آدرس کوتاه این صفحه : https://darkoobedu.ir/?p=1317
این روزها توانایی طراحی سایت به یک توانایی ضروری و مهم تبدیل شده است. فرقی ندارد در چه زمینه ای کار می کنید و چه محصولات یا خدماتی را می فروشید، در هر حال یک وب سایت فعال و استاندارد کمک بزرگی به کسب و کار شما خواهد کرد، پس پیشنهاد ما این است که به آموزش طراحی سایت با وردپرس روی آورید!
اما آیا شما خودتان به تنهایی می توانید یک وب سایت را از نقطه صفر طراحی کنید و راه بیندازید؟ در این مطلب بررسی می کنیم که چرا طراحی سایت توانایی ارزشمندی است و همچنین آموزش طراحی وب سایت با وردپرس را به شکل گام به گام توضیح می دهیم.
لیست مطالب
یاد گرفتن این توانایی که خودتان به تنهایی بتوانید یک سایت جدید را بسازید و طراحی کنید، مزایای زیادی دارد که در اینجا به مهم ترین آن ها اشاره می کنیم.
در طول زمان، نیاز بازار به شکل مداوم تغییر می کند و شما به عنوان صاحب یک کسب و کار، باید خود را با این تغییرات همراه کنید تا از بازار عقب نمانید. یکی از مهم ترین نقاطی که باید در آن خود را به روز نگه دارید، وب سایت شما است.
سرعت تغییرات در دنیای دیجیتال مارکتینگ حتی بیشتر هم می شود پس شما نیز باید سریعتر عمل کنید. وقتی خودتان با اصول و فنون مختلف طراحی وب سایت آشنا باشید، می توانید به راحتی و در کوتاه ترین زمان بدون کمک گرفتن از فرد دیگری سایت خود را به روز کنید و مخاطبان و مشتریان خود را حفظ کنید.
به این صورت که وقتی رقبای شما برای به روز رسانی وب سایتشان از برنامه نویسان کمک می گیرند و منتظر هستند تا برنامه نویس به کار آن ها رسیدگی کند، شما در مدت زمان کمتری تغییرات لازم را به وجود آورده اید و از آن ها پیشی گرفته اید.
با این تفاسیر، نتیجه می گیریم که در دنیای دیجیتال امروز، طراحی سایت کاری است که هر چه زودتر آن را یاد بگیرید بیشتر سود خواهید کرد. در ادامه توضیح می دهیم که چگونه می توانید خودتان به تنهایی سایت خود را در وردپرس طراحی کنید.
آموزش گام به گام طراحی وب سایت در وردپرس
پلتفرم های مختلفی برای ساخت وب سایت وجود دارند. اما در این میان پلتفرم وردپرس به عنوان یکی از رایج ترین و کاربردی ترین سیستم های مدیریت محتوا، بستر مناسبی برای آموزش طراحی وب سایت می باشد. کار با وردپرس بسیار راحت می باشد و شما حتی اگر هیچ دانشی در زمینه کد نویسی و نرم افزار نداشته باشید، باز هم می توانید با استفاده از آموزش های ابتدایی سایت خود را راه اندازی کنید.
علاوه بر آن، ساخت سایت در وردپرس کاملا رایگان است که یکی دیگر از دلایلی است که انتخاب ایده آلی برای اکثر کاربران می باشد. حالا مراحل ابتدایی ایجاد سایت در وردپرس را بررسی می کنیم.
قدم اول – انتخاب نام سایت، خرید دامنه و هاستینگ
اولین قدمی که برای ساخت یک سایت جدید باید بردارید، انتخاب نام سایت و دامنه است. می شود گفت این قدم راحت ترین و باحال ترین بخش طراحی سایت است! چرا که شما آزادی کامل دارید تا نامی را که دوست دارید انتخاب کنید.
البته همانطور که می دانید، با وجود چیزی بیشتر از دو میلیارد وب سایت آنلاین و فعال در اینترنت، انتخاب یک نام جذاب که تا حالا به فکر کسی نرسیده باشد کار راحتی نیست. ضمن آن که اسم سایت شما باید از اصول بازاریابی نیز پیروی کند و باعث جذب مخاطب بشود. در اینجا ویژگی های مهمی که نام انتخابی شما برای سایت باید داشته باشد معرفی می کنیم:
طبیعتا شما نمی توانید نام هایی را که قبلا انتخاب شده اند برای سایت و دامنه خود انتخاب کنید. برای آن که مطمئن شوید نام شما قبلا توسط سایت دیگری انتخاب نشده، از این لینک استفاده کنید.
سپس شما نیاز به یک هاستینگ خواهید داشت تا اطلاعات سایت خود را در آن قرار دهید. هاستینگ در واقع میزبان سایت شما است و شما به وسیله آن با مخاطبین خود ارتباط برقرار می کنید. شما می توانید اطلاعات لازم را در خصوص دامنه و هاستینگ از طریق این لینک به دست بیاورید.
بعد از خریداری هاستینگ و نصب وردپرس، وقت آن است که با رابط کاربری وردپرس آشنا شوید و به آن عادت کنید. برای رفتن به پنل کاربری باید به آدرس زیر بروید:
www.YOURDOMAIN.com/wp-admin
بدیهی است به جای YOURDOMAIN در آدرس بالا، باید دامنه سایت خود را وارد کنید.
سپس این تصویر را می بینید:
نام کاربری و پسوردی را که هنگام نصب وردپرس انتخاب کردید وارد کنید. بعد از ورود به پنل، این صحنه را خواهید دید:
در اینجا بخش های شماره گذاری شده را توضیح می دهیم:
برای شروع کار طراحی سایت و آشنا شدن به رابط کابری وردپرس، خوب است که در این مرحله تنظیمات اساسی و ابتدایی سایت را انجام دهید.
پرمالینک یعنی این که آدرس هر یک از صفحات سایت شما (همان URL) چگونه نشان داده شوند. رایج ترین شیوه تنظیم پرمالینک به شکلی است که عنوان صفحه در URL نشان داده شود. مثلا برای پیج درباره ما یا همان about، باید به همین سادگی باشد :
YOURSITE.com/about
برای آن که آدرس صفحات سایت شما به همین شکل باشد، باید پرمالینک سایت را تنظیم کنید. برای این کار از پنل ادمینی به مسیر Settings → Permalinks بروید. سپس گزینه زیر را انتخاب کنید:
حتما می خواهید که گوگل سایت شما را پیدا کند و آن را در نتایج جست و جوی خود در نظر بگیرد. برای آن که مطمئن شوید این اتفاق می افتد، از پنل ادمینی به آدرس Settings → Reading بروید و مطمئن شوید که گزینه زیر تیک نخورده باشد.
عنوان و تگ لاین در قسمت های مختلف سایت شما نمایش داده خواهند شد. بعضی از تم های وردپرس آن ها را در صفحات مختلف نشان می دهند و گوگل نیز هنگام لیست کردن سایت ها در نتایج جست و جو به آن اشاره می کند. از پنل ادمینی به مسیر Settings → General بروید و عنوان و تگ لاین را انتخاب کنید. البته انتخاب تگ لاین اختیاری است و می توانید آن را خالی بگذارید.
فعال کردن یا نکردن کامنت ها کاملا بستگی به تشخیص خودتان دارد. برای این کار به مسیر Settings → Discussion از پنل ادمینی بروید:
برای فعال کردن کامنت ها تیک سوم را بزنید.
از همان مسیری که برای فعال/غیرفعال کردن کامنت ها رفته اید، می توانید بینگ بگ و ترک بک را نیز غیر فعال بکنید. این تنظیمات مربوط به نسخه های ابتدایی وردپرس می باشد و در دنیای دیجیتال امروز دیگر کاربردی ندارند. تیک دوم در عکس زیر را خالی بگذارید:
ناحیه زمانی مشخص می کند که پست های شما طبق کدام تاریخ و ساعت منتشر شوند. این امر بستگی به محل سکونت شما و یا محل سکونت مخاطبین شما دارد. تصمیم با خودتان است. برای تنظیم آن از پنل کاربری به Settings → General. بروید.
حالا که تنظیمات ابتدایی و ساده وردپرس را انجام داده اید، به سراغ مرحله بعد طراحی سایت در وردپرس می رویم.
یکی از قابلیت های جذاب وردپرس، قابلیت انتخاب و تعویض تم های مختلف برای سایت است. هر کدام از تم ها سایت را به یک شکل و فرمت متفاوت نشان می دهند و شما می توانید با سلیقه خود تم مورد علاقه خود را انتخاب کنید.
برای مثال، در ابتدا تم پیشفرض سایت وردپرس مانند تصویر زیر است:
سپس با چند کلیک ساده و انتخاب یکی از تم های رایگان وردپرس، سایت شما به این شکل در می آید:
صد ها تم رایگان در سایت رسمی وردپرس وجود دارند. علاوه بر آن، هزاران تم در وب سایت های دیگر مانند ThemeIsle یا aThemes وجود دارند که می توانید آن ها را نصب نمایید. همه تم ها قابلیت ادیت و شخصی سازی دارند و شما می توانید مطابق با سلیقه خود جزئیات آن را تغییر دهید. فراموش نکنید که تم ها را همیشه می توانید عوض کنید پس برای آغاز کار لازم نیست وسواس زیادی به خرج دهید چرا که بعدا برای انتخاب تم مناسب وقت خواهید داشت.
برای نصب تم از پنل ادمینی به مسیر Appearance → Themes بروید و گزینه Add New را انتخاب کنید.
سپس می توانید در لیست تم ها بگردید یا نام تم مورد نظر خود را وارد کنید و روی گزینه نصب کلیک کنید:
بعد از نصب، به جای گزینه اینستال گزینه Activate می آید که با کلیک روی آن تم در سایت شما فعال می شود.
سپس شما می توانید تغییرات دلخواه را در تم نصب و فعال شده ایجاد کنید. برای این کار از منوی ادمینی به مسیر Appearance → Customize بروید. در این جا تمام گزینه های تغییر تم را خواهید دید.
از طریق این پنل شما می توانید تقریبا همه ی صفحات و جزئیات مختلف سایت را طراحی کنید و مطابق دلخواه خود در آورید. به عنوان مثال برای تغییر فونت و تایپوگرافی سایت می توانید از گزینه Appearance Settings → Typography در تصویر بالا استفاده کنید. سپس جدولی مانند جدول زیر در برابر شما قرار خواهد گرفت که می توانید فونت های مختلف را امتحان کنید و بلافاصله تاثیر آن بر سایت را ببینید.
پلاگین یا افزونه ها در یک سایت وردپرس، مانند اپلیکیشن ها در موبایل هوشمند هستند. هر کدام از پلاگین ها برای هدف خاصی طراحی شده اند و قابلیت های جدیدی را به سایت اضافه می کنند. بسته به نوع فعالیت شما در سایت، باید به دنبال پلاگین های مورد نیاز خود بگردید و آن ها را نصب کنید.
به عنوان مثال، پلاگین های مختلفی برای بررسی آمار و آنالیز بازدیدکنندگان سایت وجود دارد. یا پلاگین هایی که برای ایجاد یک فروشگاه آنلاین استفاده می شوند. همچنین پلاگین هایی برای مدیریت کامنت ها و نظرسنجی و غیره.
مانند نصب تم، نصب پلاگین نیز آسان است. از پنل ادمینی به مسیر Plugins → Add New بروید و پلاگین مورد نظر خود را انتخاب و نصب نمایید. البته توجه داشته باشید در این لیست تنها پلاگین های رایگان نمایش داده می شوند.
هر کدام از این مراحل ذکر شده، تا زمانی که شما مدیر یا طراح یک سایت هستید ادامه دارند. یعنی به طور مداوم باید این مراحل را طی کنید و سایت خود را به روز نمایید. با تسلط پیدا کردن بر این مراحل، شما به راحتی می توانید هر نوع سایتی که می خواهید در قالب وردپرس ایجاد نمایید. همچنین برای آموزش های بیشتر مانند نحوه بهبود سئو سایت، آموزش طراحی قالب سایت وردپرس و یا آموزش کدنویسی می توانید از خدمات سایت دارکوب استفاده نمایید.