سئو یا برنامه نویسی؟ کدام یک آینده شغلی و درآمد بهتری دارد؟
- نویسنده: محسن لشکری
- بازبینی شده توسط: محسن لشکری
- بروزرسانی:
- https://darkoobedu.ir/?p=14012
افزایش روزافزون سایت ها در گوگل و رقابت تنگاتنگشان برای دیده شدن، باعث شده است تا سئو از اهمیت ویژه ای برخوردار شود. از طرفی هم برنامه نویسی به دلیل وسعت کاربردهایی که دارد، علاقه مندان زیادی را جذب خود کرده است. با این اوصاف این سوال برای بسیاری از افراد به وجود می آید که کدام یک، بازار و آینده شغلی بهتر و مناسب تری دارند؟ برای گرفتن پاسخ این سوال، با ادامه این مقاله همراه ما باشید.
البته بهتر است در ابتدا به معرفی مختصری از هر دو رشته بپردازیم تا با دید بازتری بتوانید تصمیم گیری کنید.
لیست مطالب
نگاهی کوتاه به مفهوم سئو و برنامه نویسی
سئو یا SEO، به مجموعه ای از روش ها و استراتژی ها می گویند که شانس قرار گرفتن یک سایت در صفحات بالای موتورهای جستجو را افزایش می دهد. هر چه رتبه جستجو بالاتر باشد، کشف برند، محتوا و محصولات آن وب سایت برای مخاطبان هدفش آسانتر خواهد بود.
برنامه نویسی فرآیند ایجاد دستورالعمل ها یا کدهایی است تا رایانه ها بتوانند برای انجام وظایف یا حل مشکلات، آنها را اجرا کنند. برنامه نویسی نه تنها عمل نوشتن کد است، بلکه آزمایش، عیب یابی و رفع آن (که معمولا به عنوان دیباگ شناخته می شود) و به روز رسانی دستورات هم است. امروزه زبان های برنامه نویسی بسیار زیادی وجود دارد. توسعه دهندگان می توانند بسته به علاقه و کاربردشان در وب، ساخت اپلیکیشن و نرم افزار و غیره، این زبان ها را یاد بگیرند.
یکی از شاخه های برنامه نویسی مرتبط با سئو، توسعه وب است که ارتباط تنگاتنگی با آن دارد. هر صفحه و برنامه ای مثل وبلاگ ها، رسانه های اجتماعی و وب سایت های تجارت الکترونیک، با استفاده از کدنویسی توسعه می یابند.
مقایسه سئو و برنامه نویسی
بخش های تکنیکال یک سایت از مهم ترین بخش های استراتژی سئو است. اگر پیکربندی فنی وب سایت و برنامه نویسی آن به درستی تنظیم نشده باشد، سایت هرچقدر هم روی سئو داخلی و محتوا کار بکند نتیجه نخواهد گرفت.
برای موفقیت یک وب سایت به همان اندازه که نقش سئو کار در درآمد زایی آن مهم است، نقش برنامه نویس سایت هم تاثیر گذار است. برای بخش هایی که مربوط به سئو تکنیکال می شود، متخصصان سئو اغلب از توسعه دهندگان وب، کمک می گیرند. با این اوصاف به نظر می رسد سئو و برنامه نویسان خیلی از هم دور نیستند. هر دو می خواهند یک تجربه کاربری خوب را برای کاربر به ارمغان بیاورند.
سئو یا برنامه نویسی؛ کدام تخصصی و یادگیری اش، زمانبرتر است؟
متخصصان سئو، در درجه اول مسئول بهینه سازی سایت، افزایش بازدید و رشد رتبه بندی سایت در گوگل هستند. آنها از استراتژی های مختلفی از جمله تحقیق کلمات کلیدی، بک لینک سازی و تولید محتوا برای ارتقای سئوی وب سایت استفاده می کنند.
برنامه نویسان، از سوی دیگر، وظیفه تولید یک نرم افزار یا توسعه یک سایت را بر عهده دارند. در کل برنامه نویسی به دلیل تنوع زبان ها و کاربردهای گسترده ای که دارد، تخصصی تر است و مبتدی و حتی حرفه ای ها را هم بیشتر به چالش می کشد. به این ترتیب، مدت زمان یادگیری سئو و برنامه نویسی این دو رشته نیز با هم متفاوت است.
مدت زمان یادگیری سئو
طبق نظر کارشناسان معمولا یک تا سه ماه طول می کشد تا یک مبتدی بتواند مبانی سئو را یاد بگیرید. در مرحله بعد یک سال یا بیشتر طول می کشد تا فرد به طور کامل بر این تمرین مسلط شود. به صورت کلی مدت زمان یادگیری اصول سئو به عوامل مختلفی بستگی دارد. مثلا این که چقدر زمان برای مطالعه دارید؟ با چه سرعتی اطلاعات جدید را به دست می آورید؟ آیا می خواهید به طور مستقل آموزش سئو ببینید یا در کلاس شرکت می کنید؟ چقدر زمان می توانید صرف تمرین کنید؟
همه این ها عواملی هستند که در یادگیری شما نقش دارند.
مدت زمان یادگیری برنامه نویسی
پاسخ به این سوال بسته به اینکه از چه کسی بپرسید، متفاوت است. مثلا یک متخصص برنامه نویسی فول استک، مسئولیت توسعه سمت سرور و کلاینت یک سایت را بر عهده دارد. بنابراین باید روی چندین زبان برنامه نویسی مثل PHP، HTML و CSS و جاوا اسکریپت مسلط باشد. در نتیجه ممکن است یک سال یا بیشتر طول بکشد تا یک برنامه نویس مبتدی مهارت های لازم را به دست آورد. از طرفی یادگیری زبان SQL برای دانشمندان داده که برای ساخت و مدیریت پایگاه داده ها از این زبان استفاده می کنند، آسانتر است. یادگیری این زبان در عرض سه هفته امکان پذیر است.
به طور کلی مدت زمان یادگیری هر زبان برنامه نویسی بسته به میزان سختی و نوع کاربردی و شیوه آموزش برنامه نویسی که دارد، متفاوت است. میانگین این زمان برای 8 نمونه از پرکاربرترین زبان های دنیا به صورت زیر است:
زبان برنامه نویسی |
مدت زمان یادگیری تقریبی |
HTML |
1 تا 2 هفته |
CSS |
2 تا 6 ماه |
JavaScript |
6 تا 9 ماه |
Python |
6 تا 12 ماه |
Ruby |
3 تا 6 ماه (این زمان برای مبتدیان، بیشتر است) |
Java |
6 ماه تا 2 سال |
C# |
3 تا 6 ماه (این زمان برای مبتدیان، بیشتر است) |
SQL |
2 تا 3 هفته |
Golang |
2 تا 3 ماه |
آینده شغلی سئو و برنامه نویسی
هم متخصصان سئو و هم برنامه نویسان، چشم انداز شغلی امیدوارکننده ای دارند. با این حال، مسیر رشد شغلی می تواند بر اساس مهارت ها، تجربه و تعهد فرد به یادگیری مستمر، متفاوت باشد.
آینده شغلی سئو
با نگاهی به سال 2024 متوجه می شویم که سئو به عنوان یکی از مشاغل مطرح در عرصه فناوری دیجیتال، جایگاه خوبی پیدا کرده است. اگر چشم انداز شغلی بلند مدت این حرفه را بررسی کنیم، می بینیم که می توان به عنوان یک حرفه تخصصی روی آن حساب کرد، زیرا:
- تقاضای بالایی دارد: با رونق گرفتن کسب و کارهای آنلاین، سئوی سایت در اولویت قرار می گیرد و نیاز بهمتخصصان سئو افزایش می یابد.
- این رشته در حال تکامل است: تغییرات مداوم در الگوریتم های گوگل باعث می شود که کار سئو همیشگی و جذاب باقی بماند.
آینده شغلی برنامه نویسی در ایران
حالا که متوجه شدید یادگیری برنامه نویسی چقدر طول می کشد، شاید بد نباشد در مورد آینده شغلی این رشته هم بدانید. خبر خوب این است که آینده شغلی برنامه نویسی در ایران بسیار درخشان است. طبق پیش بینی های انجام شده، از سال 2016 تا 2026، میزان اشتغال برنامه نویسان در کشورهای توسعه یافته به میزان 8 درصد کاهش خواهد یافت. علت هم دستمزد بالایی است که برنامه نویسان آن کشورها طلب می کنند.
در نتیجه این فرصت خوبی برای برنامه نویسان کشورهای شرقی مثل ایران است که خودی نشان دهند! مزیت این حرفه در این است که به صورت دورکاری هم قابل انجام است.
یکی از گرایش های کدنویسی که آینده بسیار خوبی دارد، توسعه وب است. یک توسعه دهنده وب می تواند به عنوان یک برنامه نویس فرانت اند یا بک اند مشغول به کار شوید.
چشم انداز شغلی این رشته برای برنامه نویسانی که دارای مدرک لیسانس یا بالاتر هستند و در هوش مصنوعی مهارت خوبی دارند، بسیار روشنتر از سایرین است.
مقایسه درآمد سئو و برنامه نویسی
بعد از بررسی آینده شغلی، نوب به مقایسه سئو و برنامه نویسی از نظر سطح درآمدی می رسد. حقوق یک متخصص سئو و یک برنامه نویس می تواند بر اساس عوامل مختلفی از جمله تجربه، مهارت، موقعیت مکانی و اندازه و نوع کارفرما با هم متفاوت باشد.
بر اساس داده های BuiltIn، میانگین حقوق پایه در ایالات متحده (2024) برای یک کارشناس سئو 55,536 دلار در سال است. با این حال، با مهارت و تجربه بیشتر، این رقم می تواند به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
بر اساس داده های BuiltIn، میانگین حقوق پایه در ایالات متحده (2024) برای یک برنامه نویس وب هم 93,301 است. دستمزد برای سایر زبان ها هم بسته به نوع کاربرد و سختیشان، متفاوت است.
منبع: https://www.playinc.online/post/seo-experts-vs-web-developers-salary-comparison
عوامل موثر بر درآمد متخصص سئو
درآمد سئو می تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی تعیین شود. اما تجربه نقش مهمی ایفا می کند و متخصصان باتجربه حقوق بالاتری دارند. نوع صنعتی که سئوکار در آن فعالیت می کند هم مهم است. مثلا برخی از بخش ها مایل به پرداخت هزینه بیشتر برای خدمات سئو هستند.
علاوه بر این، اندازه و شهرت کارفرما هم می تواند بر حقوق تأثیر بگذارد. شرکت های بزرگتر اغلب حساسیت بالایی در دیده شدن و رتبه بندی شرکت در موتورهای جستجو دارند. به همین دلیل حقوق بالاتری به متخصصان سئو پرداخت می کنند.
برای آشنایی با درآمد سئو کار در ایران، اروپا و آمریکا یک سر به مقاله دیگر آموزشگاه دارکوب بزنید!
عوامل موثر بر درآمد برنامه نویس
به طور مشابه، حقوق یک برنامه نویس می تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی باشد. تجربه و میزان مهارت، فاکتورهای تعیین کننده های اصلی هستند. در واقع متخصصانی که به چندین زبان برنامه نویسی مسلط هستند، درآمد بیشتری دارند.
مکان زندگی هم نقش مهمی در دستمزد یک برنامه نویس دارد. مثلا درآمد برنامه نویسی افراد ساکن در مناطق شهری معمولا به دلیل هزینه های بالاتر زندگی، بیشتر است. علاوه بر این، اندازه و نوع کارفرما هم می تواند بر حقوق تأثیر بگذارد، زیرا شرکت های فناوری بزرگتر اغلب حقوق بالاتری ارائه می دهند.
جمع بندی
دیدید که هم متخصصان سئو و هم برنامه نویسان، بسته به میزان مهارت و تجربه می توانند درآمد متفاوتی داشته باشند. آینده شغلی برنامه نویسی و سئو هم بسیار روشن است. تنها کاری که لازم است انجام شود یادگیری درست و اصولی این مهارت ها زیر نظر یک آموزشگاه خبره است. شما می توانید با شرکت در دوره های آنلاین آموزشگاه هایی مثل دارکوب، به بهترین شکل آموزش ببنید. آموزش در هر سنی بهتر از بی هدف نشستن است!
دیدگاهتان را بنویسید