آدرس کوتاه این صفحه : https://darkoobedu.ir/?p=5582
همانطور که می دانید امروزه بیشتر مردم وقت زیادی را در اینترنت و به صورت آنلاین می گذرانند و همین عامل باعث گردیده تا پای مشاغل به دنیای اینترنت باز گردد.
جذابیت شغل دیجیتال مارکتینگ اینجا مشخص می گردد، جایی که یک دیجیتال مارکتر متخصص با طراحی یک استراتژی فروش و استفاده از کانال هایی مانند سایت، شبکه های اجتماعی، ایمیل و غیره می تواند سبب دیده شدن و فروش آن کسب و کار اینترنتی گردد.
در آکادمی دارکوب، آموزش های دیجیتال مارکتینگ را به شما ارائه می کنیم تا به صورت کاربردی و در کم ترین زمان ممکن یکی از پر درآمد ترین مهارت های حال حاضر جهان را یاد بگیرید.
فروش، مهم ترین بخش یک کسب و کار است. جایی که ما محصول یا خدمات مان را به دست مخاطب می رسانیم ، اما اکثر اوقات فروش، به راحتی انجام پذیر نیست.
به پروسه ای که طی می کنیم تا به مرحله فروش برسیم بازاریابی می گوییم. این پروسه می تواند شامل آگاه کردن مخاطب از برندمان، صحبت کردن و ارتباط برقرار کردن با او، گرفتن شماره یا اطلاع تماس باشد و ….
همه ما با بازاریابی سنتی آشنایی داریم، همه ما بیلبورد و پوسترهای تبلیغاتی را دیده و تماس های تلفنی و تبلیغاتی را شنیده و با پیشنهاد های ویژه مواجه گشته ایم. اما با آمدن ابزار های دیجیتال مانند تلفن همراه، کامپیوتر، اینترنت و غیره، بازاریابی سنتی جایگاهش را به بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ داده است.
امروزه برند ها و کسب و کار ها از راه اینستاگرام با مخاطبانشان ارتباط می گیرند. با ایمیل به آنها پیشنهاد ویژه می دهند و با وب سایت به آنها می فروشند. این تغییر روش چند مزیت فوق العاده نسبت به روش سنتی دارد.
و … از مهم ترین مزیت های بازاریابی دیجیتال به شمار می روند.
اگر یک فروشگاه اینترنتی با بکارگیری ابزار های آنلاین، محصولات خود را معرفی کند و بفروشد، یا یک شرکت با این ابزار های آنلاین خدمات خودش را تبلیغ کند، به آن بازاریابی اینترنتی یا دیجیتال مارکتینگ گفته می شود.
در حال حاضر یکی از بهترین مشاغل که امکان مهاجرت دارد، دیجیتال مارکتینگ و زیر شاخه های آن هستند. دیجیتال مارکتینگ، شاخه های مختلفی دارد که عبارتند از:
وظیفه یک دیجیتال مارکتر است که با استفاده از این شاخه ها برای محصول یا خدمات خود، بازاریابی کند. برای مثال یک بازاریاب محتوا، با قرار دادن محتوا ها در سایت یا شبکه های اجتماعی، به رشد آن کسب و کار کمک می کند.
در ادامه هریک از شاخه های دیجیتال مارکتینگ را برای شما توضیح می دهیم.
به بهینه سازی یک سایت برای موتورهای جستجو، سئو گفته می شود که باعث می شود صفحات آن سایت در گوگل رتبه بیاورد. برای رشد کردن در نتایج گوگل، لازم است برخی اقدامات و تکنیک ها که در سئو کردن سایت انجام می شود را به کار ببریم.
سئو سایت از ابزارهای مهم در دیجیتال مارکتینگ است. اگرکسب و کار شما در اینترنت دیده شود، بازدیدکنندگان سایت تان بیشتر شده و فروش و درآمدتان بیشتر می شود.
؟ چه جایی برای دیده شدن بهتر از گوگل است؟
ممکن است روزانه صد ها جستجو در حوزه کاری شما صورت بگیرد و کلمات کسب و کارتان جستجو شود. با سئو سایت می توانید در رتبه های بالاتر دیده شده و آنجا بمانید.
اگر به فواید حضور در رتبه های اول گوگل پی بردید، باید به شما بگوییم که سئو، تنها راه رسیدن به آن رتبه ها نیست. در واقع سئو سایت یک فایده و یک مشکل دارد، فایده آن، ماندگاری آن است و مشکل آن طولانی بودن پروسه بهینه سازی است.
اما روش دیگری در دیجیتال مارکتینگ به نام گوگل ادز یا تبلیغات گوگل موجود است. در گوگل ادز ما با پرداخت هزینه در نتایج اول کلمه کلیدی مد نظر مان قرار میگیریم، بدون اینکه زمان طولانی را صرف بهینه سازی کنیم.
⇐ حتما بخوانید: سئو بهتر است یا گوگل ادوردز؟
تبلیغات گوگل ادز فقط یکی از تبلیغات اینترنتی است که ما قادر به انجام آن هستیم. روش های دیگر را نیز به شما توضیح می دهیم. تبلیغات اینترنتی دقیقا نقطه مقابل تبلیغات سنتی است، در تبلیغات سنتی از بنر ها، بیلبورد ها، روزنامه ها و … استفاده می شد. اما امروزه این تبلیغات با تبلیغات بنری آنلاین جایگزین شده است (بنرتان را در سایت های دیگر قرار می دهید)
یکی از تبلیغات دیگری که وجود دارد تبلیغات PPC است که در آن مخاطب روی لینک شما کلیک کرده و شما هزینه آن را به ازای هر کلیک پرداخت می کنید. گوگل ادز نیز از روش PPC استفاده می کند.
این نوع تبلیغات مزایای زیادی دارند مانند:
به عقیده ی بنده، بعد از سئو، این روش بیشترین بازده و اهمیت را در دیجیتال مارکتینگ داراست. چون شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام، دقیقا مثل موتور های جستجو گوگل محبوب اند، پس در هر دو باید حضور داشته باشید.
روزانه هزاران نفر از مخاطبین هدف شما ، استوری های متناسب با کسب و کارتان را می بینند، پست های رقبای شما را لایک می کنند، آنها را فالو می کنند و به آنها اعتماد می کنند.
مهم ترین اصل در کسب و کار اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ، اعتماد است. شما باید کاری کنید که مخاطبی که با شما آشنا شده از شما خرید کند اما چه زمانی این اتفاق می افتد؟ وقتی که به شما اعتماد کند.
با گذاشتن پست و استوری مداوم و مناسب می توانید بستری را فراهم بیاورید که مخاطب به شما و برند تان اعتماد کند. درست است که محوریت این مقاله شبکه اجتماعی اینستاگرام بود، اما شبکه های مختلفی وجود دارند که هر کدام گزینه های متفاوتی را به شما ارائه می دهند که می توانید آنها را در بازاریابی تان به کار ببرید.
در دنیای آنلاین ما با محتوا می توانیم با مخاطب ارتباط بگیریم، محتوایی که تولید می کنیم باید ارزشی به مخاطب اضافه کند، مانند یک مقاله آموزشی. این کار در حقیقت به همان اعتماد سازی کمک می کند. اما تولید محتوا به تنهایی ایده ی خوبی نیست، چون سودی به ما نمی رساند.
به فرض که مقاله را در سایت یا ویدیو را در اینستاگرام قرار دادید، مخاطب هم از آن استفاده کرد، سپس چه می شود؟ این کار چه سودی برای شما دارد؟
اگر در کنار تولید محتوا، بازاریابی محتوا هم انجام دهیم، یعنی محتوا هایمان را برای هدف خاصی مثل معرفی و فروش محصولات مان تولید کنیم و در آخر محتوا پیشنهاد خرید به مخاطب دهیم، با اینکار ما از محتوا برای بازاریابی مان استفاده کرده ایم.
زمانی که ما ساعت ها در اینستاگرام یا وب هستیم، بازاریابی از طریق ایمیل امکان دارد کمی کهنه به نظر بیاید و پیش خود بگویید: مگر کسی از ایمیل استفاده می کند؟
جواب قطعا بله است، کافیست به صندوق ایمیل تان سری بزنید تا با تعداد زیادی از ایمیل های تبلیغاتی و غیر تبلیغاتی حتی در قسمت اسپم ایمیل تان مواجه شوید ، این بیانگر این است که ایمیل مارکتینگ هنوز زنده است.
شاید بازدهی ایمیل مارکتینگ به اندازه دیگر روش های دیجیتال مارکتینگ نباشد، اما حیف است از این ابزار رایگان برای بازاریابی تان بهره نبرید.
چرا یک ایمیل به مشتری های احتمالی تان نفرستید و با ارائه محتواهای جذاب، یک پیشنهاد جذاب تر به آنها ندهید؟
می توانید برای خوشامد گویی به اعضای جدید سایت تان، افرادی که به برند شما علاقه دارند و در خبرنامه عضو شده اند، اطلاع رسانی برای اضافه شدن محصول جدید و پیشنهاد ویژه و … از ایمیل مارکتینگ بهره بگیرید.
اگر به طور مرتب ایمیل بفرستید باعث ارتباط بیشتر میان شما و مخاطبین شما می شود که به فروشتان کمک زیادی میکند.
وقتی که صحبت از کسب وکار آنلاین می شود، باید بدانیم که مشتریانی که داریم فقط با دیدن عکس و قیمت محصول خرید نمی کنند. در فروشگاه های آنلاین، ما باید مشتری را برای خرید متقاعد کنیم. به این کار تبلیغ نویسی گفته می شود.
متقاعد کردن مشتری یعنی تحریک احساسات مشتری، یادآوری کردن ویژگیهای محصول به او و خلاصه اینکه طوری محصول را به او معرفی کنیم که متوجه نشود که با یک تبلیغ روبرو است. هرچقدر که تبلیغ نویسی یک محصول بهتر انجام شود، احتمال خرید مشتری هم بیشتر می شود.
اینجا با یک سوال مواجه می شویم، یک محصول با کیفیت با تبلیغ نویسی متوسط، راحت تر به فروش می رسد یا یک محصول متوسط با تبلیغ نویسی با کیفیت؟
قطعا جواب مورد دوم است، پس برای فروش بیشتر در اینترنت، شما خیلی هم نیاز به محصول با کیفیت ندارید، کافیست تبلیغ نویسی خوبی برای صفحه محصول تان داشته باشید.
ما هر اقدامی که در ارتباط با دیجیتال مارکتینگ در فضای آنلاین انجام بدهیم و هر کمپینی که راه اندازی کنیم، باید بدانیم که چقدر موثر بوده؟ و اگر قسمتی مشکل داشت آن را عیب یابی کنیم.
ابزار هایی موجودند که به شما نشان می دهند که بازاریابی دیجینال شما خوب نتیجه داده یا خیر و بازدهی آن به چه شکل بوده است. گوگل آنالیتیکس از بهترین ابزارهاست.
گوگل آنالیتیکس بسیاری از گزارش هایی را که نیاز دارید را به شکل رایگان به شما می دهد، گزارش رفتار کاربران در سایت تان، اینکه مخاطبان از چه طریقی وارد سایت شما شده اند.
در واقع اینکه شما وبلاگ یا سایت دارید یا اینکه سایت شما فروشگاهی است یا خبری مهم نیست. شما به آنالیتیکس نیاز دارید که بدانید چند نفر وارد سایت شما می شوند، چه زمانی را در سایت شما می گذرانند، چه صفحاتی را بازدید می کنند، چه تعداد به مشتری تبدیل می شوند و غیره.
از لحاظ بازاریابی هم اگر بخواهیم به این موضوع نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که کدام صفحات و محتوا ها برای مخاطبان جذاب تر است و کدام توجه آنها را جلب نمی کند.
در این مقاله، ما به معرفی ابزار های مختلفی پرداختیم که با کمک از آنها می توانید پیام تبلیغاتی خود را به مخاطب برسانید.
اگر از این ابزار ها و کانال های مختلف کمک بگیرید و یک پیام مشخص را به مخاطب برسانید، یک کمپین تبلیغاتی راه اندازی نموده اید. یک کمپین تبلیغاتی هدف دارد، هدف شما می تواند فروش یا آگاهی بیشتر مخاطب از برند باشد.
در هر کمپین باید رسانه های تبلیغاتی را برگزینید، همانطور که در بخش شبکه های اجتماعی گفتیم هر کدام از کانال ها گزینه های مخصوص خود را دارند که شما در کمپین میتوانید از آن بهره ببرید.
امکان دارد کمپین شما از اینستاگرام، سایت یا ایمیل استفاده کند؛ پس شروع کنید، برای پیامی که می خواهید برسانید یک محتوای خوب با ظاهر زیبا تهیه کنید.
در آخر می توانید با استفاده از ابزار های تحلیلی، بررسی کنید که چقدر کمپین شما موفق بوده است. چه تعدادی آن را دیده اند و چقدر در فروش تان موثر بوده است.
بهتر است بدانیم که دیجیتال مارکتینگ به معنی بازاریابی با کمک ابزار های دیجیتالی است نه بازاریابی اینترنتی. با استفاده ابزار های دیجیتالی، هم می توان به صورت آنلاین و هم به صورت آفلاین بازاریابی انجام داد.
پوش نوتیفیکیشن که برای کاربران موبایل ارسال می گردد، نمونه ای از دیجیتال مارکتینگ آفلاین است. همچنین SMS مارکتینگ هم یک روش آفلاین دیگر است که به فروش محصول یا خدمات تان می تواند کمک کند.
خیلی ها همه کاری را که با ایمیل مارکتینگ قابل انجام است را با SMS مارکتینگ انجام می دهند و در واقع به جای ایمیل مارکتینگ از این روش بهره می برند، البته پیشنهاد ما بکارگیری هر دو ابزار است.
چند نمونه دیگر از آفلاین مارکتینگ:
برای مثال بازاریابی در رادیو و تلویزیون. این دو وسیله دیجیتالی بستر خوبی را ایجاد می کنند که پیام برند شما را به چشم و گوش مخاطب برسانند. هنوز هم میلیون ها نفر در بعضی ساعات شبانه روز به رادیو گوش می کنند . تلویزیون به عنوان یک رسانه محبوب تر از رادیو هنوز هم مخاطبان بسیار زیادی دارد که شما می توانید برای آفلاین مارکتینگ از آن استفاده کنید.
تماس های تلفنی تبلیغاتی می تواند ابزار دیجیتالی دیگری باشد که شما در کنار دیگر ابزار های اینترنتی برای فروش یا بازاریابی از آن بهره می برید. بسیاری از برند ها با همین تماس تلفنی و دادن پیشنهاد ویژه به مخاطب توانستند فروش قابل توجهی داشته باشند.
مورد بحث ما شرکت هایی است که جدا از کوچک یا بزرگ بودن، برای برند شدن تلاش می کنند، یعنی برای یک یا دو سال کسب درآمد نیامده اند، بلکه آمدند تا در بازار رقبا مانگار شوند. در این روز هایی که بیشتر مردم ساعت های زیادی را در اینترنت سپری می کنند، شرکت هایی که در بازار می خواهند دیده شوند باید در اینترنت بمانند.
باید کانال های ارتباطی شان را در اینترنت (اینستاگرام، وب سایت و …) راه بیاندازند و در آن کانال ها بازاریابی کنند. هرچقدر بتوانند حضور پررنگ تری در این فضا داشته باشند، از رقبا جلو می زنند. پس در دنیای امروز می توان گفت رمز پیشرفت یک کسب و کار، داشتن حضوری پررنگ در اینترنت است.
ممکن است در این مسیر نیاز به یک همراه داشته باشید. دارکوب با داشتن متخصصان خبره در زمینه های مختلف دیجیتال مارکتینگ در خدمت شماست. از جمله:
این حضور پر رنگ تر فقط با دیجیتال مارکتینگ امکان پذیر است. به همین علت است که شرکت های بزرگ برای استخدام دیجیتال مارکتر حساسیت بالایی دارند.
دارکوب به عنوان کاملترین آژانس دیجیتال مارکتینگ ایران، افتخار دارد تمامی مهارت های لازم دیجیتال مارکتینگ را در آموزشگاه خود به شما عزیزان ارائه دهد. کافیست نگاهی به صفحه اصلی وب سایت آموزشگاه دارکوب بیاندازید تا به راحتی به تمامی آموزش های حوزه دیجیتال دسترسی داشته باشید.
مجموعه آموزش های دیجیتال مارکتینگ دارکوب به شرح زیر است:
← طراحی سایت →
← برنامه نویسی سایت →
← برنامه نویسی موبایل و اپلیکیشن →
← بازاریابی →