آدرس کوتاه این صفحه : https://darkoobedu.ir/?p=4878
طراحی وب به واسطه کد نویسی که داره یه شغل خلاقه چون باعث می شه فرد به طور حساس تر و با دید بازتری به مسائل نگاه کنه و راه حل های بهتری برای رفع آنها پیشنهاد کنه.
استیو جابز به عنوان خالق کمپانی اپل معتقد بود که:
اکثر مردم برای درک بهتر، باید برنامه نویسی را فرا بگیرند تا به درک بهتری از نحوه تفکر دست یابند.
از این رو هیچ شغلی خلاق تر از طراحی وب وجود ندارد. اگر علاقه مند به این حرفه هستید اما نمیدونید باید از کجا شروع کنید، مراحل آموزش طراحی سایت رو نمیدونید؟ یا برای یادگیری نمیدونید باید از چه زبانی شروع کنید؟ یا از چه ابزاریهای برای طراحی سایت باید استفاده نمود؟ در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. هدف ما پاسخگویی به سوالات شما و نشان دادن مراحلی است که باید برای ایجاد یک حرفه در طراحی وب دنبال کنید.
در این مسیر شما می بایست 7 مرحله اصلی را طی کنید تا تبدیل به یک طراح سایت شوید.
باید با کار طراحی وب سایت آشنا شوید و ببینید آیا واقعاً به کار طراحی علاقه دارید یا نه و با تخصصهای لازم در طراحی وب سایت مانند گرافیک سایت، برنامه نویس سمت کاربر و برنامه نویس سمت سرور آشنا شوید.
برای کسب دانش و مهارت های لازم میتوانید از چند طریق اقدام کنید:
بهتر است بدانید هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خودش را دارد مثلا جست و جو در اینترنت تقریبا رایگانه اما فرآیند یادگیری آن دشوار و طولانی مدته، از طرفی مطالعه کتاب کم هزینه و کامل ترین منبع هست اما از فرآیند عملی برنامه نویسی به دوره. مشاهده ویدیوی آموزشی هزینه آن اندکه می توان از تجربیات دیگران استفاده کرد و هر زمان که بخواهید می توانید آن را مشاهده کنید اما چون پشتیبان ندارد سوالات به صورت حل نشده در ذهن شما باقی می ماند.
و اما شرکت در کلاس های آموزشی درسته هزینه بالایی داره ولی یادگیری آن آسونه و استاد یا مربی به عنوان پشتیبان در دسترس هست.
“درضمن تحقیقات نشان داده که بیش از 65 درصد از طراحان وب (به طور کامل یا جزئی) خودآموز بوده اند و لزوما دانشگاه نرفتند یا تحصیلات مرتبط با این حوزه را نداشته اند.”
برای توسعه مهارت های مرتبط با طراحی سایت ابتدا باید با مباحث پایه آشنا شوید.
برای درک نحوه عملکرد وب و بازار تئوری های اولیه را بیاموزید. مهارت ها و مسئولیت های که یک طراح وب باید کسب کند عبارت اند از :
قبل از هرچیز باید بگم برای ایجاد یک وب سایت، نیاز به همکاری دو بخش مجزا یعنی فرانت اند و بک اند داریم که دو بخش اساسی مهندسی نرمافزار هستند و نقش مهمی در توسعه وب ایفا میکنند. فرانت اند بخشی است که هنگام جستجو در اینترنت دیده میشود، از فونتها و رنگها گرفته تا منوهای کشویی و اسلایدرها که کاربر آنها را میبیند و با آن در تعامل است. اما بک اند آن بخش از سایت است که کاربر آن را نمیبیند.
بعضی از برنامه نویسان در هر دو زمینه فعالیت میکنند. شما هم میتوانید به هر دو بخش مسلط شوید، اما بهتر است بر اساس علاقه و استعداد خود تصمیم بگیرید که میخواهید کدام مسیر را برای آموزش طراحی سایت انتخاب کنید. در زیر بخشی از مهارتهای لازم برای هر کدام را شرح دادیم.
مهارتها و تواناییهایی که یک برنامه نویس فرانت اند باید داشته باشد
اگر میخواهید یک طراح وب آزاد باشید، حداقل باید نحوه استفاده از زبانهای پایه مانند ,HTML CSS و JavaScript را یاد بگیرید.
مهمترین و اولین مهارتی که باید کسب کنید، آموزش HTML است. اچ تی ام ال زبان ساختار تشکیل دهنده وب است برای این که بتوانید در طراحی صفحات وب سلیقهها و ایدههای خود را به طور کامل پیاده سازی کنید باید HTML را فراگیرید.
دومین مهارتی که باید کسب کنید آموزش CSS است. HTML ساختار صفحات را تعیین میکند، و CSS ظاهر گرافیکی زیباتری به طراحیها میبخشد. به دلیل ارتباط تنگاتنگ و جدایی ناپذیر این دو زبان معمولا افراد آن ها را همزمان با هم میآموزند. به همین منظور مجموعه آموزش html و css را به صورت عملی تهیه کرده ایم.
علاوه بر موارد بالا برای برنامه نویسی صفحات وب، مهم است که حداقل یکی دو زبان برنامه نویسی را آموزش ببینید. این زبانها تعداد زیادی دارند اما از مشهورترینها و رایجترینها میتوان به,C ++ ,PHP ,ASP, ,Java Perl JavaScript نام برد.
یادگیری این زبانها پیشرفت و موقعیت شغلی ایجاد کند. پس برای شروع با آموزش HTML شروع کنید با CSS ادامه دهید و با JavaScript حرفهاییتر شوید.
وظایف و مهارت هایی که یک برنامه نویس بک اند باید داشته باشد:
امروزه طراحی گرافیک نقش بسیار پررنگی در فضای تجاری ایفا میکند و تقریبا تمامی کسب و کارها برای تولید محتوای اثرگذار گرافیکی؛ اعم از هویت بصری، لوگو، وبسایت و … نیاز به طراحان گرافیک دارند. بهترین ابزارهای طراحی گرافیک شامل:
سئو بهترین و کارآمدترین راه برای افزایش ترافیک کاربران و رونق و پیشرفت سایتتان است. آموزش سئو برای مدیران سایت ها و شرکت ها بسیار با اهمیت و عامل پیشرفت است. با استفاده از یادگیری سئو به راحتی میتوانید فروشگاه سوت و کور خود را به محلی برای رفت و آمد کاربران تبدیل کنید.
بد نیست آموزش طراحی اپ موبایل را هم در نظر داشته باشید زیرا بیش از 70 درصد ترافیک سایتها را کاربران موبایلی تشکیل میدهند این نشان میده که مردم بیشتر از گوشی هوشمند برای جستجو در اینترنت، خرید و … استفاده میکنند. و اون چیزی که همه کارها را سامان میدهد و ما را قادر میسازد با گوشی موبایل کارهایمان را انجام بدهیم اپلیکیشنها هستند.
اپلیکیشنها فرصتی ایدهآل برای کسب وکارهاست تا از این امکانات به نفع خودشان استفاده کنند. با یادگیری طراحی اپلیکیشن موبایل میتوان کاربران زیادی را جذب کرد.
یعنی هر کسب و کاری که یک سرویس یا محصول ارائه میدهد میتواند با ساخت و نصب یک برنامه ساده برای همیشه در دسترس کاربران باشد.
مهمترین مزایای آموزش طراحی اپلیکیشن اختصاصی برای یک کسب و کار عبارتاند از افزایش وفاداری به برند از طریق اپلیکیشن، نرخ بازگشت سرمایه بالا، یک ابزار بازاریابی بالقوه، ایجاد دسترسی راحتتر برای مخاطبان، یک مزیت رقابتی مهم و … است.
زبان اصلی در طراحی اپلیکیشن موبایل برای سیستم عامل اندرویت جاوا اسکریپت و برای سیستم عامل ios سوئیفت هست. React Native یکی از زبان های برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل هست که از Native و جاوا اسکریپت تشکیل و ترکیب شده تا بهترین رابط کاربری را ارائه دهد.
با آموزش آن میتوان در iOS و Android استفاده کرد و اپلیکیشنهای جدیدی ایجاد نمود. شرکت طراحی سایت دارکوب با آموزش React Native و Flutter و ارائه به روزترین مطالب آموزش طراحی اپلیکیشن می تواند شما را در این مسیر همراهی کند.
در گذشته برای طراحی سایت به یکی از زبانهای تحت وب نیاز داشتیم اما امروزه ابزارهای آماده زیادی ایجاد شده که هیچ نیازی به کدنویسی ندارند. این ابزارها نه تنها کار شما را از جهت کدنویسی آسان نموده بلکه قالبهای آماده و امکانات گرافیکی زیادی هم در اختیارتان قرار داده. البته اگر چه این ابزارها کار را راحت نمودند اما دانستن نحوه کد نویسی مزیت بیشتری را در ایجاد وب سایت برای شما ایجاد میکند.
برخی از نرم افزارهای طراحی سایت با استفاده از زبان برنامه نویسی
برخی از نرم افزارهای طراحی سایت بدون استفاده از زبان برنامه نویسی
محبوبترین این ابزارها وردپرس است. آموزش دیدن CMS وردپرس یکی از کلیدی ترین و ارزشمندترین مهارت هایی است که در حوزه طراحی سایت باید یاد بگیرید و برای مبتدیان بسیار مناسب است یکی از مهم ترین قابلیت های این نرم افزار این است که هم با کدنویسی و هم بدون کدنویسی می توانید سایت طراحی کنید و هزاران تم و افزونه از پیش ساخته شده دارد که میتوانید هنگام ایجاد یک وب سایت از آنها استفاده کنید.
وردپرس سیستم مدیریت محتوای بسیار محبوب است که با زبان برنامه نویسی PHP کد نویسی شده است استفاده از آن بسیار آسان است و شما با فراگیری آموزش وردپرس بهراحتی و در کمترین زمان ممکن میتوانید به یکی از حرفه ای ترین طراح های سایت تبدیل شوید.
مراحل یادگیری کدنویسی وردپرس
اگرچه پلتفرمهای CMS آنلاین مانند وردپرس به سختافزار خاصی نیاز ندارند، اما این امر در مورد نرمافزارهای طراحی وب و طراحی گرافیک صدق نمیکند. InVision Studio و Photoshop نیازهای سیستمی کاملاً سختی دارند. با این حال، یک لپ تاپ دسکتاپ میان رده یا لپ تاپ گیمینگ سطح ابتدایی می تواند به راحتی از عهده چنین برنامه هایی برآید.
بهترین لپ تاپ برای طراحی سایت چه ویژگی هایی دارد؟
قویتر بودن پردازنده به معنای روان بودن کامپیوتر است حداقل CPU برای اجرای روان نرمافزار گوگل کروم intel core i5 یا رقیب آن AMD Ryzen 5 میباشد. اما تهیه نسخهی Intel core i7 و AMD Ryzen 7 میتواند انتخاب بهتری باشد. اگر قصد تهیهی نسخههای intel را دارید بهتر است از CPU های سری HQ استفاده کنید که هرچقدر نسل پردازنده شما قویتر باشد از تکلونوژیهای پردازش بهتری برخوردار خواهد بود.
حداقل رم 8 داشته باشد و نیازی نیست رم 16 یا بالاتر از را تهیه کنید. بهتر است لپ تاپ شما حداقل 256 گیگ حافظهی SSD داشته باشد. زیرا شما با نصب ویندوز، فتوشاپ، ایلستریتور و… ممکن است تا 90 گیگ از فضای حجم شما پر شود. همچنین حافظههایSSD نسبت به HDD دارای سرعت بسیار بالایی هستند که بهتنهایی میتوانند سرعت اجرای برنامههای لپتاپ شما را تا 20 برابر افزایش دهند.
در طراحی سایت به دلیل استفاده نکردن از ابزارهای گرافیکی نیاز به داشتن گرافیک ندارید، و برای شما GPU موجود در CPU کافی است. با گرافیکهای داخلی شما میتوانید از نرمافزار فتوشاپ و ایلستریتور استفاده کنید. به جای اینکه برای گرافیک هزینه کنید، هزینه خود را برای خرید حافظه و CPU بالاتر صرف کنید.
مانند هر حرفه دیگری، تمرین هم در برنامه نویسی باعث افزایش مهارت میشود. یکی از بهترین شیوهها برای تقویت مهارت برنامه نویسی وب، انجام پروژههای مختلف به صورت عملی است. بنابراین ایده خوبی است که قبل از شروع به جستجوی مشتریان یا درخواست پیشنهادات شغلی، در پروژه های طراحی وب شخصی بپردازید و کار را شروع کنید.
باید بفهمید که چه پروژههایی مخصوص افراد مبتدی است. پس از پی بردن به آن پروژهها میتوانید آموختههای خود را تمرین کنید، میتونید در سایتهای تمرین، زبانهای برنامه نویسی را تمرین کنید. این سایتها به افراد کمک میکند تا مهارتهای برنامه نویسی و درک نحوه عملکرد کد را داشته باشن.
به مبتدیانی که در زمینه طراحی وب شروع به کار می کنند توصیه میکنیم در شروع کار، یک روند ساده را در پیش بگیرید و با گذشت زمان کار خود را گسترش دهید. در حین انجام این روند، شما نسبت به کار خود و نگهداری و تعمیر وب سایت خود درک بهتری پیدا میکنید و متوجه خواهید شد که برای ادامهکار به چه چیزهایی نیاز دارید.
ممکنه در طول کاری که انجام میدهید، موانع زیادی سر راهتان قرار بگیره و مطمئنا خودتان نیز اشتباهات زیادی را تجربه میکنید. اما باید بدانید که این نیز بخشی از کار است.
مهارت هایی که انتظار داریم بعد از تمرین این برنامه ها کسب کنید عبارت اند از: توسعه ی وب، برنامه نویسی عمومی و رابط کاربری.
اگر می خواهید توجه را به استعداد خود جلب کنید، باید به عنوان یک طراح وب، یک نمونه کار جامع داشته باشید. به این ترتیب مشتریان بالقوه با مشاهده کار و تجربه قبلی شما به شما اعتماد خواهند کرد. وبسایت نمونه کار شما بهترین شانس شما برای نشان دادن قابلیتها، عملیات و توانایی شما در حل کردن مشکلات برای مشتریها و کارفرمایان است.
هنگام ایجاد یک نمونه کار، مطمئن شوید که تمام جنبه های کار خود را ارائه کرده اید و استفاده از آن را آسان می کنید. به عبارت دیگر، تصور کنید که نمونه کار آنلاین شما نشان دهنده استعداد شماست و مطابق با آن رفتار کنید.
چگونه وبسایت نمونه کار را ایجاد کنیم تا یک پروژه طراحی را بدست آوریم
قبل از شروع به کار به عنوان یک طراح وب، باید بدانید که سه نوع اصلی طراح وب وجود دارد: طراحان وب آزاد، طراحان وب شرکتها و طراحان وب خانگی.
اگر ترجیح می دهید خود اشتغال باشید و معتقدید که مهارت های لازم را دارید، فریلنسر احتمالا بهترین راه است. از طرف دیگر، کار در یک شرکت معمولا آسان تر است (مخصوصاً برای مبتدیان) و درآمد پایداری برای شما فراهم می کند. اما در نهایت، همه چیز به نیازها و ترجیحات شما بستگی دارد.
طبق مطالعات تا کنون بیش از ۱٫۵ میلیارد وب سایت در جهان ایجاد شده است و همچنان این تعداد در حال افزایش است. بنابراین، امنیت شغلی قدرتمندی برای توسعهدهندگان وب و افراد فعال در زمینه کدنویسی، ساخت، آنالیز و نگهداری صفحات وب وجود دارد.
درآمد توسعهدهندگان فرانت اند، بک اند و فول استک، بر اساس میزان مهارت به سه سطح متفاوت دستهبندی میشوند. این سه سطح به ترتیب شامل سطح تازهوارد ,(Entry-Level)مبتدی (Junior- Level) و ارشد (Senior-Level) هستند. میزان حقوق دریافتی بسته به این که یک توسعهدهنده در کدام یک از این سطوح تجربه و مهارت داشته باشد، متفاوت است.
درآمد برنامهنویسهای فولاستک چون در نقش مدیر پروژههای نرمافزاری، مدیر واحد فناوری اطلاعات سازمانها مشغول به کار هستند معمولا با اختلاف از دو برنامهنویس دیگر بیشتر است.
در مقایسهی بکاند و فرانتاند نیز باید گفت که معمولا برنامهنویسان بکاند، درآمد بیشتری دارند. بسته به نوع پروژه، محل کار و دیگر جزئیات، ممکن است فراند اندها نیز در موارد هر چند محدودی، درآمد بیشتری نسبت به بکاندها داشته باشند.
اگر به دنبال این هستید تا بعد از آموزش طراحی سایت بتونید به صورت حرفه ایی و مستقل سایت بسازید ما به شما موسسه ی دارکوب را پیشنهاد می کنیم چون:
همچنین پس از گذراندن دوره ها به شما مدرک معتبر از سازمان فنی و حرفه ایی با هزینه مناسب ارائه می کند.
مسیر آموزش طراحی سایت در آموزشگاه دارکوب به شرح زیر است:
سایر آموزشهای شرکت دارکوب
کلام آخر
طراح وب می تواند یک حرفه هیجان انگیز باشد. تا زمانی که تعهد و اراده لازم را داشته باشید، هیچ چیز مانع یادگیری شما نخواهد شد. یادگیری جنبه های مختلف این حرفه و تسلط بر نرم افزارهای خاص مهارت شما را بهتر می کند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که پشتکار داشته باشید، نا امید نشوید و تمرین کنید.