چگونه طراحی سایت یاد بگیریم؟

  • نویسنده: رضا پورمحمدحسین نیاکی
  • بازبینی شده توسط: محسن لشکری
  • بروزرسانی:
  • https://darkoobedu.ir/?p=2057
چگونه طراحی سایت یاد بگیریم؟

بیش از دو دهه پیش بیل گیتس گفت “اگر تجارت شما در اینترنت نباشد، تجارت شما از بین خواهد رفت.”

بر اساس اطلاعات جدید، در حال حاضر تقریباً 1.13 میلیارد وب‌سایت در اینترنت وجود دارد، اما تنها حدود 200 میلیون وب‌سایت فعال هستند. این آمار دائماً در حال تغییر است، زیرا وب‌سایت‌های جدید ایجاد می‌شوند و برخی دیگر غیرفعال می‌شوند. همچنین، حدود 43 درصد از تمام وب‌سایت‌ها با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس طراحی شده‌اند که نشان‌دهنده محبوبیت گسترده این پلتفرم است. 

این آمار افراد را به آموزش طراحی سایت به عنوان یک شغل پر تقاضا تشویق میکند و به آموزش بهترین روش های یادگیری طراحی سایت مشتاق تر می کند. 

آموزش بهترین روش های یادگیری طراحی سایت

اگر می خواهید یک طراح وب شوید، اما نمی دانید از کجا شروع کنید، این راهنما برای شما مناسب است. آموزشگاه دارکوب در ادامه یک راهنمای گام به گام را ارائه کرده، که به شما کمک کند طراحی سایت را بصورت رایگان یاد بگیرید و همچنین دانش و مهارت های اساسی را برای داشتن یک حرفه موفق در طراحی وب کسب کنید.

بهترین روش های یادگیری طراحی صفحات وب

1. تئوری طراحی وب را بیاموزید

وقتی نوبت به یادگیری یک رشته جدید می رسد، لازم است ابتدا اصول بنیادی آن را یاد بگیرید. وب سایت های با طراحی جذاب و خوش منظر از قوانین سختگیرانه طراحی UX پیروی می کنند. وب سایت های دارای طراحی تجربه کاربری از فضای خوب و جذابیت بصری خوبی برخوردار هستند. یک طراحی خوب UX باعث می شود بازدیدکنندگان در سایت شما بمانند در حالی که یک طراحی بد باعث می شود که به جای دیگری بروند.

قبل از تلاش برای ایجاد چیزی باید قوانین مربوط به سازماندهی وب سایت ها را بیاموزید. هر کسی که می خواهد یک طراح وب شود باید بیاموزد که چگونه یک طرح با اطلاعات واضح و قوی ایجاد کند. 

برای ایجاد یک طراحی وب چشم نواز، یادگیری تئوری رنگ و اصول اساسی سلسله مراتب بصری ضروری است. طراحی وب یک زمینه در حال گسترش است که به طور مداوم در حال پیشرفت است، بنابراین شما باید همیشه آماده یادگیری چیزهای جدید باشید.

2. نحوه کد نویسی را بیاموزید

کار در صنعت طراحی وب بدون دانستن هیچ یک از زبانهای برنامه نویسی بسیار سخت خواهد بود. البته ایجاد وب سایت با استفاده از سایت ساز های رایگان مانند Wix یا Squarespace هم امکان پذیر است.

دانستن نحوه کدنویسی فواید زیادی به شما می دهد. به عنوان مثال، شما می توانید ایده های بسیار دقیق تری راجع به امکان پذیر بودن یا نبودن طراحی خود از نظر فنی ایجاد کنید.

زبان های برنامه نویسی مختلفی وجود دارد و به هیچ وجه انتظار نداریم که همه آنها را یاد بگیرید. برای کسی که به دنبال راه اندازی یک وب سایت است، چهار زبان اصلی وجود دارد که خوب است مبنای کار شما باشد.

از این تعداد وحشت زده نشوید، زیرا نیازی نیست که در همه آنها متخصص مطلق باشید داشتن یک درک اساسی از هرکدام کفایت می کند و بسیار خوب است.

یادگیری HTML

HTML از نظر فنی یک “زبان” نیست و به عنوان “نشانه گذاری” شناخته می شود. این زبان نشان دهنده محتوای سایت در ابتدایی ترین سطح خود است. متن، دکمه ها و قالب بندی همه با استفاده از HTML کنترل می شوند، که مخفف “Hypertext Markup Language” است.

طراح با استفاده از زبان HTML به مرورگر می فهماند کدام قسمت از برنامه دارای پاراگراف، جدول، عکس و… است. بدین ترتیب باید این برنامه را در مورد دیگر عناصر موجود در صفحات وب اجرا کنید. برای یادگیری طراحی صفحات وب شما باید مهارت های لازم در زمینه HTML (زبان نشانه گذاری ابرمتن) را کسب کرده باشید.

یادگیری CSS

عبارت CSS مخفف “Cascading Style Sheets” است و محتوای سایت را کنترل می کند. CSS مسئول رنگ ها، قلم ها، اندازه ها و غیره در وب سایت شما است. اگر بتوانید آن را مشاهده کنید، احتمالاً به نوعی تحت کنترل CSS هستید.

در حالی که HTML ساختار و محتوای صفحه را تنظیم می کند، CSS گزینه های ظاهری را تعیین می کند. به عنوان مثال توسط CSS می توانید به مرورگری که صفحه ای از وبسایت را نشان می دهد بگویید که عرض عکس در صفحه 200 پیکسل باشد، یا ارتفاع آن 100 پیکسل باشد و… نهایتا شما می توانید با یادگیری همه استایل ها، ظاهر سایت را به طور کامل پیاده سازی نمایید.

یادگیری جاوا اسکریپت

جاوا اسکریپت (JavaScript) اکثر تعاملات موجود در سایت را کنترل می کند. جاوا اسکریپت نیز یکی از زبانهای برنامه نویسی است که بیشترین تقاضا را دارد. اگر HTML یک دکمه ایجاد کند، و CSS شکل ظاهری آن را تعیین کند، جاوا اسکریپت آنچه را که با فشار دادن آن دکمه اتفاق می افتد کنترل می کند.

هرچند امروزه یادگیری جاوا اسکریپت ترجیح داده می شود، به دنبال آن پیشرفت در وب سایت ها با استفاده از جاوا اسکریپت بسیار ساده تر خواهد بود. یادگیری طراحی صفحات وب در زمینه مهارت های برنامه نویسی زندگی شما را به عنوان یک طراح وب بسیار آسان تر می کند.

یادگیری PHP

سه مورد اول مورد بحث در اینجا به عنوان زبانهای پیشرو شناخته می شوند، زیرا آنچه را که در خود سایت رخ می دهد کنترل می کنند. PHP، مخفف Hypertext Preprocessor، یک زبان داخلی است، به این معنی که بر مواردی مانند ورود به سیستم، حساب های کاربری و ایمیل ها کنترل دارد. این قدرت پشت صحنه است که کاربر هرگز نخواهد دید، اما به شدت به آن اعتماد می کند.

“بیشتر مردم تصور می کنند که وب سایت ها دارای قسمت خارجی و داخلی هستند، ظاهری همان چیزی است که می بینید (HTML، CSS ،JavaScript) و داخلی حاکم بر رفتار و داده های سایت است (به عنوان مثال PHP، Java، Python).

آموزش طراحی وب

3. ابزار مناسب را تهیه کنید

در هر صنعت مسلط شدن به ابزارهای اساسی اولین قدم برای موفقیت است. بدون عدم مهارت ابزارهای استاندارد، نمی توانید انتظار یک طراح وب موفق را داشته باشید.

اما از آنجا که طراحی وب یک رشته گسترده است، طراحان وب باید با جنبه های مختلف در زمینه یادگیری طراحی صفحات وب مانند موارد زیر آشنا شوند:

طراحی گرافیکی

علیرغم اینکه طراحی گرافیک و طراحی وب دو زمینه جداگانه هستند، طراحان وب برای حل یک مسئله خاص طراحی، غالباً باید به طراحی گرافیک بپردازند. بنابراین، یادگیری نحوه استفاده از ویرایشگر گرافیکی مانند Adobe Photoshop بسیار حیاتی است.

رایج ترین کاری که طراحان وب در ویرایشگرهای گرافیکی انجام می دهند، ویرایش تصویر است. نظیر تغییر اندازه یا برش تصاویر، که بدانند در فضاهای خاص مناسب هستند یاخیر، یا اینکه تصاویر را فشرده می کنند تا بدانند کدام برای نمایش در وب مناسب تر هستند. 

نمونه سازی اولیه

نمونه سازی اولیه سنگ بنای اساسی در طراحی وب است. وقتی طراحان وب از مهارت های نمونه سازی جامعی برخوردار باشند، برای تأیید پیش فرض های خود، منتظر طراحی نهایی وب نمی مانند. درعوض، آنها می توانند تصمیمات مربوط به طراحی خود را در عرض چند دقیقه تأیید کنند. 

برنامه نویسی

 همانطور که قبلاً اشاره کردیم، طراحان وب باید نحوه کد نویسی را بدانند. برای خود یک ویرایشگر کد خوب مانند Sublime یا Atom را تهیه کنید.

سیستم مدیریت محتوا CMS

طراحان وب در کنار یادگیری طراحی صفحات وب، همچنین باید با نرم افزاری که برای ایجاد و مدیریت محتوای وب دیجیتال استفاده می شود آشنا شوند. CMS روش مدیریت محتوا را برای صاحبان سایت بسیار راحت تر می کند.

در حالی که امروزه ده ها CMS مختلف در بازار موجود است، سه CMS پیشرو در این زمینه وجود دارد: وردپرس، جوملا و دروپال. داشتن تجربه عملی با یک سیستم (یا همه) ضروری است. می توانید با فعالیت های ساده ای مانند معرفی تنظیمات جزئی در طراحی سایت شروع کرده و به سراغ فعالیت های پیشرفته تری مانند ایجاد الگو برای وب سایت یا ایجاد پلاگین بروید.

قوانین کلی طراحی سایت

4. قوانین اساسی سئو را بیاموزید

برخی از طراحان وب، تقاضای توانایی انجام کارهایی فراتر از طراحی است. ساختار وب سایت ها باید به گونه ای باشد که آنها نه تنها برای کاربران بلکه برای ربات های موتور جستجو  جذاب باشد.

سئو SEO (بهینه سازی موتور جستجو) فرایندی برای بهینه سازی سایت است که هدف آن ایجاد دید بهتر وب سایت به صورت آنلاین است.

طراحان وب باید با ارتقا بر عملکرد سایت، بهینه سازی آن را برای چندین سیستم عامل و تمرکز بر محتوا متمرکز کنند و آن را برای مخاطبان هدف، مرتبط و ارزشمند سازند. چنین فعالیت هایی می تواند به افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو کمک کند.

5. به طور منظم طرح خود را آزمایش کنید

روند طراحی وب نیاز به ارزیابی و تجزیه و تحلیل تمام شده و دائم دارد. طراحان برای اطمینان از بارگیری سریع صفحات و در دسترس بودن سایت برای کاربران دسکتاپ و موبایل، باید وب سایت خود را آزمایش کنند. امروزه با استفاده از ابزارهایی مانند Google Page speed Insights بررسی آن بسیار راحت تر است. 

6. مهارت های ارتباطی خود را ارتقا دهید

طراحی وب به ندرت یک فرایند تک نفره است. مهم نیست که شما در یک بخش طراحی بزرگ کار می کنید یا در یک استودیوی طراحی کوچک، کار گروهی اجتناب ناپذیر است. طراحان وب باید به طور منظم با مشتریان، توسعه دهندگان یا طراحان دیگر ارتباط برقرار کنند. به همین دلیل طراحان وب باید یاد بگیرند که کارهای خود را در بهترین حالت ارائه دهند.

7. مراقب روندهای آینده باشید

علاوه بر تمرکز بر بهترین روش های یادگیری طراحی صفحات وب، الهام گرفتن برای همه افراد خلاق حیاتی است و طراحان وب نیز از این قاعده مستثنی نیستند. طراحان وب باید با آخرین روند طراحی وب آشنا باشند تا خواسته های بروز بازدیدکنندگان وب را اعمال کنند. توصیه می شود هر روز 30 دقیقه وقت خود را صرف تماشای بهترین طراحی ها کنید.

8. به انجمن های طراحی وب بپیوندید

بهترین راه برای یادگیری طراحی صفحات وب، یادگیری از بهترین ها است. بسیار مهم است که نه تنها عضویت در انجمن های طراحی وب بلکه عضو فعال آن نیز باشید.

اما فعالیت های آفلاین را فراموش نکنید. تمرکز خود را بر روی به دست آوردن مخاطبین آفلاین بگذارید. به یاد داشته باشید که بسیاری از موقعیت های عالی برای مراجعه در دسترس هستند. بنابراین، به نشست ها و کنفرانس های محلی بپیوندید و شروع به جمع آوری مخاطبین ارزشمند کنید. 

روش های یادگیری طراحی سایت

9. به دنبال انتقاد باشید و تکرار را یاد بگیرید

طراحی یک موضوع کاملاً ذهنی است و طراحی وب نیز از این قاعده مستثنی نیست. به همین دلیل است که وقتی طراحان برای ایجاد بازخورد از افراد دیگر نظیر طراحان دیگر، سهامداران، کاربران و.. استفاده می کنند. بنابراین می توانید در زمینه روش های دریافت بازخورد از مقاله و اهمیت دریافت بازخورد عالی در طراحی وب اطلاعات بیشتری کسب کنید.

همچنین جلوگیری از اختلال کمال گرایی خلاق ضروری است. بیشتر طراحان کمال گرا هستند. آنها سعی می کنند همه چیز را از همان اولین کار کامل کنند. اما دستیابی به این هدف دشوار است خصوصاً هنگامی که به تازگی به طراحان وب پیوسته اید.

بنابراین، زیاد نگران نباشید که طرح خود را برای اولین بار کامل کنید. همیشه بهتر است چیزی ملموس ایجاد کنید و در مورد کار خود از کاربران واقعی بازخورد بگیرید نه اینکه زمان زیادی را صرف پرداخت چیزی کنید تا وقتی که فقط متوجه شوید تصمیم شما دقیقاً درست نبوده است. یکی از بهترین موارد در مورد طراحی وب این است که وب سایت ها همیشه در هر زمان می توانند بهبود یابند.

10. برای داشتن نمونه کار تمرکز کنید

برای استخدام یک طراح وب، شرکت ها یا مشتریان باید مطمئن باشند که طراح وب از تمام مهارت های لازم برای انجام کار برخوردار است. به همین دلیل است که وقتی شرکت ها یا مشتری ها به دنبال یک طراح با تجربه می گردند، می خواهند نتایج ملموس کار او را ببینند، نه اینکه فقط درک عمیقی از تئوری طراحی را بشنوند. بهترین اقدام پس از یادگیری طراحی صفحات وب، اثبات مهارت های طراحی وب، به منظور ایجاد نمونه کارهای قوی است.

اما اگر برای نمونه کارهای خود صفحه ای ندارید چه باید کرد؟ این روند را با ایجاد سایت شخصی خود شروع کنید. به عنوان یک حرفه ای برای خود صفحه مجازی ایجاد کنید، مهارت ها و سطح مهارت خود را به نمایش بگذارید. 

نتیجه گیری

یک طراح وب شدن به آن سختی که به نظر می رسد نیست، اما به زمان و تلاش نیاز دارد. بسیاری از مهارت های ذکر شده در این راهنما را نمی توان به سرعت با مطالعه کتاب یا گذراندن دوره های آنلاین به دست آورد. پس از مطالعه بهترین روش های یادگیری طراحی صفحات وب نیاز به تمرین زیاد دارند. بنابراین، زیاد تمرین کنید و صبور باشید. 

همچنین اشتیاق به کار خود بسیار مهم است. حتی وقتی به دنبال اولین کار خود هستید، نه پول، فقط روی تجربه تمرکز کنید. مشکلات را در نظر بگیرید و چالش ها را به عنوان فرصتی برای یادگیری طراحی کنید.

اگر این توصیه ها را دنبال کنید، روزی خواهید دید که در حال ساخت وب سایت هایی در سطح جهانی هستید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چطور می تونم کمک کنم؟
مشاوره آنلاین