آموزش تولید محتوا با گوشی
- نویسنده: رومینا نظری
- بازبینی شده توسط: محسن لشکری
- بروزرسانی:
- https://darkoobedu.ir/?p=11931
مدتهاست که همهی ما به نویسندهها، فیلمبردارها و عکاسان آماتوری تبدیل شدهایم که به لطف گوشیهای همراهمان میتوانیم یک اثر را تولید و به راحتی در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذاریم. درنتیجه ظهور این پدیدهی جذاب، دیگر کسی برای گرفتن یک عکس خوب، الزاما دوربین حرفهای نمیخرد یا برای ادیت ویدیو، دورههای مختلف را نمیگذراند.
با یک گوشی تلفن همراه خوب، چند اپلیکیشن کاربردی و آموزشهای ویدیویی، هرکسی میتواند یک محتوای متنی، صوتی یا ویدیویی باکیفیت تولید کند؛ و اگر شما هم قصد دارید چنین کاری انجام بدهید، پیشنهاد میکنیم حتما تا این مقاله درباره تولید محتوا با گوشی را مطالعه کنید.
لیست مطالب
انواع تولید محتوا با گوشی
باور کردنش کمی مشکل است اما حتی بسیاری از کسبوکارهای B2B هم محتوای روزانه مورد نیاز خود را با گوشیهای هوشمند تولید میکنند. دلیل آن مشخص است: کاربری ساده و دسترسی سریع؛ همان چیزی که کسبوکارها در دنیای امروز به آن احتیاج دارند. با استفاده از تلفن همراه میتوان انواع محتوای موردنیاز را تولید کرد؛ از جمله محتوای ویدیویی، بصری، صوتی و متنی.
برای اینکه بتوانید یک محتوای باکیفیت و استاندارد برای وبسایت یا شبکههای اجتماعی تولید کنید، لازم است ابزارهای مناسب داشته باشید؛ مواردی مثل یک موبایل خوب و شرایط مناسب و نور کافی برای عکاسی و فیلمبرداری. آشنایی با اپلیکیشنهای بهروز و دانلود برنامه تولید محتوا با گوشی هم از دیگر موارد مهمی است تا در دنیای بیپایان برنامهها سردرگم نشوید. ما در ادامه بهترین برنامه ها برای تولید محتوا با گوشی را به شما معرفی میکنیم.
بهترین اپلیکیشنهای ویرایش عکس
اگر بخواهید با گوشی خود تولید محتوا کنید، بدون شک به یکی دو اپلیکیشن ویرایش عکس خوب نیاز دارید. این را یادتان باشد که قرار نیست گوشی همراه شما نقش یک کامپیوتر حرفهای را بازی کند؛ پس اگر به ادیتهای خیلی حرفهای علاقهمند هستید، پیشنهاد میکنیم از لپتاپ یا رایانه استفاده کنید. با این وجود، چندین اپلیکیشن فوقالعاده وجود دارند که شما را از روشن کردن سیستم بینیاز میکنند:
Adobe Photoshop Express: به جرات، معروفترین اپلیکیشن ویرایش تصویر است که بهطور خاص برای دستگاههای اندرویدی طراحی شده است .این اپلیکیشن به شما امکان ویرایش سریع تصاویر و اشتراکگذاری آنها در شبکههای اجتماعی را میدهد.
این اپلیکیشن دارای ویژگیهای متنوعی است که به شما امکاناتی مانند ویرایش تصاویر، ساخت کلاژهای عکس، افکتهای مختلف و غیره را میدهد. همچنین، از ابزارهای هوش مصنوعی هم برای بهبود تصاویر، حذف اشیا، افزودن المانها و تغییر استایل تصاویر نیز استفاده میکند. اگر علاقه مند هستید تا با هوش مصنوعی تولید محتوا کنید، باید با ابزار های آن آشنا شوید.
Snapseed: اسنپسید، یک اپلیکیشن سبک و کاربردی است که بهوسیلهی آن میتوانید ادیتهای ابتدایی و کارهای اولیه را روی عکس انجام بدهید. اگر به فیلتر های متفاوت عکس علاقه مند هستید این اپلیکیشن بدرد شما خواهد خورد.
PicsArt: این برنامه ابزارهای زیادی مانند فیلترهای روی عکس، تغییرات روشنایی و برش دارد و با کمک آن میتوان جلوههای سرگرمکنندهای را به عکسها اضافه کرد.
همچنین از دیگر اپلیکیشنها در این زمینه میتوان به VSCO ،Pixlr و YouCam Perfect هم اشاره کرد که هرکدام از آنها قابلیت لایهها، فیلترها و جلوههای مختلف را میدهند. لطفا توجه داشته باشید که هیچیک از این اپلیکیشنها قدرتی برابر نرمافزار Adobe Lightroom یا Photoshop را ندارند؛ اما میتوانند برای ویرایش سریع و آسان عکسها در دستگاههای اندرویدی و iOS مفید باشند.
بهترین اپلیکیشن های تولید محتوا ویدیویی
طبعا برای تولید یک ویدیوی خوب، به گوشی باکیفیت و دوربین مناسب نیاز دارید؛ اما در کنار آن آشنایی با امکانات گوشی که از آن استفاده میکنید، درکنار تکنیکهای فیلمبرداری با موبایل و اپلیکیشنهای ویرایش میتواند نتیجه شما را از معمولی به حرفهای ارتقا بدهد. در اینجا چند ابزار حرفهای برای تولید محتوای ویدیویی را به شما معرفی میکنیم:
Adobe Premiere Rush Video: این اپلیکیشن که از توسط شرکت معروف ادوبی توسعه پیدا کرده، رایگان است و میتوان از آن برای تولید، ادیت و بهاشتراکگذاری ویدیو استفاده نمود. از قابلیتهای این اپلیکیشن که برای تولید محتوا با گوشی بسیار مناسب است، میتوان به اصلاح رنگ ویدیوها، قرار دادن عنوان روی ویدیو در طرحهای آماده، اضافه کردن موسیقی به ویدیو، تغییرات سرعت پخش و غیره اشاره کرد.
(VideoShop): این برنامه ویرایشگر ویدیو، امکاناتی مانند افکتهای مختلف بصری و صوتی را داراست. با کمک این اپلیکیشن، میتوانید ویدیو را اسلوموشن کنید، سرعت آن را تغییر بدهید یا کاری کنید که از آخر به اول پخش شود.
(VN Video Editor Maker VlogNow): این اپلیکیشن یکی از پرطرفدارترین برنامههای ادیت ویدیو است. از کاربردیترین ویژگیهای آن قالبهای آماده است که با کمک آن دیگر نیاز نیست افکتها مختلف را روی تصویر امتحان کنید.
(vllo): این اپلیکیشن هم یکی از قدرتمندترین ویرایشگرهای ویدیو است که رابطه کاربری سادهای هم دارد و به خصوص برای تولیدکنندگان محتوا برای ساخت کلیپهای جذاب و حرفهای مناسب است.
(dazz cam): این اپلیکیشن برای تولید محتوای موشن گرافی و جلوههای ویژه مورد استفاده قرار میگیرد.
اپلیکیشن های تولید محتوای صوتی با گوشی که حتما لازم دارید
درست است که برای تولید بهترین کیفیت، بهتر است یک استودیوی کامل داشته باشید اما اگر نمیخواهید چنین هزینهای کنید یا نیاز دارید همراه خود ابزاری داشته باشید که بتوانید با آن به تولید محتوای صوتی با گوشی بپردازید، این اپلیکیشنها میتوانند برای شما انتخاب مناسبی باشند:
iMovie: این اپلیکیشن برای ویرایش ویدیوها است، اما همچنین قابلیت ضبط صدا را نیز دارد. میتوانید با استفاده از آن محتوای صوتی خود را ضبط کنید و سپس ویرایش کنید.
Adobe Premiere Rush: این اپلیکیشن نیز یک ویرایشگر ویدیو حرفهای است که قابلیت ضبط صدا را دارد. میتوانید صداهای خود را ضبط کنید و به ویدیوهای خود اضافه کنید.
Anchor: اگر به تولید پادکست علاقه دارید، Anchor یک انتخاب عالی است و با استفاده از آن، میتوانید پادکستهای جذاب خود را ضبط کنید و ویرایش کنید. یک برنامه ضبط صدای معمولی نیست و حتی نسخه وب آن نیز به صورت رایگان در دسترس عموم است. ویژگیهای آن شامل: وارد کردن پیام صوتی، چت گروهی، ورودی موزیک از Spotify، امکان انتقال صدا، قراردادن آهنگ پسزمینه و…
Audacity: این نرمافزار رایگان و قدرتمند برای ویرایش صدا است. میتوانید صداهای خود را ضبط کنید و با استفاده از افکتها و ابزارهای مختلف آن را تغییر بدهید یا ادیت نمایید.
استاپ موشن استودیو (Stop Motion Studio): اگر به تولید محتوای پادکست علاقه دارید، این اپلیکیشن برای تولید محتوای صوتی مناسب است.
Spreaker Studio: این برنامه یکی از پیشرفتهترین اپلیکیشنهای ضبط پادکست در موبایل و تبلت است که از ویژگیهای آن میتوان به رابط کاربری کامل برای استودیوی مجازی، امکان ادیت صدا، پخش زنده پادکست، کنترل چندگانهی صدا و غیره.
گفتنی است که آپلود خودکار نرمافزار ساخت پادکست “Spreaker Studio” این امکان را فراهم میکند تا بتوانید خروجی صدا را در هاست شخصی خود یا در یک هاست مشخص مثل “SoundCloud” آپلود کنید و حتی به هنگام آپلود این امکان برای شما فراهم میشود که بتوانید برای فایل صوتی خود نام و تصویر تعیین نمایید. یک نکتهی مهم درمورد این اپلیکیشن این است که حتی برای افراد حرفهای نیز گزینه ایدهآلی است.
اپلیکیشن های تولید محتوای متنی با گوشی کدامند؟
تولید محتوای متنی با گوشی به دلیل محدودیتهای تایپ، کار چندان سادهای نیست اما اگر جایی باشید که امکان دسترسی به کامپیوتر یا لپ تاپ ندارید، بهترین گزینه استفاده از اپلیکیشنها یا وباپهایی است که متن موردنظر شما را در خود نگه دارد:
Google Docs: این اپلیکیشن از خانواده Google است و به شما امکان نوشتن و ویرایش متنها را میدهد. میتوانید محتوای مکتوبی را با استفاده از Google Docs ایجاد کنید. مزیت مهم آن، دسترسی از هر دستگاهی است که از گوگل وارد میشوید.
Microsoft Word: این نرمافزار معروف برای ویرایش متنها است و از قابلیتهای آن میتوان به تنظیم قالبها، افزودن تصاویر و جداول اشاره کرد.
Evernote: این اپلیکیشن به شما امکان میدهد یادداشتها و متنهای مختلف را ذخیره و مدیریت کنید. همچنین میتوانید آنها را با دیگران به اشتراک بگذارید.
JotterPad: این اپلیکیشن برای نوشتن متنها و داستانها مناسب است. دارای ویژگیهایی مانند حالت شب، پشتیبانی از Markdown و قابلیت اشتراکگذاری است.
تولید محتوا برای وب سایت با گوشی چطور ممکن است؟
شاید دور از ذهن به نظر میرسد اما تولید محتوا با گوشی میتواند یک راه عالی برای تولید محتوا سئو شده، باکیفیت و حرفهای حتی برای وب سایتها و شبکههای اجتماعی باشد. در ادامه، بهترین اپلیکیشنهای تولید محتوا با گوشی را برای شما معرفی میکنیم:
ویدیو شاپ (VideoShop): این برنامه، یک ویرایشگر ویدیو است که ویژگیهایی مانند جلوههای ویژه، جلوههای صوتی و تنظیم ویدیو را دارد. با کمک این اپلیکیشن میتوانید ویدیو را اسلومیشن کنید یا کاری کنید که از آخر به اول پخش شود.
وی ان (VN Video Editor Maker VlogNow): این اپلیکیشن یکی از پرطرفدارترین برنامههای ادیت ویدیو است. از کاربردیترین ویژگیهای آن، وجود قالبهای آماده است که با کمک آن دیگر نیاز نیست افکتهای مختلف را روی تصویر یکی یکی امتحان کنید.
کانوا (Canva): اگر به دنبال تولید محتوای گرافیکی هستید، Canva یک انتخاب عالی است. این اپلیکیشن امکان طراحی بنرها، پوسترها، لوگوها و گرافیکهای دیگر را با رابط کاربری سادهای فراهم میکند.
پیکس آرت (Picsart): این برنامه علاوه بر ویرایش عکسها، امکاناتی برای طراحی گرافیکی هم دارد و شما میتوانید با استفاده از لایهها، فیلترها و ابزارهای مختلف، تصاویر را بهبود دهید.
رپ چت (Rapchat): اگر به تولید پادکست علاقه دارید، با Rapchat میتوانید پادکستهای خود را ضبط کنید و به آن افکتهای صوتی اضافه کنید.
تولید محتوا برای اینستاگرام چگونه انجام میشود؟
شاید اولینبار، تولید محتوا برای اینستاگرام بود که به ما اهمیت و امکان ایجاد محتوا با گوشیهای همراه را یادآوری کرد. دلیل هم ثبت لحظهها و به اشتراک گذاشتن فوری آن با دیگران بود اما آنچه امروز درباره محتوای اینستاگرام میدانیم، بسیار پیشرفتهتر از آنی است که در ابتدای کار این شبکهی اجتماعی وجود داشت.
با این حال، یک چیز قطعی و همواره ثابت است، در تولید محتوا برای شبکههای اجتماعی و به خصوص اینستاگرام، حتما به کیفیت محتوای محتوای بصری که تولید میکنید، توجه داشته باشید و همیشه از منابع موثق و بهروز برای باخبر شدن از تغییرات جدید استفاده کنید.
کاربردهای تولید محتوا با گوشی بسیار متنوع است. میتوانید با این ابزار کوچک در دستانتان معجزه کنید؛ از تدوین و ادیت ویدیو گرفته تا ویرایش عکس و محتوای صوتی. در واقع تلفن همراه شما قادر به انجام کارهای زیادی است که برای بهکارگیری آنها نیاز به دانش بیشتری دارید.
مثلا توجه به قواعد عکاسی و کادربندی، موارد مربوط به صدابرداری و تولید محتوای متنی نکاتی است که در کنار آنچه ذکر کردیم کیفیت محتوای تولیدی شما را افزایش میدهد؛ بنابراین، مهم است که همیشه در حال مطالعه و یادگیری باشید تا بتوانید یک کانتنت حرفهای بسازید.
همچنین بخوانید: دوره آموزش اینستاگرام مارکتینگ
درآمد تولید محتوا با گوشی چقدر است؟
کسب درآمد از طریق تولید محتوا با گوشی میتواند بازههای مختلفی را شامل بشود اما اگر بخواهید بهطور تمام وقت و حرفهای کار کنید، میتوانید بهطور متوسط بین 15 تا 20 میلیون تومان درآمد داشته باشید. اگر بخواهید صرفا ادمین باشید این مبلغ تا نهایتا 5 میلیون تومان خواهد بود و اگر بتوانید با گرفتن تبلیغات در شبکه اجتماعی کار کنید، بسته به اینکه چقدر در آن موفق میشوید ممکن است تا بیش از 100 میلیون تومان در ماه هم درآمد داشته باشید.
تولید محتوا با موبایل، کاربردیتر از آنچه فکرش را میکنید!
در تولید محتوا با گوشی لازم است تا در نظر بگیرید مخاطبانتان از این وسیله برای چه مواردی استفاده میکنند. برای مثال، بیشتر افراد از گوشیهای همراهشان به چک کردن شبکههای اجتماعی، پیامرسانها و ایمیلهایشان میپردازند؛ بنابراین، اگر شما محتوایی را که تولید میکنید در این مسیرها قرار بدهید، احتمال دیدهشدن آن را به طرز فوقالعادهای افزایش خواهید داد.
برای مثال، میتوانید در حاشیهی کمپین اینستاگرامی که برگزار میکنید همزمان از مخاطبان بخواهید تا در ازای دریافت یک کد تخفیف، شماره تماس یا ایمیلشان را برای شما بفرستند. با اینکار شما با صرف هزینهی اندک، راههای تماس بیشتری از مخاطب بهدست میآورید.
جمع بندی
در این مطلب، شما را با ابزارهای کسب درامد با گوشی از طریق تولید محتوا آشنا کردیم. این کار اگرچه تخصصی است اما یادگرفتن آن برای همهی افراد ممکن است؛ بنابراین، اگر به شبکههای اجتماعی، اینترنت و فعالیت در آن علاقه دارید، این امکان را درنظر بگیرید. بهترین کار این است که درکنار یادگیری به تمرین بپردازید تا در دفعات بعدی کارتان بهتر و بهتر شود. شما چه راهکار دیگری توصیه میکنید؟
دیدگاهتان را بنویسید