پیش نیازهای یادگیری طراحی وب چیست؟

  • نویسنده : رضا پورمحمدحسین نیاکی
  • بروزرسانی :
  • آدرس کوتاه این صفحه : https://darkoobedu.ir/?p=2742
پیش نیازهای یادگیری طراحی وب چیست؟

دنیای طراحی وب و آموزش آن، دنیای وسیع و پیچیده ای است. وقتی به تازگی می خواهید یادگیری طراحی وب را آغاز کنید، یافتن نقطه شروع طراحی سایت کار راحتی نیست. اگر می خواهید بدانید پیش نیازهای طراحی وب چیست و قبل از شروع کار طراحی وب باید چه مهارت هایی داشته باشید، این مطلب به شما کمک خواهد کرد.

پیشنیاز های طراحی وب متنوع و گسترده هستند. از مهارت های دیجیتال مارکتینگ گرفته تا انواع کد نویسی و حتی مهارت های ارتباطی. مانند هر تخصص دیگری در زمینه تک، در یادگیری طراحی سایت نیز باید به طور همزمان از خلاقیت و منطق خود برای یادگیری و پیشرفت استفاده کنید. طراحی وب یک حرفه و شغل انعطاف پذیر و پویا است که به عنوان یک متخصص در آن فرصت های شغلی فراوانی پیش روی شما خواهد بود.

حال اگر می خواهید بدانید که پیش نیازهای طراحی وب چیست و قبل از شروع یادگیری این حرفه باید چه مهارت هایی داشته باشید، خواندن این مطلب کمک بزرگی به شما خواهد کرد. در این مطلب ما پیش نیازهای ضروری و اساسی یادگیری طراحی وب را به طور کامل معرفی کرده و توضیح داده ایم.

علاوه بر آن، پیش نیازهایی را که چندان ضروری نیستند اما باعث می شوند نسبت به رقبای خود یک گام جلوتر باشید نیز پوشش داده ایم تا بتوانید از همین نقطه شروع در مسیر موفقیت قدم بگذارید.

قبل از شروع و پرداختن به مهارت ها و پیش نیازهای آموزش طراحی وب، خوب است به این نکته اشاره کنیم که شما می توانید با شرکت در دوره های آموزشی دارکوب تمامی این مهارت هایی را که برای تبدیل شدن به یک طراح وب حرفه ای ضروری است فرا بگیرید. دارکوب با سابقه دو دهه فعالیت در زمینه طراحی وب سایت و آموزش طراحی وب سایت و سئو، به عنوان یکی از شناخته شده ترین و معتبرترین آموزشگاه ها در این زمینه شناخته می شود.

پیش نیاز یادگیری طراحی وب چیست؟

در این مطلب ما پیش نیاز طراحی وب را به دو دسته از مهارت ها تقسیم بندی کرده ایم: مهارت های فنی و مهارت های نرم یا همان سافت اسکیل (soft skills). ابتدا به توضیح مهارت های فنی می پردازیم. در این بخش با اصطلاحات و کلمات مخففی که برای یک فرد تازه کار ممکن است به شدت سخت و پیچیده به نظر برسند آشنا می شویم. بعد از مطالعه این بخش خواهید دید که این مفاهیم و اصطلاحات در واقع بسیار ساده هستند و یاد گرفتن آن ها کار سختی نیست.

1. طراحی بصری (ویژوال دیزاین)

طبیعتاً به ذهن خودتان هم رسیده که برای کار در زمینه طراحی وب سایت، باید دانش طراحی قابل قبولی نیز داشته باشید. اما در اینجا منظور از دانش قابل قبول طراحی دقیقاً چیست؟ خب برای شروع خوب است بدانید که طراحی وب سایت یکی از زیرشاخه های مهارت طراحی بصری یا همان visual design محسوب می شود.

در آموزشگاه های معتبر طراحی وب سایت مانند آموزشگاه دارکوب، آموزش طراحی بصری یکی از گام های مهم برای تبدیل شدن به یک طراح وب سایت حرفه ای است.

پیش نیاز یادگیری طراحی وب چیست؟

در طراحی بصری با هدف طراحی وب سایت، تمرکز روی محصولات دیجیتال است. در این نوع آموزش شما با مقدمات و اصول اساسی طراحی آشنا می شوید که دانش پایه طراحی محسوب می شوند و به شما کمک می کنند در شاخه های مختلف طراحی فعالیت کنید.

منظور از اصول طراحی مواردی است که مشخص می کنند که ظاهر یک سایت به چه شکل باشد و کاربر با بازدید از سایت چه حس و حالی دریافت کند. این اصول شامل اصول تناسب، تایپوگرافی، سیستم های گرید، تئوری رنگ و غیره می شوند.

یاد گرفتن طراحی بصری یعنی این که بتوانید مود برد (Mood board) و سلسله مراتب تایپ (type hierarchy) بسازید و توانایی کار با فونت ها و پالت های رنگ وب را داشته باشید.

2. تجربه کاربری (UX)

یکی از کلمات اختصاری یا همان مخفف در پیش نیازهای طراحی وب که باعث ترس و وحشت افراد تازه کار در این زمینه می شود، همین کلمه یو ایکس (UX) است. یو ایکس مخفف عبارت user experience به معنای تجربه کاربری است.

منظور از تجربه کاربری این است که وقتی مردم وارد یک سایت می شوند و از قابلیت ها و امکانات آن استفاده می کنند، این سایت به آن ها چه احساسی می دهد. آیا کار با سایت برای آن ها راحت و لذت بخش است یا آن که باعث کلافگی و عذاب آن ها می شود.

مهم ترین مساله در تجربه کاربری این است که شما به عنوان یک طراح وب سایت، باید خود را جای کاربر بگذارید و ببینید چگونه می توانید وب سایت را طوری طراحی کنید که کاربر به راحتی و در کمترین زمان ممکن، دقیقاً همان چیزی که می خواهد را به دست آورد.

پیش نیاز یادگیری طراحی وب

برای انجام این کار، طراحان وب سایت تحقیقاتی را راجع به کاربران مورد نظر خود که در واقع همان جمعیت هدف یک وب سایت هستند انجام می دهند و بر طبق این تحقیقات، «پرسونا» می سازند. پرسونا در واقع یک نسخه خیالی از یک کاربر عادی در وب سایت مورد نظر است.

سپس با استفاده از سایت مپ یا همان نقشه سایت، تمامی صفحات و محتواهای سایت مورد بررسی و آنالیز قرار می گیرند. طراح سایت سپس مسیر گشت و گذار کاربر در سایت را مشاهده می کند. مثلاً می بیند که آیا یک کاربر به شکل مستقیم روی گزینه شبکه های اجتماعی کلیک می کند یا آن که قبل از آن روی دکمه اطلاعات تماس با ما کلیک کرده است.

سپس با استفاده از وایرفریم، قسمت های کلیدی و پر استفاده در هر صفحه از وب سایت مشخص می شوند. همه این اطلاعات و اجزا برای طراحی رابط کاربری ضروری هستند.

3. طراحی نرم افزار

مورد بعدی در بخش فنی پیش نیازهای طراحی وب، طراحی نرم افزار است. مانند هر متخصص فنی دیگری، برای آن که بتوانید کار خود را به بهترین شکل انجام دهید به ابزار مناسب و ایده آل نیاز خواهید داشت. شما باید شناخت کافی از طراحی نرم افزار داشته باشید تا بتوانید به عنوان یک طراح وب سایت موفق و تراز اول کار کنید.

اگر چه طراحی وب سایت به طور مستقیم از طریق مرورگر نیز قابل انجام است، اما ابزارهایی مانند Adobe Photoshop, Illustrator, و Sketch  ابزارهایی هستند که تقریباً تمام طراحان وب سایت باید کار با آن ها را بلد باشند.

چرا که بخش مهمی از کار طراحی وب سایت مانند ساخت ماکت، طراحی تصاویر و لوگو و البته ویرایش و بهینه سازی عکس ها به کمک این ابزارها قابل انجام است. پس یکی از مهم ترین پیش نیازهای طراحی وب، طراحی نرم افزار و آشنایی با نرم افزارهای کاربردی در این زمینه است.

4. اچ تی ام ال (HTML)

یک اشتباه رایج در بین افرادی که آشنایی چندانی با پیش نیازهای طراحی وب ندارند، این است که تصور می کنند کد نویسی پیش نیاز یادگیری طراحی وب نیست و یک طراح سایت نیازی به کدنویسی ندارد.

اما امروزه برای افرادی که می خواهند در زمینه کار طراحی وب سایت فعالیت کنند، کد نویسی یکی از مهارت های پیش شرط است که انتظار می رود طراح وب سایت تسلط قابل قبولی در آن داشته باشد.

کلمه HTML در واقع کوتاه شده ی عبارت HyperText Markup Language می باشد. این زبان یک زبان کد نویسی است که از آن برای قرار دادن محتوا روی صفحات وب سایت و شکل دادن به آن ها استفاده می شود.

پیش نیاز آموزش طراحی وب

این یعنی به کمک HTML شما می توانید کلمات و جملات را به تیتر، پاراگراف و فوتر در یک صفحه از وب سایت تبدیل کنید. علاوه بر آن شما می توانید با استفاده از این زبان کد نویسی محتواهای جذاب مانند عکس ها، ویدئوها، طرح های گرافیکی و غیره را نیز به شکل مطلوب روی صفحات سایت قرار دهید.

زبان HTML در کنار CSS تکمیل می شود و در واقع این دو مکمل هم برای طراحی صفحات سایت هستند. مورد بعدی در لیست پیش نیازهای آموزش طراحی وب، کد CSS است.

5. سی اس اس (CSS)

همانطور که اشاره شد، کد CSS که مخفف عبارت Cascading Style Sheets است در واقع مکمل زبان HTML در طراحی سایت است. کد CSS در واقع کدی است که به مرورگرهای اینترنت می گوید چگونه قوانین HTML را در یک صفحه از سایت قالب بندی کنند و نمایش بدهند.

به عبارت دیگر، می شود گفت CSS همان چیزی است که باعث می شود متون و دیگر محتوای موجود در یک وب سایت جذاب و مرتب و منظم به نظر برسند. با CSS شما می توانید رنگ ها را تنظیم کنید، فونت ها را تغییر دهید یا آن که یک تصویر پس زمینه بی نظیر اضافه نمایید و بسیاری از کارهای دیگر که همگی به خلاقیت و سلیقه شما بستگی دارند.

این جا همان جایی است که طراحی بصری به کار شما می آید و می توانید با ذوق و استعداد خود در طراحی بصری، صفحات وب سایت را به شکلی خلاقانه و منحصر به فرد طراحی کنید و به این طریق امضای خود را پای سایت هایی که توسط شما طراحی شده اند قرار دهید.

همانطور که گفته شد آموزشگاه دارکوب مرجعی معتبر برای یادگیری پیش نیازهای طراحی وب به شمار می رود. شما می توانید با استفاده از دوره آموزش جامع HTML و CSS نه تنها مهارت های لازم در این خصوص را فرا بگیرید، بلکه مدرک معتبر از سازمان فنی و حرفه ای کشور بابت تکمیل نمودن این دوره آموزش دریافت نمایید.

6. جاوا اسکریپت (JAVASCRIPT)

یکی از آن مهارت هایی که لزوماً برای آموزش طراحی وب ضروری نیستند اما به شما کمک می کنند نسبت به رقبای خود در این حرفه دست بالاتر را داشته باشید، مهارت برنامه نویسی با استفاده از جاوا اسکریپت است. جاوا اسکریپت به شما امکان می دهد تا عناصر جذابی را به سایت خود استفاده کنید که کاربر امکان تعامل با آن ها را داشته باشد.

مثلاً می توانید فید توییتر را به صفحه سایت اضافه کنید که به شکل خودکار آپدیت می شود. یا اسلایدر تصاویر و دیگر امکانات مشابه که همگی باعث بهبود تجربه کاربری در سایت و جذب مخاطب و افزایش ترافیک می شوند.

پیش نیازهای آموزش طراحی وب

مهارت های نرم پیش نیاز آموزش طراحی وب

منظور از مهارت های نرم یا سافت اسکیل در پیش نیاز یادگیری طراحی وب، مهارت هایی است که به شما کمک می کند در شغل طراحی وب بتوانید به شکل مؤثر و با راندمان بالا کار کنید.

حالا که با مهارت های فنی پیش نیاز آموزش طراحی وب به شکل مختصر آشنا شده اید، وقت آن است تا به مهارت های نرم مورد نیاز برای طراحی وب بپردازیم. این ها مهارت هایی هستند که هر برنامه نویسی هنگام فعالیت حرفه ای به آن ها نیاز پیدا خواهد کرد. پس بهتر است هر چه زودتر آن ها را یاد بگیرید و در زمان و انرژی خود صرفه جویی نمایید.

7. مدیریت زمان

چه بخواهید که بعد از یادگیری طراحی وب به عنوان یک طراح فریلنسر کار کنید یا آن که در یک شرکت استخدام شوید، در هر صورت مهارت های مدیریت زمان و توانایی برنامه ریزی منظم یک مهارت ضروری و مفید است که به شما کمک می کند به یک برنامه نویس موفق و با کیفیت تبدیل شوید.

برای پرورش مهارت های مدیریت زمان، می توانید از اپلیکیشن های مرتبط مانند اپلیکیشن های لیست گرفتن از کارها، تقویم ها و غیره استفاده کنید. یا آن که اگر در سازمان های بزرگ فعالیت می کنید، سعی کنید یاد بگیرید تا با ابزارهای رهگیری پروژه مانند ترلو (Trello) یا جیرا (JIRA) کار کنید. در هر صورت فرقی ندارد که از چه ابزاری استفاده می کنید.

اما حتماً بخشی از تمرکز و انرژی خود را صرف اولویت بندی و پیگیری پروژه های مختلفی که تحت هدایت شما هستند بکنید. این یک گام کلیدی برای موفق شدن و البته حفظ آرامش و آسایش در دنیای شلوغ و پیچیده طراحی وب سایت است.

8. ارتباطات

یکی دیگر از پیش نیازهای طراحی وب در دسته بندی مهارت های نرم، داشتن مهارت های ارتباطی است. شما به عنوان یک طراح وب سایت باید بتوانید نکات مد نظر خود را به خوبی بیان کنید و آن را به همکاران، کارفرمایان و مشتریان خود انتقال دهید. این یکی از مهم ترین پیش شرط ها برای یک برنامه نویس یا طراح وب سایت است.

ممکن است بارها شنیده باشید که برنامه نویس ها یا طراحان وب سایت افرادی کم حرف و درونگرا هستند. اما خوب است بدانید که در بازار کار و دنیای واقعی، یک برنامه نویس هر چقدر هم در مهارت های فنی خبره و کاربلد باشد، اگر نتواند به شکل مطلوب و مؤثر با افراد مختلف ارتباط برقرار کند به احتمال قوی شکست خواهد خورد یا در آمد او بسیار کمتر از چیزی که باید خواهد بود.

شما باید به شکل مداوم مشتریان خود را به روز نگه دارید و از روند پیشرفت پروژه با آن ها صحبت کنید و ایده ها و دستاوردهای خود را برای آن ها توضیح دهید. توجه داشته باشید که بسیاری از مشتریان شما هیچ سررشته ای از برنامه نویسی و طراحی وب سایت نخواهند داشت. بنابراین شما باید یاد بگیرید که چگونه کارهایی که انجام می دهید را برای شخصی که هیچ آشنایی با طراحی سایت ندارد توضیح دهید.

حتی ممکن است در مقاطعی از شما خواسته شود که کار ویرایش یا کپی رایتینگ را برای یک سایت انجام دهید. در این موارد نیز توانایی های ارتباطی و نوشتاری کمک حال بزرگی برای شما خواهند بود. پس خوب است که روی مهارت های نگارشی و ارائه اطلاعات نیز کار کنید و مطمئن شوید که می توانید منظور خود را به شکل صریح و واضح به مشتریان و همکاران انتقال دهید.

9. سئو/دیجیتال مارکتینگ/ شبکه های اجتماعی

در نگاه اول شاید به نظر برسد که مجموعه مهارت های سئو (بهینه سازی برای موتورهای جست و جو)، بازاریابی دیجیتال و شبکه های اجتماعی برای یک فرد شاغل در زمینه بازاریابی و فروش مناسب تر باشد تا برای فردی که قصد دارد طراح وب سایت شود.

اما از آن جایی که امروزه بسیاری از شرکت ها و فروشگاه های بزرگ با استفاده از اینترنت محصولات و خدمات خود را به فروش می گذارند، شما به عنوان یک طراح وب سایت نیز باید آشنایی مقدماتی با این مفاهیم داشته باشید.

حتی اگر فقط مفاهیم پایه و اساسی را در خصوص این سه رشته بدانید، بعداً که مشغول به کار شدید خواهید دید که چقدر همین مفاهیم پایه به شما کمک می کنند تا سایت های موفق تری بسازید و نظر مثبت مشتریان خود را جلب کنید.

پیش نیاز طراحی وب

برای شروع، می توانید از دوره آموزش جامع سئو در وب سایت دارکوب استفاده نمایید. شما می توانید فیلم های این دوره پانزده جلسه ای را تهیه کرده و با استفاده از آن ها تسلط قابل قبولی بر مفهوم سئو و مفاهیم مرتبط با آن پیدا کنید.

10. مدیریت کسب و کار و مشتری

حالا به آخرین مورد از پیشنیاز های آموزش طراحی وب می رسیم که مدیریت کسب و کار و مشتری است. چه به عنوان یک کارمند و چه به عنوان یک فریلسنر، داشتن این توانایی باعث می شود که شما یا شرکتی که برای آن کار می کنید در مسیر درست قرار دارد و در حال پیشرفت است.

البته منظور از مدیریت کسب و کار این نیست که باید در حد یک فرد تحصیل کرده در زمینه مدیریت یا اقتصاد از ساز و کارهای مربوط به بیزینس خود سر در بیاورید. بلکه منظور این است تا ایده مشخص و واضحی از اهداف و سرمایه ای که در اختیار شما یا شرکت شما است داشته باشید تا بتوانید با استفاده از آن ها مسیر کاری خود را به شکل اصولی و مؤثر هدایت کنید.

اگر هم قصد دارید به شکل فریلنسر کار کنید و کسب و کار یک نفره راه بندازید، باز هم توانایی های کسب و کار مهارتی کلیدی برای رسیدن به موفقیت محسوب می شود. به کمک این مهارت ها شما می توانید کسب و کار خود را طوری برنامه ریزی کنید که همیشه پول و نقدینگی داشته باشید و پروژه ها و اهداف کوتاه مدت و بلند مدتی برای خود تعیین کنید که باعث می شوند هیچوقت کسب و کار شما با رکود مواجه نشود.

جمع بندی

همانطور که مشاهده کردید، پیشنیاز های طراحی وب اگر چه در نگاه اول ممکن است بسیار پیچیده و سرسام آور به نظر برسند، اما با کمی آشنایی مقدماتی با هر کدام از آن ها متوجه می شوید که همه این مهارت ها با گذراندن دوره های آموزشی قابل یادگیری هستند و چیز مرموز و رمزآلودی در مورد آن ها وجود ندارد.

یادگرفتن پیش نیازهای یادگیری طراحی وب به طرز شگفت انگیری به شما کمک خواهد کرد تا در طول فرایند یادگیری طراحی وب، همه چیز برای شما سریع و راحت سپری شود و در کمترین زمان ممکن به یک طراح سایت حرفه ای تبدیل شوید که می تواند از مهارت های خود کسب درآمد کند.

دوره های آموزشی دارکوب تمامی پیش نیازهای یادگیری طراحی وب را پوشش می دهند. در واقع در آموزشگاه دارکوب نه فقط پیش نیازهای آموزش طراحی وب، بلکه مهارت های لازم برای توسعه وب یا وب دولوپینگ، دیجیتال مارکتینگ، سئو و غیره نیز آموزش داده می شود. این دوره های آموزشی از سطح مبتدی تا حرفه ای تنوع دارند و شما می توانید با توجه به سطح فعلی خود، از هر کدام از این سطوح استفاده نمایید.

مزیت شرکت در آموزشگاه دارکوب این است که این مجموعه دارای مجوز فعالیت از سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران و مجوز نشر دیجیتال بر خط از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می باشد و همچنین مجوز تأسیس آموزشگاه فناوری اطلاعات را از سازمان فنی و حرفه ای دریافت نموده است

بنابراین آموزشگاه دارکوب یک آموزشگاه معتبر و شناخته شده در سطح کشور محسوب می شود و شما می توانید با به پایان رساندن هر کدام از دوره های آموزشی در هر سطحی، مدرک مربوط به آن دوره را نیز از سازمان فنی و حرفه ای کشور دریافت نمایید.

دوره آموزش HTML و CSS