14 مهارت لازم برای طراحی سایت در سال 1403
- نویسنده: رضا پورمحمدحسین نیاکی
- بازبینی شده توسط: رومینا نظری
- بروزرسانی:
- https://darkoobedu.ir/?p=2907
در دنیای پررقابت امروزی، طراحی وبسایتها به یکی از عوامل کلیدی در موفقیت تجارتها و شرکتها تبدیل شده است. اما برای دستیابی به یک وبسایت جذاب، کاربرپسند و با کارایی بالا، مهارتهای مختلفی لازم است. این مقاله به بررسی مهارتهای ضروری برای طراحی وبسایت در سال میپردازد و نکات کلیدی را برای ایجاد تجربه بینظیری برای کاربران ارائه میدهد.
در این مطلب روی مهارت های مهم طراحی سایت تمرکز کرده ایم؛ یعنی اگر برنامه نویسی هستید که تازه کار خود را شروع کرده اید و یا اگر سابقه نسبتا بالایی در این حرفه دارید، در هر صورت یاد گرفتن این مهارت ها و پرورش آن ها به شما کمک می کند تا از هر نظر به برنامه نویس بهتری تبدیل شوید و درآمد خود از این حرفه را افزایش دهید.
مهارت هایی که در این مطلب به معرفی آن ها می پردازیم عبارت هستند از:
- طراحی رابط کاربری و ویژوال UI, UX
- اصول بنیادی طراحی
- مهارت های پایه HTML و CSS
- دانش تجربه کاربری
- طراحی ریسپانسیو
- سیستم های مدیریت محتوا
- طراحی نرم افزار
- بازاریابی آنلاین
- تئوری رنگ
- تایپوگرافی
- مدیریت پروژه
- مدیریت زمان
- تفکر خلاقانه
- ارتباطات و کار تیمی
لیست مطالب
یک طراح وب سایت چه کاری انجام می دهد؟
قبل از پرداختن به مهارت های ضروری طراحی سایت که به نوعی پیش شرط طراحی سایت محسوب می شوند، خوب است ببینیم که وظایف و نقش یک طراح وب سایت حرفه ای چیست. طراحان وب سایت مسئول ساخت (و گاهی کد نویسی) برای وب سایت ها و صفحات وب مختلف هستند.
وظیفه اصلی طراح وب سایت این است که با ترکیب عناصری مانند رنگ، طرح، تایپوگرافی، گرافیک و جلوه های بصری ظاهر و نمای یک سایت را طراحی کند. طراحان وب سایت با کارفرمایان مختلف و شرکت ها و برند های مختلف همکاری می کنند و به آن ها کمک می کنند تا در اینترنت حضور فعالی داشته باشند و بتوانند پیام خود را به گوش مخاطبان برسانند.
1. طراحی رابط کاربری و ویژوال UI & UX
یکی از ابتدایی ترین و البته مهم ترین مهارت های طراحی سایت که برای موفقیت در سال 1403 لازم است، مهارت های رابط کاربری (UI) و مهارت های طراحی بصری یا ویژوال می باشد. در حالی که یاد گرفتن این که چه مفاهیم تئوری باعث می شوند یک طراحی خوب و مناسب باشد بسیار مهم است، به همان اندازه یاد گرفتن از طریق تمرین و تکرار و آزمون و خطا و همچنین آنالیز طراحی دیگران هم اهمیت دارد.
طراحی رابط کاربری (UI) از اصول اساسی در طراحی وبسایتها است. UI مرتبط با ایجاد ظاهر جذاب و کاربرپسند برای وبسایت است. طراحان باید با استفاده از رنگها، فونتها، آیکونها و عناصر گرافیکی دیگر، تجربه بصری مثالزدنی ایجاد کنند.
2. اصول بنیادی طراحی
دانش اصول بنیادی طراحی کلیدی مهم در طراحی جلوه های بصری است که به نظر جذاب و گیرا می آیند. به طور معمول این اصول شامل هارمونی، تعادل، تکرار، تاکید، همترازی، کنتراست، تناسب، حرکت و فضای منفی می شوند (اگرچه منابع آموزشی مختلف ممکن است یکی دو مفهوم بیشتر یا کمتر داشته باشند).
درک نحوه همکاری و اثرگذاری این مفاهیم به یکدیگر کمک می کند تا بتوانید طراحی هایی خلق کنید که کاربر از دیدن آنها لذت می برد. همچنین این مفاهیم به شما یک نقشه راه می دهند که بدانید کار خود را از کجا شروع کنید و چگونه پیش ببرید.
3. مهارت های پایه HTML و CSS
از دیگر مهارت های مهم طراحی سایت، مهارت های پایه HTML و CSS هستند. اگر چه بسیاری از طراحان سایت به طور مستقیم با این دو زبان کار نمی کنند، اما بسیار مهم است که شما تسلط قابل قبولی روی ان ها داشته باشید و بدانید که نحوه کار آن ها به چه شکل است.
اگر بدانید که چگونه از HTML و CSS استفاده کنید، درک خواهید کرد که این ها چه محدودیت و امکاناتی دارند و سپس می توانید صفحات وب کاملا کارآمدی را طراحی کنید که با کمی کدنویسی به صفحات وب واقعی و مشتری پسند تبدیل می شوند.
شرکت در دوره های مرتبط در زمینه آموزش طراحی سایت می تواند به شما کمک کند تا هر چه سریعتر و به شکل کاملا اصولی با مفاهیم مرتبط به حوزه کاری خود آشنا شوید.
یکی از این دوره ها می تواند دوره آموزش جامع طراحی سایت که شامل HTML, HTML5 و CSS است باشد. این دوره که در سطوح مختلف در آموزشگاه دارکوب برگزار می شود به شما امکان می دهد تا مفاهیم پایه و ضروری HTML و CSS را از بهترین استادان ایران آموزش ببینید.
دوره آموزش HTML و CSS و BOOTSTRAP
4. دانش تجربه کاربری
دانش تجربه کاربری یا UX مورد بعدی از لیست مهارت های ضروری طراحی سایت برای ساخت یک وب سایت استثنایی با کارایی بالا است. در پروژه های بزرگ، ممکن است از یک متخصص تجربه کاربری استفاده شود (که ممکن است خودش طراح وب سایت یا محقق تجربه کاربری باشد) اما در پروژه های کوچک تر طراح وب سایت باید بتواند وظایف مربوط تجربه کاربری را نیز قبول کند.
5. طراحی ریسپانسیو
از آنجایی که اکثر مردم در سرتاسر جهان امروزه از طریق موبایل های خود به اینترنت وصل می شود، توانایی طراحی ریسپانسیو از همیشه برای طراحان وب سایت مهم تر است. مهارت های طراحی وب سایت ریسپانسیو یعنی دانش طراحی به شکلی که محتوای سایت روی همه انواع صفحات با ابعاد مختلف به شکل ایده آل نمایش داده شود.
در حالی که امروزه می تواند یک سایت را برای دو نسخه دسکتاپ و موبایل طراحی کرد، اما طراحی ریسپانسیو یعنی شما یک سایت انعطاف پذیر طراحی کنید که بتواند روی تقریبا همه دستگاه های موجود در بازار به شکل مطلوب خود را نشان دهد. از تلفن های هوشمند کوچک گرفته تا تبلت و لپ تاپ و مانیتور های بزرگ.
6. سیستم های مدیریت محتوا
اکثر سایت های مدرن روی سیستم های مدیریت محتوا (CMS) ساخته شده اند. وردپرس معروف ترین CMS است اما نزدیک به صد CMS دیگر نیز در بازار وجود دارند. قرار نیست شما نحوه کار با همه آن ها را یاد بگیرید ولی آشنا شدن با آن ها و سپس مسلط شدن بر چند CMS محبوب و پر استفاده نقطه شروع خوبی برای شما خواهد بود.
یکی از دوره های معتبر و شناخته شده ای که می توانید برای آشنایی با قالب های مدیریت محتوا در آن شرکت کنید، دوره آموزش طراحی قالب وردپرس می باشد. با گذراندن این دوره شما می توانید قالب های وردپرس برای سایت های خبری، فروشگاهی، شرکتی و … را به راحتی طراحی کنید.
7. نرم افزار طراحی
طراحان وب سایت مختلف و تیم های طراحی گوناگون از نرم افزارهای متنوعی استفاده می کنند. Sketch, Adobe Photoshop, Illustrator, یا XD, Affinity Designer و Figma از معروف ترین نرم افزارهای طراحی هستند. اصول کلی این نرم افزارها مشابه است و همگی با هدف ساخت و تنظیم قالب ها و عناصر طراحی در وب سایت ساخته شده اند.
بهتر است که با توجه به ترجیح شخصی خود و یا پروژه ای که در آن کار می کنید روی حداقل یکی از این نرم افزار ها مسلط شوید چرا که توانایی کار با نرم افزارهای طراحی از مهارت های مهم طراحی سایت محسوب می شود.
8. بازاریابی آنلاین
اگرچه آشنایی با بازاریابی اینترنتی از پیش شرط های طراحی سایت است اما شما لازم نیست که در حد یک بازاریاب حرفه ای دانش و مهارت بازاریابی داشته باشید. بلکه فقط کافی است درک کنید که بازاریابی اینترنتی چگونه کار می کند و از آن مهم تر بدانید که انواع مختلف گرافیک در شرایط مختلف چه معنا و مفهومی دارند. این ها جزو دانش و مهارت های مهم طراحی وب سایت از گذشته تا کنون محسوب می شده اند.
از گرافیک ها در شبکه های اجتماعی گرفته تا گرافیک در محتوا، اینفوگرافیک و تصاویر و عکس های تبلیغات آنلاین، بازاریابان آنلاین ممکن است تقاضاهای متنوعی از طراح وب سایت داشته باشند. اگر بتوانید این تقاضا را پاسخ بدهید و بدانید که چه نوع تصاویری برای چه نوع محتوا و مخاطبی مناسب هستند، آن وقت دست بالاتر را نسبت به رقبا خواهید داشت.
9. تئوری رنگ
از بین تمام عناصر طراحی، رنگ ها بیشترین و قوی ترین اثرگذاری را روی کاربر و تجربه کاربری می گذارند. از مهارت های مهم طراحی وب برای رسیدن به موفقیت در این رشته آشنایی با حداقل مفاهیم پایه تئوری رنگ ها است. این مفاهیم شامل درک روانشناسی رنگ ها، ساخت پالت رنگ و مفاهیمی مانند کنتراست می شود.
این که در این زمینه تبدیل به یک استاد یا حداقل کارشناس شوید نیاز به سال ها مطالعه و تمرین خواهد داشت اما یاد گرفتن مفاهیم پایه در کوتاه ترین زمان نیز ممکن است و می تواند تاثیر شگفت انگیزی در کیفیت کار شما داشته باشد. از آن جا به بعد، دیگر فقط نیاز به آزمون و خطا برای بهتر شدن در کار با رنگ ها در طراحی وب سایت خواهید داشت.
10. تایپوگرافی
در کنار تئوری رنگ ها، تایپوگرافی نیز تاثیر مهمی بر رابط کاربری و تجربه کاربری در یک سایت می گذارد. تایپوگرافی خوب باعث می شود تا یک محتوا به راحتی قابل خواندن باشد و کاربر از خواندن آن لذت ببرد. در حالی که تایپوگرافی بعد می تواند یک محتوای با کیفیت را به چیزی غیر قابل خواندن تبدیل کند که کاربر بعد از چند جمله آن را رها می کند.
مفاهیم تایپوگرافی شامل مسائلی مانند مقیاس، کنتراست، خوانایی و ترکیب فونت ها می باشد. برای هر کدام از این مفاهیم اصول و چهارچوب های مشخصی تعریف و رسم شده اند؛ اما طراحی تایپوگرافیک به شما این فرصت را هم می دهد تا حد زیادی از خلاقیت خود استفاده کنید و شیوه های متنوع را تجربه نمایید.
11. مدیریت پروژه
بسیاری از طراحان وب سایت مجبور هستند کارهای مدیریت پروژه را نیز خودشان انجام دهند. این امری طبیعی در پروژه های نسبتا کوچک است. پروژه هایی که کارفرما نیازی به استخدام یک مدیر پروژه مستقل نمی بیند و یا بودجه آن را ندارد. در نتیجه یادگیری این که چگونه پروژه ها، ددلاین ها و مسائل مرتبط را مدیریت کنید یکی از مهارت های مهم طراحی سایت حرفه ای محسوب می شود.
شما لازم خواهید داشت تا در مورد روش ها و متدهای رایج مدیریت پروژه مطالعه کنید و از اپلیکیشن هایی که در این زمینه وجود دارند به شکل موثر استفاده کنید. مدیریت پروژه قرار نیست کار پیچیده ای برای یک طراح وب سایت باشد اما بسیار مهم است که بتوانید پروژه های خود را طبق برنامه پیش ببرید و سر وقت تمام کنید.
12. مدیریت زمان
مانند مدیریت پروژه، مدیریت زمان نیز از مهارت های مهم طراحی سایت به حساب می رود. به خصوص برای افرادی که از خانه کار می کنند. یک اصل کلیدی برای مدیریت زمان این است که ببینید چه وقتی از روز بیشتری کارایی را دارید و برنامه کاری خود را حول محور آن زمان تنظیم کنید. همچنین تمرین کنید تا پروژه های بزرگ را به مراحل خرد تبدیل کنید و به تدریج آن ها را پیش ببرید تا عقب نیفتید.
13. تفکر خلاقانه
تفکر خلاقانه از کلیدی ترین مهارت های مهم طراحی سایت در هر مقطعی می باشد. اگر بتوانید با چالش ها و مشکلات طراحی به شکلی خلاقانه مواجه شوید، طراحی شما از ارزش و کارایی بیشتری نیز برخوردار خواهد شد. راه های زیادی برای پرورش تفکر خلاقانه وجود دارند.
یکی از بهترین راه ها، تمرین و تکرار است. به خلاقیت مثل یک عضله نگاه کنید. اگر از عضلات خود کار نکشید، به تدریج آن عضله لاغر و ضعیف می شود؛ اما اگر به شکل منظم از آن استفاده کنید قوی خواهد شد و توانایی بیشتری از خود نشان می دهد.
14. ارتباطات و کار تیمی
از آنجایی که بسیاری از تیم های طراحی امروزه از راه دور کار می کنند، توانایی برقراری ارتباط مفید و روحیه کار تیمی حتی بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده اند. وقتی طراحان مختلف زیر یک سقف با هم کار نکنند، باید بتوانند به خوبی با یکدیگر همکاری داشته باشند و از راه دور ارتباط برقرار کنند.
علاوه بر مهارت های پایه ارتباط و همکاری، شما باید با پلتفرم ها، تکنولوژی ها و اپلیکیشن هایی که به همین منظور طراحی شده اند تا کار تیمی راحت تر از قبل شود نیز آشنایی داشته باشید. اپلیکیشن هایی مانند Slack و ابزارهایی مثل version control از این دسته هستند.
در این جا لیست چهارده مورد از مهارت های مهم طراحی سایت برای موفقیت در سال 1403 به پایان می رسد. امیدواریم این لیست به شما کمک کند تا مهارت های لازم برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس ایده آل را در خود پرورش دهید و در سال های پیش رو با سرعت بیشتری به سمت موفقیت حرکت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید