مراحل یادگیری وردپرس در یک هفته
- نویسنده: رضا پورمحمدحسین نیاکی
- بازبینی شده توسط: سما کتیبه
- بروزرسانی:
- https://darkoobedu.ir/?p=2180
آیا به دنبال یادگیری وردپرس و ساخت وب سایت هستید؟ سهولت استفاده یکی از بهترین موارد در مورد وردپرس است که آن را به محبوب ترین سازنده وب سایت در جهان تبدیل می کند. آموزش با وردپرس به زمان و هزینه زیادی احتیاج ندارد. می توانید این کار را به تنهایی و با سرعت، خودتان انجام دهید و سپس هنگام کار بر روی پروژه نکات جدیدی را بیاموزید.
در این مقاله، ما به شما نشان خواهیم داد که چگونه وردپرس را به صورت رایگان در یک هفته (یا کمتر) یاد بگیرید. هدف ما این است که به شما کمک کنیم تا آشنا شوید وردپرس چیست؟ و بتوانید به تنهایی وب سایت خود را بسازید.
لیست مطالب
CMS چیست؟
سیستم مدیریت محتوا یا به اختصار CMS برنامه ای با قابلیت ایجاد، اصلاح و انتشار محتوای دیجیتال است. در بیشتر موارد، از چندین کاربر نیز پشتیبانی می کند و به آنها امکان همکاری مشترک را می دهد.
به عنوان مثال، در WordPress امکان ایجاد چندین کاربر مدیریتی وجود دارد که هرکدام دارای امتیازات مختلف هستند. سیستم های مدیریت محتوا همچنین شامل متن و ویژگی های قالب بندی، امکان بارگذاری فیلم ها، عکس ها، صدا، نقشه ها یا حتی کد خود شما هستند. یک سیستم مدیریت محتوا از دو جزء اصلی تشکیل شده است:
1. یک برنامه مدیریت محتوا (CMA)
از CMA می توان به عنوان رابط گرافیکی کاربر (GUI) نام برد که به کاربر اجازه می دهد بدون نیاز به دانش و گذراندن دوره HTML & CSS، محتوا را ایجاد، اصلاح، حذف و منتشر کند.
2. یک برنامه تحویل محتوا (CDA)
CDA مسئول خدمات پس زمینه ای است که پس از حضور در CMA، محتوا را مدیریت و تحویل می دهند.
سایر ویژگی های قابل ذکر سیستم مدیریتی محتوا عبارتند از:
- URL های مناسب سئو
- پشتیبانی آنلاین و انجمن ها
- توابع کاربر یا گروه
- الگو ها و طرح های مختلف
- Wizard های قابل نصب و به روز رسانی
سه سیستم مدیریت محتوای محبوب در جهان وردپرس، جوملا و دروپال هستند.
چرا باید وردپرس را انتخاب کنیم؟
اولین سوالی که ممکن است به ذهن هر کاربری خطور کند، این است که اصلا چرا باید در بین سازنده های وب سایت و بهترین سیستم های مدیریت محتوا، وردپرس را انتخاب کنیم و به یادگیری وردپرس بپردازیم؟ ما به شما می گوییم چرا وردپرس را انتخاب می کنیم:
- وردپرس محبوب ترین سیستم مدیریت محتوای متن باز جهان است. این روشی فانتزی است که به شما امکان می دهد هر نوع وب سایتی را بدون کدنویسی ایجاد کنید.
- WordPress بیش از 36٪ از کل وب سایت های موجود در اینترنت را تأمین می کند. هزاران فرصت شغلی در سراسر جهان ایجاد می کند و میلیون ها وب سایت با استفاده از وردپرس کسب درآمد می کنند.
- وردپرس به غیر از فرصت های اقتصادی، مردم را قادر می سازد تا داستان ها و ایده های خود را به اشتراک بگذارند، جوامع ایجاد کنند و کار های عالی انجام دهند.
- یک فرصت عالی برای حضور آنلاین مشاغل کوچک در دنیای دیجیتال است و در عین حال از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است. از نظر وبلاگ نویسان آنها می توانند با یادگیری WordPress اولین وبلاگ خود را راه اندازی کنند و سپس آن را گسترش دهند.
- وردپرس همچنین محبوب ترین پلت فرم تجارت الکترونیکی به نام WooCommerce را حمایت می کند. میلیون ها فروشگاه آنلاین کوچک و بزرگ از آن استفاده می کنند. برای راه اندازی فروشگاه آنلاین خود بدون داشتن دانش کدنویسی و نوشتن حتی یک خط کد، می توانید از وردپرس استفاده کنید.
- با توجه به اینکه وردپرس رایگان و یک پروژه منبع باز است، به هر کسی اجازه می دهد تا کد خود را مطابق با میل خود اصلاح و ویرایش کند. همچنین این برنامه هزاران افزونه، طرح زمینه، ابزارک و سایر ابزار های رایگان را در خود جای داده است.
همه این ویژگی ها به شما امکان می دهد هر نوع وب سایتی را که می خواهید، ایجاد کنید. از وبلاگ های ساده، وب سایت های شخصی یا نمونه کارها گرفته تا فروشگاه های الکترونیکی، پایگاه های دانش یا تابلو های شغلی.
- عامل دیگر تاکید به یادگیری وردپرس، رایگان بودن آن است و از تمام سیستم عامل های میزبانی با PHP و MySQL پشتیبانی می کند. علاوه بر این، این سیستم مدیریت محتوا به طور مداوم با نسخه های جدید به روز می شود که امنیت را بهبود بخشیده و ویژگی های جدید و عملکرد کلی را افزایش می دهد.
- آخرین ویژگی، اما نه کم اهمیت، WordPress دارای یک جامعه بزرگ با انجمن ها و گفتگوهای اختصاصی در سراسر اینترنت است. مقدار داده موجود و هزاران آموزش و یادگیری وردپرس نیز باعث می شود وردپرس یکی از ساده ترین استفاده ها از سیستم های مدیریت محتوای موجود باشد.
برای یادگیری وردپرس به چه مواردی نیاز دارم؟
یادگیری وردپرس آسان است به شرطی که بخواهید هر روز چند ساعت را به یادگیری و آموزش اختصاص دهید و تمرین کنید. شما به مهارت های جستجوی بسیار اساسی (یعنی نحوه استفاده از موتور های جستجو مانند Google) و توانایی پیروی از دستورالعمل ها نیاز دارید.
برای کد نویسی و ایجاد یک وب سایت با استفاده از وردپرس نیازی به دانستن HTML و CSS یا سایر زبان های برنامه نویسی نیست. یادگیری آنها در آینده مفید است و خالی از لطف نخواهد بود، اما به عنوان مبتدی و ایجاد وب سایت کوچک برای کسب و کار خود، نیازی به این دانش حرفه ای برای ایجاد وب سایت با استفاده از WordPress ندارید.
اکثر کاربران وردپرس مهارت کدنویسی یا برنامه نویسی ندارند و سالهاست که بدون هیچگونه مشکلی از WordPress استفاده می کنند. به همین ترتیب، بسیاری از توسعه دهندگان موفق وردپرس دقیقا مانند شما کار خود را از WordPress آغاز کردند و اکنون وب سایت های بسیار حرفه ای تولید می کنند و به عنوان توسعه دهندگان وب تمام وقت فعالیت می کنند.
اکنون که علاقمند و متعهد به یادگیری وردپرس هستید، می خواهیم از شما در انجمن جذاب وردپرس آموزشگاه دارکوب دعوت به همکاری نماییم. در این انجمن برای علاقمندان به یادگیری وردپرس، دوره های مبتدی تا پیشرفته آموزش وردپرس توسط اساتید برجسته و مجرب این آموزشگاه به صورت حضوری و آنلاین برگزار می شود.
اگر هیچگونه دانش اولیه در رابطه با وردپرس و ایجاد وب سایت ندارید، نگران نباشید. شما می توانید در این دوره های آموزشی که به صورت عملی و پروژه محور برگزار می شود، گام به گام جلو رفته و سایت خود را ایجاد نمایید. در پایان دوره شما مهارت های لازم برای تبدیل شدن به یک طراح سایت وردپرس را خواهید داشت و حتی می توانید قالب های وردپرس مورد نظر خود را طراحی و تولید نمایید.
شما پس از کسب مهارت های لازم در دوره یادگیری وردپرس، می توانید در شرکت های طراحی و تولید وب سایت شروع به فعالیت کنید و حتی با تیم مجرب دارکوب همکاری داشته باشید. این یک فرصت استثنایی برای علاقمندان به شرکت در دوره های آموزشی دارکوب است. پس زمان را دریابید و از همین حالا شروع به یادگیری کنید.
تفاوت WordPress.org و WordPress.com چیست؟
در یادگیری وردپرس اهمیت دارد که در ابتدا تفاوت WordPress.com و WordPress.org را درک کنید. هر دو روش میزبانی سایت وردپرس هستند. چیزی که در این دو روش متفاوت است، میزبان واقعی است. با استفاده از WordPress.org، می توانید اسکریپت را به صورت رایگان بارگیری کرده و خود آن را در دستگاه محلی یا با ارائه دهنده میزبانی (مانند هاستینگر) میزبانی کنید.
از طرف دیگر، WordPress.com با میزبانی سایت برای شما از همه این موارد مراقبت می کند. لازم نیست یک وب سرور را مدیریت کنید، هزینه میزبانی یا بارگیری نرم افزار را پرداخت کنید. با این حال، تبلیغات در سایت شما نشان داده می شوند.
WordPress.org و WordPress.com هر دو جوانب مثبت و منفی دارند که در ادامه هر دو را بررسی می کنیم. اگر علاقه ای به داشتن هاست خود یا مدیریت یک سرور وب ندارید، WordPress.com ممکن است راهی برای پیش بردن اهداف شما باشد. این برنامه رایگان بوده و به سرعت قابل تنظیم است. همچنین شما می توانید از ویژگی ها و گزینه های مختلفی برای سفارشی سازی سایت خود استفاده کنید.
با این حال، این برنامه با نقاط منفی نیز همراه است. وب سایت شما شامل WordPress.com در URL خواهد بود و شما نمی توانید تم ها یا پلاگین های سفارشی را بارگذاری کنید. همچنین امکان ویرایش یا اصلاح کد PHP در پشت سایت شما امکان پذیر نخواهد بود.
استفاده از نسخه خود میزبانی شده از WordPress.org انعطاف پذیری و کنترل بیشتری بر سایت شما ایجاد می کند. شما می توانید از نام دامنه خود استفاده کنید، مضامین، پلاگین ها را بارگذاری کرده و آنها را نصب کنید. همچنین به فایل ها، پایگاه داده و کد WordPress خود دسترسی خواهید داشت. این بدان معنی است که شما قادر خواهید بود متناسب با سلیقه خود آن را اصلاح کنید.
محبوب ترین و قدرتمند ترین سایت های وردپرس خود میزبان هستند، زیرا انعطاف پذیری بیشتر و توانایی پیاده سازی عملکرد، کد و طرح های سفارشی را فراهم می کند. نکته آخر، در صورتی که WordPress CMS برای شما نباشد، داشتن حساب میزبانی شخصی به شما امکان می دهد سیستم های مدیریت محتوای دیگری مانند دروپال یا جوملا را نیز آزمایش کنید.
مراحل یادگیری وردپرس در یک هفته
اکنون می خواهیم مراحل یادگیری وردپرس را در یک هفته بررسی کنیم. اگر برنامه ریزی منظمی داشته باشید و طبق این اصول پیش بروید، می توانید وردپرس را در عرض یک هفته و حتی کمتر یاد بگیرید. تنها آموزش تئوری کافی نیست و شما باید مرحله به مرحله را خودتان انجام دهید و با چالش های موجود در این پروژه رو به رو شوید.
آماده یادگیری وردپرس هستید؟ پس شروع می کنیم.
روز اول: شروع کار با وردپرس
پس از آشنایی با تفاوت WordPress.org و WordPress.com، برای یادگیری وردپرس، اکنون که بستر صحیحی را انتخاب کرده اید، مرحله بعدی انتخاب دامنه و میزبانی وب مناسب است.
دامنه شما آدرس وب سایتی است که کاربران برای بازدید از شما تایپ می کنند (به عنوان مثال darkoob.com). شما می توانید از یک راهنما برای انتخاب بهترین نام دامنه برای وب سایت خود، کمک بگیرید.
مرحله بعدی انتخاب میزبانی وب است. این جایی است که تمام پرونده های وب سایت شما ذخیره می شود، بنابراین کاربران می توانند سایت شما را مشاهده کنند. به طور معمول، شما باید یک هزینه ای را برای خرید دامنه و میزبانی سایت اختصاص دهید و اگر تازه کار خود را شروع می کنید، این هزینه زیادی است.
پس از ثبت نام برای نام دامنه و حساب میزبانی وب، زمان نصب این سایت ساز فرا رسیده است. وردپرس به دلیل نصب آسان مشهور است و همچنین اکثر ارائه دهندگان هاست نصب کننده های با یک کلیک وردپرس را ارائه می دهند.
با استفاده از نصب کننده های خودکار، کاربران دیگر نیازی به ایجاد پایگاه داده یا بارگذاری پرونده ندارند. اگر به کمک نیاز دارید، آموزش نصب گام به گام وردپرس را در مقالات دیگر دارکوب دنبال کنید.
اگر فقط می خواهید یک سایت آزمایشی بیاموزید و ایجاد کنید، می توانید این سایت ساز را روی رایانه مک بوک یا ویندوز خود نصب نمایید. اما به یاد داشته باشید، وب سایت های محلی در اینترنت برای سایر کاربران قابل مشاهده نیستند. برای در دسترس قرار دادن آن برای همه، باید وردپرس را از رایانه خود (محلی) به یک سایت زنده منتقل کنید.
پس از نصب وردپرس، به داشبورد مدیریتی وردپرس یا قسمت سرپرست خواهید رسید. این قسمت دارای یک طرح زیبا با یک نوار ابزار در بالا و یک منوی نوار کناری مدیریت در سمت چپ است.
تبریک می گوییم، شما یک سایت وردپرس ایجاد کرده اید. با این حال، وب سایت شما در حال حاضر خالی است و از طراحی بسیار ابتدایی و هیچ ویژگی قابل توجهی استفاده می کند. در چند روز آینده شما با یادگیری وردپرس، با ویژگی های این سایت ساز آشنا می شوید و یاد می گیرید که چگونه آن را متناسب با سلیقه خود تنظیم کنید.
روز دوم: یادگیری اصول وردپرس
بعد از نصب وردپرس، نوبت به آشنایی با سیستم می رسد. با مرور گزینه هایی در نوار سمت چپ می توانید این کار را انجام دهید.
با این حال، ممکن است شما همچنان به راهنمایی در مورد چگونگی استفاده از هر یک از مواردی که در داشبورد وردپرس مشاهده می کنید، نیاز داشته باشید. بهترین مکان برای شروع، مجموعه فیلم های آموزشی یادگیری وردپرس دارکوب برای مبتدیان است. این فیلم ها شما را از طریق داشبورد وردپرس راهنمایی می کند و به شما نحوه افزودن تصاویر، فیلم ها، صدا و غیره را نشان می دهد.
در مرحله بعدی، باید با ویرایشگر بلوک این سایت ساز آشنا شوید. اینجاست که بیشتر وقت خود را هنگام ایجاد محتوا برای وب سایت خود می گذرانید. در این مدت، شما باید به خوبی از قسمت مدیریت وردپرس خود آگاه شده باشید و احتمالا مشتاق بازی با پلاگین های وردپرس هستید.
روز سوم: استفاده از افزونه های وردپرس
قدرت واقعی وردپرس در افزونه ها است. افزونه ها را به عنوان برنامه های وب سایت وردپرس خود در نظر بگیرید. آنها به شما امکان می دهند ویژگی های جدیدی مانند افزودن فرم های تماس، ایجاد فروشگاه و غیره به وب سایت خود اضافه کنید.
بیش از 55000 افزونه رایگان فقط در مخزن رسمی افزونه این سایت ساز موجود است. این فراوانی افزونه ها برای مبتدیان بسیار طاقت فرسا است. اکنون، به عنوان یک مبتدی ممکن است از خود بپرسید که کدام افزونه های وردپرس را باید نصب کنید. ما لیستی از افزونه های ضروری وردپرس را برای انواع وب سایت ها آماده کرده ایم.
به کاربران توصیه می شود برای فرم تماس خود یک پلاگین پشتیبان وردپرس، پلاگین SEO WordPress و WPForms نصب کنند. همچنین، دسته پلاگین های وردپرس ما را بررسی کنید که در آن بهترین افزونه های این سایت ساز را برای انجام هر کاری که می خواهید در وب سایت وردپرس خود پیدا خواهید کرد.
کاوش بین افزونه ها بیشتر روز شما را مشغول خواهد کرد. وقت خود را به کاوش افزونه هایی اختصاص دهید که ممکن است به شما در پیشرفت کارتان کمک کند.
روز چهارم: استفاده از مضامین وردپرس
تم های وردپرس ظاهر وب سایت شما را کنترل می کنند. مضامین قالب های از پیش ساخته شده ای هستند که می توانید آنها را برای سایت خود نصب و شخصی سازی کنید. هزاران تم رایگان و برتر برای وردپرس موجود است. شما می توانید تم های رایگان را از فهرست موضوعات وردپرس بارگیری نمایید.
برای تم های برتر می توانید به فروشگاه های تجاری مانند StudioPress ، Elegant Themes ، Themify و غیره بروید. یک تم کامل باید تعادل طراحی زیبا و ویژگی های قدرتمند باشد. بسیاری از ویژگی ها همیشه نشانه یک تم خوب نیستند.
پس از یافتن تم مورد نظر، دستورالعمل های مربوط به نحوه نصب قالب این سایت ساز را برای نصب صحیح آن دنبال کنید. پس از آن، می توانید به مجموعه فیلم های آموزش و یادگیری وردپرس دارکوب مراجعه کنید تا ببینید چگونه می توانید پس زمینه را تغییر دهید، تصاویر هدر را اضافه کنید، منو ها و موارد دیگر را در قالب وردپرس خود سفارشی سازی کنید.
روز پنجم: سفارشی سازی وردپرس
هر وب سایت نیاز های سفارشی سازی مختلفی دارد. بسته به آنچه می خواهید با وب سایت خود انجام دهید، با سوالات جدیدی روبرو خواهید شد. به عنوان مثال نحوه افزودن فرم تماس یا ایجاد صفحه جداگانه برای پست های وبلاگ چگونه است. با استفاده از فیلم های آموزشی و مطالعه درباره نحوه یادگیری وردپرس، پاسخ بسیاری از سوالات خود را دریافت خواهید نمود.
روز آخر: ادامه آموزش و تمرین وردپرس
امیدواریم تا پایان هفته بتوانید وب سایت وردپرس خود را راه اندازی کرده و با نحوه کار آن آشنا شوید. در آموختن و یادگیری عجله نکنید و تمام اصول و قواعد را به خوبی فرا بگیرید. سپس آنها را در وب سایت خود پیاده سازی نمایید.
با این حال، وردپرس یک بستر فوق العاده قدرتمند است و شما همچنان که در وب سایت خود کار می کنید، چیز های جدیدی را کشف خواهید کرد.
چگونه می توانم یادگیری توسعه وردپرس را شروع کنم؟
بسیاری از کاربران مبتدی پس از آشنایی با وردپرس، اغلب مایل به یادگیری توسعه وردپرس در سطح متوسط و پیشرفته هستند. بسیاری از آنها مایل اند تا یاد بگیرند چگونه راه حل های خود را کدگذاری کنند و می پرسند که چگونه می توانند یادگیری توسعه وردپرس را شروع کنند.
در پاسخ به این گونه سوالات باید گفت، وردپرس عمدتا به زبان برنامه نویسی PHP همراه با HTML ، CSS و JavaScript نوشته شده است. توصیه می کنیم از HTML و CSS شروع کنید و سپس به سراغ طراحی سایت با PHP و JavaScript بروید.
هنگامی که مقدار کافی از این زبان ها را یاد گرفتید، می توانید یاد بگیرید که چگونه پلاگین ها و تم های سفارشی وردپرس خود را از ابتدا کدگذاری کنید.
با استفاده از گوگل و منابع رایگان موجود در بستر اینترنت، می توانید همه این موارد را به صورت رایگان یاد بگیرید. با این وجود وب سایت هایی وجود دارند که دوره های آموزشی حرفه ای را در زمینه های مختلف توسعه وردپرس ارائه می دهند.
اگر مایل هستید که از این راه کسب درآمد کنید و به آن به صورت یک حرفه و شغل نگاه می کنید، توصیه ما به شما این است که دوره های طراحی سایت با وردپرس را به صورت جدی دنبال کنید و از یک متخصص با تجربه در این زمینه کمک بگیرید تا بتوانید تمام مشکلات خود را حل کنید.
امیدواریم این مقاله به شما در یادگیری وردپرس در طی یک هفته کمک کرده باشد و شما را به ادامه یادگیری حرفه ای اصول و قواعد وردپرس و همچنین توسعه آن، علاقمند کرده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید