شناسایی و رفع نقاط ضعف طراحی وب سایت

  • نویسنده: رضا پورمحمدحسین نیاکی
  • بازبینی شده توسط: رومینا نظری
  • بروزرسانی:
  • https://darkoobedu.ir/?p=2898
شناسایی و رفع نقاط ضعف طراحی وب سایت

هرچقدر که در زمینه طراحی سایت حرفه ای باشید، همیشه جا برای بهتر شدن خواهید داشت. شناسایی نقاط ضعف طراحی سایت یک گام کلیدی برای پیشرفت در این صنعت است. رشته های طراحی و توسعه وب سایت رشته های به شدت وسیع و گسترده ای هستند. هر کدام از این دو رشته، شاخه ها و زیرمجموعه های متنوعی دارند.

این یعنی شما به عنوان یک طراح یا توسعه دهنده وب سایت، گزینه های فراوانی برای آموزش طراحی سایت (یا توسعه سایت) و پرورش مهارت های خود در حد یک متخصص پیش رو دارید. در نتیجه حتی افراد حرفه ای و سرشناس در این صنعت نیز قطعا و حتما نقاط ضعفی در خود دارند و برای رفع و بهبود نقاط ضعف باید روی دانش و مهارت های خود کار کنند.

البته لازم به ذکر است که بین نقاط ضعف واقعی و کمبود دانش یک تفاوت ظریف وجود دارد. به عنوان مثال، فرض کنیم که شما درباره React  یا ایجاد قالب در Figma هیچ تجربه و اطلاعاتی ندارید. آیا این یک ضعف به حساب می آید؟

پاسخ به این سوال کاملا نسبی است و بستگی به این دارد که آیا در زمینه و حوزه کاری خود نیازی به این اطلاعات دارید یا نه. اگر این ابزارها در کار و تخصص شما کاربرد مهمی ندارند، پس عدم آگاهی نسبت به آن ها را نمی شود یک نقطه ضعف طراحی سایت به حساب آورد.

با توجه به این تفاسیر، در این مطلب تصمیم گرفتیم به این موضوع بپردازیم که چگونه می توانید نقاط ضعف خود در طراحی وب سایت را شناسایی کنید. هدف اصلی این است که در نهایت بتوانید تشخیص دهید که در چه زمینه هایی ضعف دارید و باید برای رفع آن ها تلاش کنید؛ و همچنین بدانید که عدم آگاهی از چه مواردی به عنوان یک ضعف به حساب نمی آید و لازم نیست وقت و انرژی خود را برای آن ها مصرف کنید. سپس نکاتی را برای بهبود نقاط ضعف طراحی سایت و تبدیل شدن به یک طراح سایت بهتر و قوی تر توضیح می دهیم.

شناسایی و رفع نقاط ضعف طراحی وب سایت

نقاط ضعف طراحی سایت چه مواردی هستند؟

برای شروع، بیایید به این سوال پاسخ دهیم که اصولا چه مواردی در طراحی وب سایت به عنوان نقاط ضعف شناخته می شوند و چگونه می توان آن ها را تشخیص داد. اگر حتی سابقه اندکی در طراحی سایت داشته باشید، حتما این حس به سراغ شما هم آمده که فکر کنید از همه رقیب های خود عقب افتاده اید و راه زیادی پیش روی خود دارید. خوب است بدانید که شما در این حس تنها نیستید.

برای افراد فعال در مشاغل حوزه وب، از جمله طراحی وب سایت کاملا طبیعی است که فکر کنند نسبت به دیگران چند پله عقب تر هستند؛ اما چرا؟

دلیل این امر این است که در طراحی وب سایت و حرفه های مشابه، تنوع و گوناگونی خیلی زیادی وجود دارد. مدام از زبان های برنامه نویسی مختلف، تکنولوژی و ابزار های جدید و متنوع صحبت می شود.

بنابراین اگر در یک موضوع خاص و هیجان انگیز به شکل فعالانه مشارکت نداشته باشید، به راحتی حس عقب ماندن از دیگران به سراغ شما خواهد آمد. رایج ترین راه برای مقابله با این حس ناخوشایند، تمرکز روی یک شاخه و کسب تخصص در آن است. در واقع واکنش طبیعی بسیاری از طراحان وب سایت به این مشکل همین است.

مثلا ما به عنوان یک طراح وب سایت، انتخاب می کنیم که روی یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) به شکل خاص تمرکز کنیم. یا روی طراحی سبد های خرید و یا حتی روی یک فریم ورک مانند Bootstrap می تواند انتخاب مناسبی باشد.

شاید هم ترجیح شما این است که فقط روی طراحی فرانت-اند تمرکز کنید و وظایف مربوط به بک-اند را به همکاران خود بسپارید. از لحاظ تجاری نیز، اینگونه کار کردن به آن معنا است که شما فقط به بخش خاص و محدودی از مشتریان دسترسی خواهید داشت و دستمزد یا حقوق شما نیز در محدوده خاصی باقی خواهد ماند.

در نتیجه برای آن که درآمد خود را محدود نکنید و بتوانید از لحاظ اقتصادی پیشرفت کنید، باید تغییری در روند کاری خود ایجاد نمایید. به طور معمول در این شرایط شما دو گزینه پیش روی خود دارید:

  • مهارت هایی را یاد بگیرید که به شما امکان می دهند تا در همان حوزه تخصصی خود کارهای بیشتر و پیچیده تری انجام دهید
  • مهارت هایی را یاد بیگرید که به شما امکان می دهند تا در یک حوزه تخصصی جدید فعالیت کنید و کارهای متنوع تری را انجام دهید

خب حالا دوباره بر می گردیم به سوال اول این بخش: نقاط ضعف طراحی سایت چه مواردی هستند؟ با توجه به توضیحاتی که کمی بالاتر ارائه شد، یکی از راه های شناسایی نقاط ضعف در طراحی سایت این است که ببینید آیا آن مهارت و توانایی که بلد نیستید، باعث محدود شدن فرصت های شغلی شما می شود یا نه؟

آن مهارت و توانایی که در این لحظه آن را ندارید و از این بابت احساس عقب ماندگی می کنید، آیا باعث می شود که در حوزه تخصصی فعلی خود حرفه ای تر شوید؟

یا به شما کمک می کند که یک حوزه تخصصی جدید را دنبال کنید؟ اگر جواب شما در خصوص مهارت مورد نظر به این سوالات منفی است، پس آن بلد نبودن آن مهارت جزو نقاط ضعف طراحی سایت به حساب نمی آید.

از طرف دیگر، اگر مهارت و توانایی وجود دارد که می تواند چه در همین لحظه و چه در بلند مدت به شما سود برساند ولی شما آن را بلد نیستید، پس این می تواند یک نقطه ضعف برای شما باشد. برای مثال، یک توسعه دهند فرانت-اند که تسلط بالایی روی تکنیک های چیدمان CSS ندارد به احتمال زیاد فرصت های شغلی ایده آلی را چه حالا و چه در آینده از دست خواهد داد.

ساخت چیدمان یا قالب بدون تسلط بالا روی Flexbox  یا  CSS Grid کار سختی است و محصول نهایی چندان کارآمد نخواهد بود. ضمن آن که نداشتن توانایی در این زمینه باعث می شود سرعت کار شما نیز کم باشد و در نتیجه نتوانید پروژه های بیشتری بگیرید و درآمد خود را افزایش دهید.

پس قبل از این که برای بلد نبودن مهارت های x،  y و z زانوی غم بغل بگیرید و فکر کنید که بدون این مهارت ها آینده روشنی در انتظار شما نیست، از خود بپرسید که آیا این مهارت ها در حوزه تخصصی شما کاربرد دارند یا نه. اگر جواب مثبت است، یادگیری آن ها را در اولویت قرار دهید؛ اما اگر جواب منفی است، پس حداقل فعلا می توانید با خیال راحت فکر آن ها را از سر خود بیرون کنید و به مسائل مهمتر بپردازید.

نقاط ضعف طراحی سایت

تقویت مهارت های طراحی و توسعه سایت

خب حالا فرض می کنیم که با استفاده از توضیحات بالا، توانستید نقاط ضعف طراحی سایت یا توسعه سایت را در کارنامه خود شناسایی کنید. حالا وقت آن است که برای پیشرفت و بهبود مهارت های خود در این زمینه دست به کار شوید. یکی از بهترین و ساده ترین راهکار ها برای پیشرفت در طراحی سایت، شرکت در دوره های آموزشی و کلاس های آنلاین یا حضوری است.

یکی از مراجع معتبر و شناخته شده در این زمینه، وب سایت آموزشگاه دارکوب می باشد که تمرکز آن روی آموزش طراحی سایت، سئو و برنامه نویسی است. در این وب سایت شما به حجم عظیمی از محتوای آموزشی در سطوح مختلف از مبتدی تا حرفه ای دسترسی دارید و می توانید از آن ها برای بهبود توانایی های خود استفاده کنید.

اما اگر شما جزو افرادی هستید که با شرکت در دوره های آموزشی یا استفاده از محتوای آموزشی به شکل منظم و طبق برنامه میانه خوبی ندارد، باید به دنبال راهکار دیگری برای ارتقاء سطح دانش و توانایی های خود باشید.

راهکار جایگزین برای شما این است که یک استراتژی مشخص ایجاد کنید که در آن معلوم باشد می خواهید دقیقا چگونه آموزش ببینید و رشد کنید. برای پرورش و طرح ریزی این استراتژی، نکات زیر به شما کمک خواهند کرد:

اهداف واقع بینانه تعریف کنید

همه ما به شکل ذاتی دوست داریم که حس پیروزی و رسیدن به اهداف را تجربه کنیم. همین امر باعث می شود که هنگام تعریف اهداف در هر کاری، اهداف کوتاه مدت و بزرگی را برای خود معین کنیم تا هر چه زودتر به نقطه مطلوب برسیم.

همانطور که حتما شنیده اید «سنگ بزرگ علامت نزدنه» این ضرب المثل در بهبود نقاط ضعف طراحی سایت هم کاربرد دارد. شما باید اهدافی واقع بینانه و منطقی را برای کوتاه مدت و بلند مدت تعیین کنید تا در طول مسیر ناامید و سرخورده نشوید.

مثلا به جای این که به خود بگویید باید در عرض یک هفته در زمینه توسعه قالب وردپرس استاد شوید، برای خود اهداف جزئی و کوچک در بازه های زمانی مختلف تعریف کنید و به تدریج آن ها را محقق کنید.

در خصوص همین مثال، شما می توانید کار خود را با مطالعه راجع به مفاهیم پایه درباره ساختار قالب در وردپرس و تاثیر آن بر محتوای سایت شروع کنید. سپس در مرحله بعد راجع به هدر، فوتر و دیگر اجزای کلیدی سایت مطالعه کنید. همینطور آرام آرام پیش بروید و اهداف خود را محقق کنید. با رسیدن به هر هدف، انگیزه شما نیز در طول مسیر حفظ خواهد شد.

وقت خود را آزاد کنید

پیدا کردن وقت آزاد در زندگی مدرن کار راحتی نیست. بخش بزرگی از روز ما صرف رسیدگی به مشتریان و مسائل کاری، خانواده و دوستان و امور روزمره و روتین زندگی می شود. در نتیجه به ندرت پیش می آید که چندین ساعت در یک روز وقت خالی و آزاد داشته باشیم. این در حالی است که یاد گرفتن هر چیزی نیاز به زمان دارد.

پس شما باید از هر ساعت و لحظه آزادی که به دست می آورید حداکثر استفاده را بکنید. حتی اگر فقط چند ساعت در آخر هفته وقت آزاد دارید، از همان چند ساعت برای مطالعه و یادگیری استفاده کنید.

حتما این ساعات و اوقات خالی را در تقویم خود یادداشت کنید و سعی کنید طبق برنامه فرایند آموزش طراحی سایت خود را پیگیری کنید. البته ممکن است بعضی از روزها را هم از دست بدهید؛ اما این روال طبیعی زندگی است و جای نگرانی نیست. چیزی که مهم است این است که هیچگاه یادگیری را به کل متوقف نکنید و همیشه از فرصت بعدی که به دست می آورید برای پیگیری آموزش طراحی سایت استفاده کنید.

نقاط ضعف طراحی سایت

جمع بندی – چگونه به عنوان یک طراح وب سایت تکامل پیدا کنید!

یکی از مهم ترین کلید ها در شناخت نقاط ضعف در طراحی سایت، این است که دست از مقایسه خود با دیگران بردارید. اگر قرار باشد مدام خودتان را فقط با بهترین ها در این رشته مقایسه کنید، همیشه احساس کم بودن و ضعیف بودن خواهید کرد و این حس مانع پیشرفت شما به عنوان یک طراح وب سایت حرفه ای خواهد بود.

خوشبختانه، طراحان وب سایت قرار نیست همه چیز را بدانند. دوباره تاکید می کنیم که فقط آن دسته از مهارت ها و توانایی های ارزشمند هستند که به ما کمک کنند تا در تخصصی که از قبل انتخاب کردیم بهتر شویم و یا یک تخصص جدید را شروع کنیم. غیر از این ها، همه چیز اضافه و بیهوده است و نباید ذهن و انرژی خود را برای آن ها هدر دهید.

در واقع زیبایی رشته طراحی وب سایت نیز به همین است. این رشته آنقدر گسترده و متنوع هست که غیر ممکن است شما بتوانید در طول زندگی خود روی همه شاخه ها و زیرمجموعه های آن تسلط پیدا کنید. به همین دلیل بهترین طراحان وب سایت در جهان کسانی هستند که روی یک زمینه از این رشته تمرکز ویژه ای کرده اند و توانستند در ان به متخصصی با تجربه و ماهر تبدیل شوند.

شما نیز باید انرژی و زمان خود را روی تخصص های مورد علاقه خود متمرکز کنید و سعی نکنید که همه چیز را با هم یاد بگیرید. با این روش قادر خواهید بود تا روی ابزارها و تکنولوژی هایی که در زمینه تخصصی شما کاربرد دارند کار کنید و با استفاده از آن ها کیفیت کار خود را بالاتر برده و در نتیجه درآمد بیشتری نیز کسب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چطور می تونم کمک کنم؟
مشاوره آنلاین