برای طراح وب سایت حرفه ای شدن چه مواردی را باید آموخت؟
- نویسنده: رضا پورمحمدحسین نیاکی
- بازبینی شده توسط: رومینا نظری
- بروزرسانی:
- https://darkoobedu.ir/?p=2343
امروزه دیگر کسی نیست که از بازار کار یک طراح وب سایت حرفه ای بی خبر باشد. همانطور که می توانید از نگاهی به اطرافتان متوجه شوید، شکل کسب و کارهای این روزها تغییر کرده و همه چیز به سمت دیجیتالی شدن پیش می رود. هر کسب و کاری که بخواهد پیشرفت کند باید روی جنبه ی مجازی و اینترنتی خود نیز کار کند. ایجاد یک سایت، تنها بخشی از این فعالیت های مجازی است و برای این کار به یک طراح وب سایت حرفه ای نیاز دارید.
تقاضای روز افزون برای یک طراح سایت حرفه ای توسط کسب و کارهای مختلف، منجر به رونق پیدا کردن بازار کار طراحان سایت شده است و شما هم این شانس را دارید که به این بازار پرطرفدار وارد شوید. مهم نیست چه پیش زمینه ای دارید یا حتی مدارک تحصیلی مرتبط دارید یا نه، به لطف کلاس های مختلفی که در شهرهای مختلف برای آموزش طراحی سایت چه به صورت حضوری و چه به صورت مجازی برگزار می شود، می توانید به این کار تسلط پیدا کرده و کسب و درآمد کنید.
طراح وب سایت حرفه ای می تواند به یک شغل هیجان انگیز و جذاب منجر شود اما شاید فکر شروع به کار در رشته ی طراحی وب برایتان ترسناک باشد و خیال کنید مجبورید درس های سختی یاد بگیرید و به زمینه ی کامپیوتری خود هم چندان امیدوار نباشید.
احتمالاً این سوالات برایتان به وجود آمده است که برای تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفه ای، باید چه چیزهایی را بدانید؟ آیا باید به کدنویسی مسلط باشید؟ و این کار توسط چه نرم افزارها و افزونه هایی انجام می شود؟…
اما نگران نباشید؛ آموزش های طراحی وب سایت از چیزی است که تصور می کنید آسان تر است. مهارت هایی که در ادامه آمده است، برای شروع کار لازم است و خیلی زود شما در مسیر درست قرار خواهید گرفت.
لیست مطالب
مهارت های مورد نیاز برای طراح سایت شدن
ابتدا اجازه دهید در مورد جنبه های فنی تبدیل شدن به یک طراح وب سایت حرفه ای شروع کنیم. کلمات اختصاری و اصطلاحات طراحی سایت ممکن است در ابتدا عجیب و غریب و ترسناک به نظر برسند، اما بعد از آشنایی خواهید دید که بسیار آسان و البته سرگرم کننده هستند.
-
طراحی ویژوال (طراحی بصری)
طراحی بصری بر پیاده سازی استراتژیک تصاویر، رنگ ها، فونت ها و سایر عناصر، زیبایی شناسی یک سایت و مواد مرتبط با آن تمرکز دارد. یک طراح وب سایت حرفه ای در طراحی بصری موفق، با درگیر کردن کاربران و کمک به ایجاد اعتماد و علاقه به نام تجاری، عملکرد و میزان رضایت از سایت را ارتقا می بخشد. عناصر اساسی که در طراحی بصری به آنها توجه می شود عبارتند از:
- خطوط: از آنها برای تعریف اَشکال، تقسیم بندی و ایجاد بافت استفاده می شود. تمامی خطوط، اگر مستقیم باشند، دارای طول، عرض و جهت هستند.
- اَشکال: برای تعریف منطقه، گرافیست از اَشکال و ایجاد تفاوت در سطح، رنگ و یا بافت آنها استفاده می کند.
- پالت رنگ ها و ترکیب آنها: از این مورد برای تمایز موارد، ایجاد عمق، تاکید یا کمک به سازماندهی اطلاعات استفاده می شود. تئوری رنگ بررسی می کند که چگونه انتخاب های مختلف از نظر روانشناختی بر کاربران تأثیر می گذارد.
- بافت: با تکرار یک عنصر، بافت ایجاد می شود و یک الگو شکل می گیرد. بسته به نحوه ی استفاده از یک بافت، ممکن است از آن برای جلب توجه یا جلوگیری از آن استفاده شود.
- تایپوگرافی: در این قسمت، نوع قلم، اندازه، تراز، رنگ و فاصله ی آنها انتخاب می شود.
- فرم: برای اجسام سه بُعدی اعمال می شود و حجم و جرم آنها را توصیف می کند. فرم ممکن است با ترکیب دو یا چند شکل ایجاد شود و با تناژها، بافت ها و رنگ های مختلف بهبود پیدا کند.
اینها تنها برخی از مسائلی هستند که یک طراح سایت حرفه ای در طراحی بصری به آنها پرداخته می شود. به عنوان یک طراح سایت حرفه ای باید به طور کامل بر روی طراحی بصری تسلط داشته باشید زیرا تاثیر زیادی بر ظاهر سایت و سئوی آن دارد. همچنین سطح طراحی بصری رابطه ی مستقیمی با میزان وفاداری کاربران دارد.
-
رابط کاربری (UX)
UX مخفف تجربه ی کاربری یا احساس افراد در هنگام استفاده از وب سایت است. بیش از هر چیز دیگری، UX احساس دقیق کاربر به طراحی سایت شما را نشان می دهد. در واقع تجربه ی کاربری به این موضوع می پردازد که کاربر در استفاده از سایت شما چقدر راحت است. عواملی که روی رابط کاربری تاثیر می گذارد شامل طرح ظاهری و الگوی گرافیکی، سرعت و کارایی سایت و دسترسی آسان به بخش های مختلف است.
برای اینکه بتوانید رابط کاربری بسیار خوبی داشته باشید باید در مورد کاربران خود تحقیق کرده و یک پروفایل برای کاربران ایده آل خیالی ایجاد کنید. سپس صفحات و مطالب را با یک نقشه ی سایت طرح بندی کرده و مسیری که کاربران در سایت شما پیموده اند را در جریان های کاربری، ببینید. یک طراح سایت حرفه ای برای طراحی کاربردی، نرم افزارهای خاص خود را دارد که می تواند از طریق هر کدام از آنها روی این بخش از طراحی سایت تسلط پیدا کند. برخی از این نرم افزارها عبارتند از:
- InVision
- Frame Box
- Pidoco
- CogTool
- Wirefy
- Sketch
- Adobe
-
نرم افزارها طراحی
اگر تازه در مراحل اولیه ی تبدیل شدن به یک طراح وب سایت حرفه ای قرار دارید، احتمالاً باید بدانید کدام نرم افزار طراحی وب ارزش سرمایه گذاری را دارد. انتخاب یک ابزار عالی برای طراحی وب به عملکرد و هدف شما از طراحی سایت بر می گردد. نرم افزارهای زیادی در زمینه ی طراحی سایت وجود دارد و می شود گفت هیچ بدتر یا بهتری وجود ندارد و این بستگی به خود شما دارد که کدام یک را برای طراحی انتخاب کنید.
همچنین، بسته به هدف خود، ممکن است لازم باشد بیش از یک نرم افزار طراحی استفاده کنید تا به نتیجه ی دلخواه خود برسید. اگر دارید به صورت خودمختار آموزش طراحی سایت را می بینید، ما توصیه می کنیم چندین نوع نرم افزار توسعه ی وب را آزمایش کنید تا یاد بگیرید کدام یک بیشتر مناسب کار شما است. برخی از نرم افزارهای مناسب در این زمینه به شرح زیر اند:
- وردپرس (به صورت رایگان و پولی)
- Bootstrap (رایگان)
- Wix (به صورت رایگان و پولی)
- Dreamweaver (به صورت آزمایشی رایگان)
- Squarespace (پولی)
اینها تنها بخشی از معروف ترین نرم افزارهای طراحی سایت هستند و برای آنکه بدانید کدام یک به درد شما می خورد دو راه دارید یا اینکه از یک معلم با تجربه بپرسید یا اینکه در مورد کارایی و امکانات هر کدام تحقیق کنید.
-
HTML
HTML مخفف Hyper Text Markup Language است به معنی زبان علامت گذاری استاندارد برای ایجاد صفحات وب است و ساختار یک صفحه ی وب را توصیف می کند. HTML از یک سری عناصر تشکیل شده است که نحوه ی نمایش محتوا را به مرورگر می گویند. عناصر HTML بر روی بخش های مختلف تحت عناوینی مانند “این یک عنوان است”، “این یک پاراگراف است” و “این یک پیوند است” و غیره برچسب گذاری می کنند. شاید فکر می کردید که طراح سایت نیازی به دانستن نحوه ی کدگذاری ها ندارد. اما امروزه از طراح وب سایت حرفه ای انتظار می رود که به این مهارت مسلط باشند.
CSS یا Cascading Style Sheets نیز در کنار HTML وجود دارد که یک کد است و به مرورگرها نحوه ی قالب بندی و سبک HTML برای صفحه ی طراحی شده را توضیح می دهد. به عبارت دیگر، CSS کمک می کند که متن و سایر مطالب خوب به نظر برسند و شما بتوانید با کمک آنها رنگ ها را تنظیم کنید، فونت ها را تغییر دهید، یا یک زمینه ی خیره کننده اضافه کنید.
HTML یک زبان برنامه نویسی نیست، به این معنی که توانایی ایجاد عملکرد پویا را ندارد. در عوض، امکان سازماندهی و قالب بندی اسناد، مشابه Microsoft Word را فراهم می سازد. هنگام کار با HTML، از ساختارهای کد ساده (برچسب ها و ویژگی ها) برای علامت گذاری صفحه ی وب استفاده می شود.
-
JAVASCRIPT
حتی اگر چیزی در مورد توسعه ی وب نمی دانید، احتمالاً شنیده اید که به نوعی با زبان برنامه نویسی موسوم به JavaScript مرتبط است. برای ساختن وب سایت نیازی به جاوا اسکریپت ندارید و می توانید طرح های خود را تنها با استفاده از HTML و CSS کدگذاری کنید، اما اگر بتوانید با استفاده از JavaScript نیز برنامه نویسی کنید، در رقابت از بسیاری از طراحان پیشی می گیرید.
یک وب سایت فقط از HTML (زبان نشانه گذاری ابرمتن) و CSS (شیوه نامه های آبشار) تشکیل شده است. HTML محتوای صفحه است – کلمات، دکمه ها، تصاویر و غیره – در حالی که CSS مواردی مانند رنگ و اندازه ی قلم را تعیین می کند.
بنابراین جاوا اسکریپت کجای کار وارد می شود و چرا این امر برای توسعه ی وب بسیار مهم است؟ HTML و CSS به خودی خود ساکن و بدون تغییر هستند و JavaScript می تواند آنها را زنده کند. با این استفاده از آن می توانید محتوای موجود را کاملاً متفاوت جلوه دهید. به عبارت دیگر، جاوا اسکریپت تعامل در وب سایت ها را امکان پذیر می کند و به آنها حالت می دهد.
کدهای جاوا را می توان در بین کدهای HTML قرار دارد و قابلیت های زیادی به یک صفحه ی سایت اضافه کند. جاوا اسکریپت یک زبان شی گرا است. این بخش به رویدادهای مختلف در صفحه ی سایت واکنش نشان می دهد. از طریق استفاده از جاوا اسکریپت می توانید اطلاعات را اعتبارسنجی کنید و آنها را تحت کنترل بگیرید و در صورت درست بودن آن را به سرور ارسال کنید. در نتیجه از ورود اطلاعات نادرست به سرور جلوگیری کرده و ترافیک آن را کاهش دهید.
همچنین با کمک جاوا اسکریپت شما می توانید سایتی که طراحی می کنید را پاسخگو کنید زیرا این بخش می تواند بر حسب نوع مرورگر و تنظیمات صفحه ای که سایت در آن باز می شود سایت را بارگذاری نماید. از جاوا اسکریپت برای ایجاد و خواندن کوکی ها نیز استفاده می شود. با این ویژگی شما قادر هستید اطلاعات مورد نیاز مرورگر را بر روی کامپیوتر کاربر خوانده و بنویسید. همچنین می تواند کادرهای اخطار، تایید و دریافت ورودی را به کاربر نشان دهید.
-
یادگیری و تسلط بر قوانین سئو
تنها طراحی سایت مهم نیست. سایتی که شما طراحی می کنید باید بتواند رتبه بندی خوبی نیز داشته باشد. اصول سئو بر همین مسئله نظارت دارد. سئو بخش های مختلفی دارد اما برخی از قوانین آن به طراحی سایت مربوط می شوند. شما به عنوان یک طراح سایت حرفه ای باید به آنها مسلط باشید. به عنوان مثال سایتی که طراحی می کنید باید پاسخگو باشد. یعنی به راحتی بتوان آن را در موبایل، تبلت یا دسکتاپ باز کرد بدون آن که اجزای آن بهم بریزد. موضوع بعدی مربوط به سرعت سایت است.
به هر نسبت که از مولفه های حجیم در طراحی استفاده کنید بارگذاری آن کُند می شود. همچنین گوگل رتبه های اول صفحه ی جستجو را به صفحاتی اختصاص می دهد که به فکر رفاه کاربر باشند و دارای هر گونه اطلاعاتی باشند که به تجربه ی کاربری بسیار خوبی منجر شود.
مهارت های فردی مناسب برای یک طراح سایت
آنچه در بالا گفته شد تنها بخشی از مهارت های طراحی است که شما باید برای طراحی سایت به آنها مسلط باشید. اما اگر می خواهید یک طراح سایت برجسته باشید باید بتوانید یک سری خصوصیت های فردی را نیز در خود توسعه دهید. برخی از این خصوصیات ها که به شما کمک می کند در کار خود پیشرفت داشته باشید به شرح زیر است:
-
مدیریت زمان
مهم نیست هدفتان از طراح سایت شدن چه باشد، آیا می خواهید برای خودتان کار کنید یا در یک شرکت مشغول به کار شوید یکی از مهارت هایی که برای موفق شدن در این کار باید یاد بگیرید مدیریت زمان است. شما باید به برنامه هایی که مخصوص بررسی بهره وری هستند تسلط داشته باشید یا اگر به صورت سازمانی کار می کنید ابزارهای پیگیری مانند Trello و Jira می توانند بسیار مفید باشند.
آنها به شما کمک می کنند روند سیر یک پروژه از آغاز تا پایان را پیگیری نمایید و مانع از عقب افتادن کارها شوید. این مهارتی است که شما می توانید در طول انجام پروژه ها به مرور یاد بگیرید. هیچ چیز به اندازه ی بد قول بودن برای یک طراح سایت نمی تواند آینده ی شغلی اش را از بین ببرد.
-
ارتباطات
به عنوان یک طراح سایت باید مهارت های ارتباطی بالایی داشته باشید. بدون این کار نمی توانید کاربران خود را بشناسید و از نیازهای آنها مطلع شوید. شما باید بتوانید طرح های خود را به افراد ارائه داده و از آنها بازخورد بگیرید. این که کاربران از سایت شما راضی باشند از جهات مختلف می تواند به نفع حرفه ی شما و سایتتان باشد. اگر بتوانید مخاطب هدف خود را بشناسید شک نداشته باشید که می توانید به سئوی بسیار مناسبی هم دست پیدا کنید.
این یک امتیاز بسیار بزرگ برای شما به عنوان یک طراح محسوب می شود. اگر بتوانید سایت های محبوبی طراحی کنید، مشتریان شما نیز بیشتر می شود و طولی نمی کشد که در حرفه ی خود برجسته می شوید. برای آنکه بتوانید در این مهارت پیشرفت زیادی بکنید، باید فعالیت گسترده ای در فضای مجازی داشته باشید.
-
مدیریت پروژه
یکی دیگر از مهارت هایی که باید در آن مسلط شوید و مدیریت پروژه است. طراحی سایت یک فرایند زمان بر است و شما باید بتوانید سیر مداوم کارها را مدیریت کنید. اگر به امور مربوط به مدیریت پروژه مسلط باشید می توانید مطمئن شوید که کارها در مسیر درست جریان دارد و اگر لازم است تغییری انجام شود آن را انجام دهید.
بهترین مکان برای آموزش طراحی سایت
آنچه که در بالا گفته شد تنها بخشی کوتاه از سفر دور و دراز و پر ماجرای تبدیل شدن به یک طراح سایت است. مجموعه ای از این مهارت ها به شما کمک می کند یک طراح وب سایت حرفه ای موفق و آینده دار باشید. اما همین کافی نیست. برای تسلط بر این مهارت ها نیاز به آموزش قوی هم دارید. باید به دنبال موسسه ای باشید که بتواند از شما یک طراح سایت حرفه ای واقعی بسازد نه صرفاً کسی که با اصطلاحات در حد تئوریکی آشناست و از سختی ها و مشکلات احتمالی کار خبر نداشته باشد.
آموزش شما باید به نحوی باشد که بتوانید به صورت صفر تا صد طراحی یک وبسایت را به تنهایی انجام دهید. اگر به طراحی سایت به عنوان راهی برای کسب درآمد نگاه می کنید و به دنبال موسسه ای هستید که از شما یک طراح وب سایت حرفه ای واقعی و مستقل بسازد، ما به شما موسسه ی دارکوب را پیشنهاد می کنیم و برای این کارمان دلایلی داریم که به شرح زیر می باشند:
- مدرسین با تجربه و دارای سابقه ی کار: اولین ویژگی موسسه ای که برای آموزش طراحی سایت انتخاب می کنید داشتن کادر آموزشی قوی است. خیلی از مدرسین هستند که سال ها سابقه ی تدریس مهارت طراحی سایت را دارند اما خودشان تا به حال حتی یک سایت موفق را هم طراحی نکرده اند. توضیح نکات تئوری بخش آسان کار است.
مربی باید به فرایند انجام کار هم مسلط باشد. مربیان آموزشگاه دارکوب تجربه ی طراحی بیش از 4000 سایت موفق و فعال را دارند. آنها به خوبی از سوالاتی که ممکن است برایتان در حین انجام کار پیش بیاید آگاهند و صرفاً به بازگو کردن دروس تئوریکی که این روزها می توانید با یک سرچ ساده به آنها دسترسی داشته باشید بسنده نمی کنند.
- آموزش پروژه محور: طراحی سایت یک درس عملی است و پای تخته نمی توان صفر تا صد آن را آموزش داد. دانشجو باید پای کار برود و آن وقت است که می تواند سوالات واقعی اش را مطرح نماید. آموزش ها در موسسه ی دارکوب پروژه محور هستند. شما در حین انجام پروژه یاد می گیرید.
و به هیچ روشی به اندازه ی این روش نمی توانید روی دروس مسلط شوید. موسسه ی آموزش طراحی سایت دارکوب، یک موسسه ی علم و صنعت به معنای واقعی است و شما این امکان را پیدا می کنید که با تمرین حین آموزش، بیشتر بر دروس مسلط شوید.
- شیوه های آموزشی متنوع: موسسه ای که انتخاب می کنید باید بتواند امکانات آموزشی خود را به طرق مختلفی ارائه نماید تا همه ی افراد بتوانند از آن بهره مند شوند. بسیاری از افراد هستند که به دلیل شاغل بودن یا محصل بودن امکان شرکت در کلاس های حضوری را ندارند. یا حتی در شهرشان کلاس های حضوری طراحی سایت برگزار نمی شود یا به دلیل شرایط بهداشتی کنونی مایل به شرکت در این کلاس ها نیستند.
پس چاره ی کار چیست؟ موسسه ی طراحی سایت دارکوب برای این افراد اقدام به برگزاری کلاس های آنلاین و فروش فیلم های آموزشی طراحی سایت نموده است. تا همه ی افراد با هر میزان مشغله و برنامه ای که دارند بتوانند از این آموزش ها بهره مند شوند. این کلاس ها به همان اندازه ی کلاس های حضوری موثر است و شما می توانید با اساتید در ارتباط بوده و سوالاتتان را مطرح نمایید. بعلاوه هزینه ی این کلاس ها نسبت به کلاس های حضوری پایین تر است و شما نیازی به جا به جایی هم ندارید.
- مدرک معتبر: زحمت های شما باید قابل اثبات باشد و شما باید از آنها مدرکی داشته باشید که بتوانید در مصاحبه های کاری استفاده نمایید. شرکت دارکوب زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای کشور است و این امکان وجود دارد که پس از گذراندن دوره ها، مدرک فنی و حرفه ای دریافت نمایید که به نوع حکمی برای اثبات مهارت های شما است.
- هزینه ی مناسب: درست است که شما باید برای دریافت آموزش های مناسب هزینه پرداخت کنید اما این هزینه باید معقول و به صرفه باشد. آموزشگاه دارکوب که زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای مشغول به کار است از تعرفه های تصویب شده توسط همین سازمان هم استفاده می کند. بعلاوه روش های پرداختی متفاوتی هم دارد که باعث میشه افراد با سطح مالی مختلف بتوانند از این آموزش ها بهره مند شوند.
اما نکته ی طلایی در مورد آموزشگاه طراحی سایت دارکوب که آن را بسیار ویژه می کند، تضمین اِشتغال بعد از پایان دوره ها است. هدف اصلی دارکوب از برگزاری این دوره ها، پرورش نیروی کاری متخصص و با استانداردهای سطح بالای دارکوب است که بتواند حجم کاری بالای موسسه ی خود را پاسخگو باشد. البته شما در صورت تمایل می توانید کسب و کار خودتان را هم آغاز کنید و انتخاب دست خود شما است.
سخن پایانی
طراحی سایت یک مهارت آینده دار است و بازار کار داغ این رشته نشان می دهد که می توانید خیلی زود به درآمد دلخواه برسید. اگر بتوانید مهارت های گفته شده در بالا را در خود نهادینه کنید و به تسلط برسید، به یک طراح سایت بسیار حرفه ای تبدیل می شوید که می تواند برای هر شرکتی که می خواهد کار کند و حتی کسب و کار خودش را راه اندازی کند.
دیدگاهتان را بنویسید