طراحی سایت را از کجا شروع کنیم؟

  • نویسنده: رومینا نظری
  • بازبینی شده توسط: ایوب محمودی فرد
  • بروزرسانی:
  • https://darkoobedu.ir/?p=11342
طراحی سایت را از کجا شروع کنیم؟

برای کسانی‌که می‌خواهند یک کسب‌وکار جدید راه بیاندازند یا خدماتی به مشتریانشان ارائه کنند، سال‌هاست که هیچ گزینه‌ای بهتر از راه‌اندازی یک وب‌سایت نیست. حتی باوجود ظهور شبکه‌های اجتماعی، جهانِ وب‌سایت‌ها به دلایل متنوع همچنان انتخاب اول است؛ اما سفارش طراحی سایت به‌خصوص در ابتدای راه می‌تواند برای عده‌ای پرهزینه باشد. پس راه حل چیست؟

شاید بتوانید اول یک سایت ساده را به‌تنهایی طراحی کنید و بعد از این‌که کمی پیش رفتید، کار را به متخصصان بسپارید. این‌کار نیاز به دانش و صرف وقت دارد اما از آنجا که تا حد زیادی در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌کند، ارزشش را دارد؛ پس برای این‎که در این زمینه اطلاعات کافی را به دست بیاورید، با ما در ادامه این مطلب بمانید.

قدم اول در شروع یادگیری طراحی سایت

مسیر یادگیری طراحی سایت، راهی پر فراز و نشیب است که در ابتدا مجبورید آن را به‌تنهایی یا نهایتا همراه اعضای اولیه‌ی تیمتان طی کنید؛ پس هرچه درمورد آن بیشتر بدانید، با چالش‌های کمتری مواجه می‌شوید. در ابتدای طراحی سایت، یک شما و تصویر کلی از مسیر ترسیم کنید:

1. تعیین هدف ایجاد سایت

تعیین هدف، مرحله‌ی ابتدایی است اما اصلا آن را دست کم نگیرید. در این زمان، باید هدف دقیق پروژه را مشخص کنید تا بتوانید قدم‌های بعدی را درست بردارید.

2. خرید هاست و دامنه

انتخاب دامنه مناسب و خرید هاست برای سایت از مراحل اصلی است. شرکت‌های مختلفی در کشورمان به ارائه خدمات مربوط به هاست و دامین می‌پردازند و شما می‌توانید آن‌ها را بررسی و یکی را برای خرید انتخاب کنید. اگر از ابتدا کار خود را به یک شرکت طراحی سایت سپرده باشید، آن‌ها این‌کار را برای شما انجام خواهند داد.

3. معماری اطلاعات

درگام بعد، باید ساختار صفحات وب سایت را تعیین کنید. ساختار وب سایت یک موضوع مهم در طراحی سایت بوده و به شیوه‌ی چیدمان و سازماندهی صفحات سایت اشاره دارد. هدف اصلی در ایجاد ساختار سایت، ارائه تجربه کاربری مناسب و دسترسی به محتوای آن است. در ادامه به این بخش بیشتر می‌پردازیم.

4. طراحی وب سایت

در این مرحله است که باید قالب را تهیه کنید و طراحی صفحات داخلی را انجام بدهید. بیشتر افراد، این قسمت را به عنوان «طراحی سایت» می‌شناسند. برای انجام این بخش می‌توانید از انواع صفحه‌سازهای ایرانی یا خارجی استفاده کنید که نیازی به اطلاع از کدنویسی ندارند و چندین و چند نمونه اولیه را در اختیار شما قرار می‌دهند تا بنا به سلیقه و نیاز خود آن‌ها را شخصی‌سازی کنید. با این‌حال، اگر تا حالا اقدام به طراحی سایت نکرده‌اید، این قسمت در ابتدا می‌تواند کمی گیج‌کننده باشد.

5. کدنویسی سایت

در این فرآیند، از زبان‌های مختلفی مانند HTML، CSS، JavaScript، Python، PHP و غیره استفاده می‌شود. کدنویسی سایت، می‌تواند شامل ایجاد قالب و طراحی صفحات، پیاده‌سازی عناصر تعاملی، اتصال به پایگاه داده و سایر کارهای مرتبط با توسعه وب‌سایت شما باشد.

برای اینکه به یک کدنویس حرفه‌ای تبدیل شوید، به مهارت و تمرین زیادی نیاز دارید اما کدهای ساده برای ساخت وب‌سایت به‌صورت پیش‌فرض در دسترس هستند و اگر کمی برنامه‌نویسی بلد باشید، می‌توانید با استفاده از آموزش‌های آنلاین هم کارهای زیادی انجام بدهید.

6. تست سایت

 تست سرعت و عملکرد وب‌سایت یک مرحله مهم در فرآیند طراحی و بهینه‌سازی سایت به‌شمار می‌آید. با انجام تست‌های منظم، می‌توانید مشکلات مختلف را در وب‌سایت را شناسایی کرده و تغییرات ضروری را اعمال کنید.

7. راه‌اندازی

زمانی‌که همه‌ی مراحل قبلی را پشت سر گذاشتید، می‌توانید وارد فاز راه‌اندازی شوید و از وب‌سایت خود رونمایی کنید. البته داشتن یک وب‎‌سایت، علاوه‌بر ساخت به نگهداری و به‌روزرسانی دائمی نیاز دارد که نباید از آن غافل شوید.

طراحی سایت را با چه زبانی شروع کنیم؟

طراحی سایت را با چه زبانی شروع کنیم؟

می‌توان از زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف برای ساخت سایت‌ها استفاده کرد؛ با این وجود، با توجه به مراحل ساخت یک وب‌سایت، پیشنهاد ما این است که کار خود را با فراگیری HTML شروع کنید. این زبان‌، یک زبان پایه است و برای شروع کدنویسی وب‌سایت شما کفایت می‌کند.

مراحل یادگیری طراحی سایت

لازم نیست برای اینکه بتوانید قدم‌به‌قدم یک سایت حرفه‌ای و کارآمد بسازید، از اول یک کدنویس فوق‌العاده باشید. همین که در هر مرحله آنچه نیاز دارید را تامین کنید هم می‌تواند عالی باشد؛ هرچند که همین موضوع هم کار ساده‌ای نیست؛ اما می‌توانید به‌ترتیب پیش بروید:

از HTML شروع کنید

HTML که مخفف عبارت “Hyper Text Markup Language” است، یک زبان نشانه‌گذاری است که برای ساختاردهی متنی صفحات وب مورد استفاده قرار می‌گیرد. می‌توانید به‌واسطه‌ی این زبان برنامه‌نویسی، صفحات وب‌سایت خود را ایجاد کنید اما دانستن این زبان به‌تنهایی برای طراحی کامل یک سایت کافی نیست.

با CSS ادامه بدهید

برای ادامه این فرآیند، لازم است تا CSS (Cascading Style Sheets) یاد بگیرید؛ زبانی که برای ایجاد ساختار و طراحی بصری صفحات وب استفاده می‌شود و می‌تواند در سایت شما نسبت به سایر رقبا تفاوت چشمگیری ایجاد کند.

WordPress، این محبوب‌ترین را در نظر داشته باشید!

بله، در جواب وردپرس چیست باید گفت که وردپرس یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین سیستم‌های مدیریت محتوا و طراحی وب‌سایت‌ها است؛ به‌طوری‌که بیش از 30 درصد از وب‌سایت‌های موجود در سطح وب با این سیستم مدیریت محتوا ایجاد شده‌اند.

یادگیری وردپرس

استفاده از وردپرس، مزایای زیادی دارد از جمله اینکه می‌توانید به‌راحتی و بدون نیاز به دانش عمیق در برنامه‌نویسی، وب‌سایت‌ بسازید. برخی از مزایای طراحی سایت با وردپرس عبارت‌اند از: سرعت و سادگی کار، پوسته‌ها و افزونه‌ها متنوع و البته سیستم جامع مدیریت محتوا.

اگر نیمه‌حرفه‌ای هستید، JavaScript یاد بگیرید

در مرحله بعد که حتما حرفه‌ای‌تر شده‌اید، می‌توانید با زبان جاوا اسکریپت به‌صورت حرفه‌ای کار کنید. JavaScript زبان برنامه‌نویسی است که برای ایجاد افکت‌ها، تعامل با کاربران و ایجاد عملکرد پویا در وب‌سایت‌ها استفاده می‌شود. به‌طورکلی، با یادگیری JavaScript می‌توانید تجربه کاربری بهتری ایجاد کنید.

javascript یاد بگیرید

PHP را از قلم نیاندازید!

در آخر هم باید بگوییم که نیاز دارید تا یک زبان برنامه‌نویسی سمت سرور مانند PHP را یادبگیرید. زبان‌های برنامه‌نویسی سمت سرور که PHP هم از جمله‌ی آن‌هاست، برای پردازش داده‌ها و ارتباط با پایگاه داده استفاده می‌شوند؛ درنتیجه با یادگیری یک زبان از این نوع، می‌توانید قابلیت‌های پیچیده‌تری را به وب‌سایت خود اضافه کنید.

بنابراین، اگر می‌خواهید بدانید که برای طراحی سایت چه زبان‌هایی باید بلد باشید، باید بگوییم هرچه بیشتر، بهتر. اما چون عملا چنین چیزی ممکن نیست، بهتر است ابتدا هربخش را تا حدی جلو ببرید و بعد سایت خود را به تیمی حرفه‌ای بسپارید. تا پیش از آن، انواع امکانات آنلاین یادگیری طراحی سایت رایگان در اینترنت وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

مدت زمان یادگیری طراحی وب سایت

مدت زمان یادگیری طراحی وب سایت چقدر است؟

یکی از سوالات رایج و در عین حال دشوار، سوال درباره‌ی مدت زمان یادگیری طراحی سایت است. چراکه این مدت به مسیری که شما برای یادگیری انتخاب کرده‌اید و زمانی‌که برای یادگیری آن صرف می‌کنید، بستگی دارد؛ پس، این مسیر برای هر فرد متفاوت است و نسخه یکسانی ندارد. با این وجود، در ادامه به برخی نکات مرتبط با مدت زمان یادگیری طراحی وب‌سایت می‌پردازیم:

یادگیری مفاهیم پایه‌ی طراحی وب

در این مرحله، باید با نحوه نصب وردپرس، انتخاب قالب‌ها، استفاده از افزونه‌ها و ساختار کلی مدیریت محتوا آشنا شوید که معمولا چند هفته زمان می‌برد.

یادگیری مفاهیم و موارد پیچیده‌تر

پس از اینکه با مباحث پایه آشنا شدید، ممکن است بخواهید از امکانات پیچیده‌تر وردپرس مانند سفارشی‌سازی قالب‌ها، بهینه‌سازی سئو و امنیت وب‌سایت هم سر در بیاورید اما این مرحله به سادگی ابتدای کار نیست و می‌تواند چند ماه طول بکشد. نکته مهم این است که تمرین را فراموش نکنید و پروژه‌های مختلف انجام دهید. در گروه‌های مرتبط شرکت کنید و از تجربیات کاربران دیگر یاد بگیرید.

سایت با وردپرس یا کد نویسی

طراحی سایت با وردپرس یا کد نویسی؟

طراحی سایت با وردپرس یا از طریق کدنویسی، دو روش رایج برای ایجاد وب‌سایت‌ها و برنامه‌های وب است که هر کدام هم مزایا و معایب خاص خودشان را دارند. برای مثال، کار با وردپرس آسان و سریع بوده و از تنوع قابل قبولی برخوردار است؛ با این وجود، این سیستم مدیریت محتوای (CMS) محبوب هم معایبی دارد. وردپرس ممکن است در سفارشی‌سازی‌های پیچیده، محدودیت‌هایی داشته باشد یا نیاز به نوشتن کدهای اختصاصی برای ساختاردهی و طراحی وب‌سایت پیدا کند.

در مقابل، کدنویسی به شما کنترل کاملی روی وب‌سایتتان می‌دهد تا بتوانید هر تغییری که می‌خواهید را روی ساختار و عملکرد سایت خود اعمال کنید و آن را به هر شکلی که دوست دارید، شخصی‌سازی نمایید. در این روش‌ همچنین بهینه‌سازی‌ها دقیق‌تر هستند اما طبعا کدنویسی اختصاصی، زمان‌برتر است و نیاز به کمک متخصصان حوزه‌ی برنامه‌نویسی آن هم در زمینه‌های مختلف دارد.

ابزارهای مورد نیاز برای یادگیری طراحی سایت

برای یادگیری طراحی سایت هم مثل هر حرفه‌ی دیگری، ابزارها و روش‌هایی وجود دارد که کمک می‌کند تا فرآیند آموزش سریع‌تر و ساده‌تر اتفاق بیوفتد. پیش‌تر به انواع زبان‌های برنامه‌نویسی که باید یاد بگیرید، پرداختیم اما خوب است برای یادگیری طراحی سایت از ابزارهای مختلف هم استفاده کنید:

ابزارهای توسعه (IDEs)

ابزارهایی مانند Visual Studio Code، Sublime Text، Atom و JetBrains WebStorm برای نوشتن کدهای HTML ،CSS  و JavaScript بسیار مفید هستند.

مرورگر و ابزار توسعه مرورگر (DevTools)

استفاده از مرورگرها مانند Google Chrome ،Mozilla Firefox و Safari برای تست و نمایش وب‌سایت‌ها ضروری است. همین‌طور ابزارهای توسعه مرورگر نیز به شما امکان اشتباه‌یابی و تحلیل کدها را می‌دهند.

منابع آموزشی آنلاین

سایت‌هایی مانند MDN Web Docs ،W3Schools و Codecademy منابع آموزشی خوبی برای یادگیری طراحی وب هستند که می‌توانید از آن‌ها کمک بگیرید.


← اگر می خواهی تبدیل به یک طراح سایت حرفه ای بشی، در دوره صفر تا صد طراحی سایت شرکت کن →


نکاتی که بهتر است در طراحی سایت در نظر بگیرید

نکاتی وجود دارد که برای ایجاد یک سایت کارآمد و جذاب باید به آن‌ها توجه کنید. سادگی و سهولت استفاده شاید مهم‌ترین موضوعی است که باید در نظر داشته باشید. دقت کنید که از طراحی ساده و منطقی برای صفحات استفاده کنید.

زیبایی‌شناسی را در طراحی در نظر بگیرید. طراحی گرافیکی و ظاهر سایت باید جذاب و حرفه‌ای باشد. علاوه‌براین، تصاویر و آیکون‌ها باید به‌درستی و با توجه به طرح اصلی سایت انتخاب شود. همچنین، رنگ‌هایی که برای سایتتان انتخاب می‌کنید، باید با هم هماهنگ و چشم‌نواز باشند. در انتخاب رنگ‌ها، برندتان را در نظر بگیرید و درمورد بهترین گزینه کمی تحقیق کنید.

لینک‌دهی به دیگر صفحات سایت را جدی بگیرید. لینک‌ها باید به نحوی درست و منطقی به دیگر صفحات سایت ارتباط داده شوند. نکته‌ی مهم این است که ساختار منطقی و سلسله‌مراتبی لینک‌ها را رعایت کنید.

همان‌طور که ذکر کردیم، لازم است تا به اصول سئو پای‌بند باشید و از کلمات کلیدی، تگ‌ها و ساختار مناسب در سایت استفاده کنید. نکات دیگری هم هستند که می‌توانند در جذابیت سایت شما تاثیر داشته باشند که از میان آن‌ها می‌توانیم به اهمیت طراحی داینامیک سایت (استفاده از انیمیشن‌ها، افکت‌ها و تغییرات دینامیک)، بهره‌گیری از تایپوگرافی و فونت‌ مناسب و درنهایت استفاده از روش‌های فراخوانی مخاطب (با ابزارهایی مانند دکمه‌ها، فرم‌ها و اطلاعات تماس) اشاره کنیم.

در این مطلب به یادگیری طراحی سایت و روند آن پرداختیم. درآمد طراحی وب‌سایت متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. در ایران، میزان درآمد طراحی سایت می‌تواند بنا به تخصص‌ و تنوع مهارت‌های شما بین ۸ تا ۴۰ میلیون تومان در ماه متفاوت باشد. اگر به یادگیری این حوزه کاری علاقه‌مند هستید، پیشنهاد می‎‌کنیم تا آموزش طراحی وب سایت از مبتدی تا پیشرفته دارکوب را از دست ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چطور می تونم کمک کنم؟
مشاوره آنلاین