سایت مپ چیست؟

  • نویسنده: محسن لشکری
  • بازبینی شده توسط: محسن لشکری
  • بروزرسانی:
  • https://darkoobedu.ir/?p=9630
سایت مپ چیست؟

زمانی که وب سایت شما ساخته شد، برنامه ای برای آن وجود داشته است. نوعی طرح دیجیتالی که توسعه دهندگان از آن برای ایجاد سایت استفاده کردند و سپس از اتصال صحیح هر یک از صفحات اطمینان حاصل کردند. اما وقتی سایت فعال شد، چه اتفاقی برای آن طرح می افتد؟ از بین می رود. اما آیا می‌دانستید که تنها با چند تغییر کوچک، آن نقشه سایت می‌تواند برای سال‌های آینده برای سئوی شما مفید باشد؟

سایت مپ چیست؟

راه های مختلفی برای توصیف نقشه سایت وجود دارد، اما مورد علاقه ما یک استعاره بسیار ساده است. نقشه سایت را به عنوان پلان طبقه خانه خود در نظر بگیرید. وب سایت  مانند خانه شما و هر صفحه یک اتاق است. پلان طبقه به شما نشان می دهد که چگونه همه اتاق ها به هم متصل می شوند و برای چه استفاده می شوند. بنابراین شخصی که حتی پا به خانه شما نگذاشته است، می تواند ایده ای از چیدمان آن و اینکه چه اتاق هایی در داخل آن وجود دارد، داشته باشد.

بنابراین، نقشه سایت شما به معنای واقعی کلمه نقشه وب سایت شما است. این به گوگل می گوید که چه صفحاتی وب سایت شما را تشکیل می دهند، چه اطلاعات و محتوایی در آنها وجود دارد و چگونه همه آنها به یکدیگر متصل می شوند. به راحتی می توان فهمید که چرا این امر برای طراحان برای ساخت وب سایت شما مهم است، اما Google از آن برای درک نحوه عملکرد سایت شما و آنچه که باید به دنبال آن باشد استفاده می کند. این یک پیوند بین وب سایت شما و موتورهای جستجو ایجاد می کند و پایه و اساس هر استراتژی خوب SEO است.

انواع نقشه سایت

پنج نوع نقشه سایت در سئو به شرح زیر است:

  • نقشه سایت بصری
  • نقشه سایت  HTML
  • نقشه سایت  XML
  • نقشه سایت موتور جستجو
  • نقشه سایت خبری

سایت مپ HTML

نقشه سایت HTML چیزی است که برای موتورهای جستجو مفید است، اما هر کسی که از وب سایت شما بازدید می کند در صورت تمایل می تواند آن را مشاهده کند. این می تواند به آنها کمک کند تا به یک صفحه خاص حرکت کنند و بفهمند اطلاعات در کجای وب سایت شما قرار دارد. اینها معمولاً در پاورقی وب سایت شما ساخته می شوند، حتی ممکن است قبلاً از یکی استفاده کرده باشید بدون اینکه متوجه شوید که چیست!

سایت مپ XML

این رایج ترین نوع نقشه سایت مپ و کاملاً برای کمک به موتورهای جستجو برای کشف و درک وب سایت شما طراحی شده است. شما می توانید حداکثر 50000 URL را در نقشه سایت XML قرار دهید و فایل زیپ نشده می تواند تا 50 مگابایت حجم داشته باشد. شما می توانید سایت مپ XML خود را در پوشه ریشه دامنه خود بیابید که با تایپ آدرس وب سایت خود و سپس /sitemap.xml می توانید آن را پیدا کنید. به عنوان مثال: www.example.com/sitemap.xml

سایت مپ XML و HTML

ارتباط سایت مپ با بهبود رتبه‌بندی گوگل

نقشه سایت بر رتبه واقعی صفحات شما تأثیر نمی گذارد. با این حال، اگر به خزیدن بیشتر سایت شما کمک کند (با اطلاع دادن به گوگل در مورد URL هایی که قبلاً از آنها بی اطلاع بودیم، و/یا با کمک به گوگل در اولویت بندی URL های سایت شما)، می تواند منجر به افزایش حضور و دیده شدن سایت شما در فهرست گوگل شود.

اگر از یک سایت وردپرس استفاده می کنید، Yoast SEO یک افزونه رایگان عالی است که می توانید از آن برای ایجاد سایت مپ XML استفاده کنید و سپس می توانید آن را به موتورهای جستجو مانند گوگل ارسال کنید.

بهتر ایندکس شدن صفحات

هرچه معماری سایت شما پیشرفته تر باشد، شانس شما برای عملکرد خوب در نتایج موتورهای جستجو بیشتر است. موتورهای جستجو باید به سایت شما دسترسی داشته باشند و آن را بخزند تا مشخص کنند در مورد چیست، کجا مرتبط است و چقدر محتوا ارزشمند است. با بهینه سازی معماری سایت خود، دسترسی و خزیدن صفحات خود را بهبود می بخشید. بهبود معماری سایت شما باعث ایندکس شدن بهتر صفحات، افزایش دید و بهبود تجربه کاربری می شود.

بهینه‌سازی نقشه سایت برای موتورهای جستجو

تا اینجا در مورد مفهوم اصلی سایت مپ و مزایای مختلفی که برای صاحبان وب سایت، بازاریابان محتوا و متخصصان سئو ارائه می دهد صحبت کرده ایم. اکنون، اجازه دهید نگاهی به برخی از بهترین و توصیه‌شده‌ترین روش‌ها برای بهینه‌سازی نقشه‌های سایت بیندازیم.

بهینه سازی سایت برای موتور های جست و جو

  1. نقشه های سایت را به صورت خودکار ایجاد کنید

می‌توانید sitemap را به‌طور خودکار (از طریق افزونه‌ها یا ابزارهای آنلاین) ایجاد کنید، یا می‌توانید آن را به صورت دستی (با کپی کردن هر URL در وب‌سایت خود در یک فایل txt. یا xml. انجام دهید.

ایجاد سایت مپ به صورت خودکار بسیار توصیه می شود. ایجاد نقشه سایت به صورت دستی نه تنها زمان بر است، بلکه مستعد خطا نیز است.

علاوه بر این، نقشه سایت ممکن است به روز رسانی منظم نیاز داشته باشد. انجام این کار به صورت دستی  هر بار که یک محتوای جدید منتشر می کنید، ساختار وب سایت خود را تغییر می دهید یا صفحات یا دسته بندی های جدید اضافه می کنید  اتلاف وقت زیادی است.

  1. سایت مپ خود را برای سرچ کنسول ارسال کنید

در صورت تمایل می توانید سایت مپ خود را به صورت دستی از طریق کنسول جستجوی گوگل به گوگل ارسال کنید. در واقع توصیه می شود این کار را انجام دهید.

  • به حساب کنسول جستجوی گوگل خود وارد شوید
  • به Crawl > Sitemaps بروید
  • روی «افزودن نقشه سایت آزمایشی» کلیک کنید؛
  • URL  سایت مپ را جایگذاری کنید و روی ارسال کلیک کنید.

نکته: همچنین توصیه می شود قبل از کلیک بر روی دکمه ارسال، سایت مپ خود را تست کنید و نتایج را مشاهده کنید. این ممکن است به شناسایی خطاها و مشکلات احتمالی از قبل کمک کند.

فقط مطمئن شوید که فقط در صورتی که تغییرات عمده ای انجام داده اید. سایت مپ را به صورت دستی ارسال کنید. تلاش برای فریب دادن موتورهای جستجو برای فهرست بندی مجدد صفحات کارساز نخواهد بود.

  1. از URL های “noindex” اجتناب کنید

اضافه کردن URL های Noindex به سایت مپ شما فایده ای ندارد. نقشه سایت به موتورهای جستجو کمک می کند تا صفحات یا URL را که می خواهید پیدا کند و در SERP فهرست کند، شناسایی کند. URL “noindex” کاملاً برعکس آن است.

شما نمی خواهید خزنده موتور جستجو URL های “noindex” را پیدا و فهرست بندی کند. بنابراین افزودن نشانی‌های اینترنتی «noindex» به سایت مپ غیرممکن است.

  1. “تنظیمات اولویت” را نادیده بگیرید

داشتن یک ستون «اولویت» برای کمک به موتورهای جستجو برای شناسایی صفحاتی که برای شما مهم‌ترین هستند، یک روش قدیمی است. بنابراین خزنده‌های موتورهای جستجو می‌توانند آن URL ‌ها را اولویت‌بندی کنند.

با این حال، این روش کار نمی کند.

 Googlebot  به سادگی هرگونه “تنظیمات اولویت” را نادیده می گیرد، بنابراین اصلاً مهم نیست. هیچ تلاشی در آنجا فایده ای ندارد.

  1. اندازه فایل را به حداقل برسانید

قبل از سال 2016، سایت مپ می توانست حداکثر حجم فایل 10 مگابایت داشته باشد. محدودیت به 50 مگابایت افزایش یافته است، اما هنوز هم در نظر گرفته می شود که اندازه فایل سایت مپ خود را زیاد نکنید. آن را تا حد امکان پایین نگه دارید تا فشار کمتری به سرور خود وارد کنید.

  1. اگر بیش از 50000 URL دارید چندین sitemap ایجاد کنید

سایت مپ می تواند حداکثر 50000 URL داشته باشد. اما اگر وب سایت شما بیش از 50000 URL داشته باشد چطور؟ برای فروشگاه های بزرگ تجارت الکترونیکی با صدها دسته محصول و هزاران محصول و انواع مختلف هر محصول غیر معمول نیست. در این صورت، فقط باید چندین نقشه سایت ایجاد کنید.

همچنین می توانید از چندین سایت مپ برای مدیریت بخش های مختلف وب سایت خود استفاده کنید. با چندین سایت مپ، همچنین می توان یک فایل فهرست سایت مپ ایجاد کرد و آن را از طریق کنسول جستجو به گوگل ارسال کرد.

جمع بندی

در این مقاله به طور کامل در مورد سایت مپ و انواع آن و ارتباط سایت مپ با بهبود رتبه بندی گوگل و بهتر ایندکس شدن صفحات صحبت کردیم. مجموعه دارکوب آماده ارائه بهترین مشاوره برای ایجاد یک نقشه سایت که بتواند به سئو شما کمک کند، است. پس همین حالا با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چطور می تونم کمک کنم؟
مشاوره آنلاین