آموزش ساخت قالب وردپرس با html و css
- نویسنده: محمد رضا ملکی
- بازبینی شده توسط: آموزشگاه دارکوب
- بروزرسانی:
- https://darkoobedu.ir/?p=12444
ساخت قالب وردپرس یکی از بهترین روشها برای ساخت یک وبسایت سفاشی از پایه است. اگر شما نیز تازه به دنیای طراحی قالب با وردپرس وارد شدهاید احتمالا بیشتر وقتها فقط کدهای خود را از جای دیگر کپی میکردید. در ابتدا این کار بنظر آسان است اما با طولانی شدن کدها وافزایش حجم فایل قالب، خطاها و چالشها خود را نشان میدهند. اگر دانش کافی نوشتن قالب وردپرسی را نداشته باشید نمیتوانید آن را اصلاح و عیب یابی کنید. در این مقاله «آموزش ساخت قالب وردپرس با html و css» به شما نشان خواهیم داد چگونه یک قالب وردپرسی از پایه ساخته میشود. اگر شما نیز علاقمند هستید که قالب وردپرسی شخصی سازی شده خود را بسازید این مقاله از دارکوب مختص آموزش وردپرس است که برای شما نوشته شده است. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
لیست مطالب
مقدمه ای بر طراحی سایت با وردپرس
معرفی وردپرس
این سیستم در سال 2003 توسط مت مولنوگ و مایک لیتل معرفی شد. در ابتدا استفاده از وردپرس فقط برای وبلاگ نویسی بود اما پس از آن با وجود پتانسیل بالایی که وردپرس از خود نشان داد از جمله قابلیتهای فراون و منعطف بودن توانست به یکی از قوی ترین سایتسازهای دنیا تا بحال تبدیل شود. یکی از محبوب ترین CMSها(سیستمهای مدیریت محتوا) در جهان بدون شک وردپرس است، به دلیل سهولت در اجرا، بکارگیری و جامعهای گسترده توانسته یکی از انتخابهای اصلی طراحان و کارفرمایان باشد.
با استفاده از این پلتفرم شما میتوانید هر نوع سایتی اعم از فروشگاهی، وبلاگ، شرکتی و حتی شبکههای اجتماعی را بسازید. بسیاری از کمپانیها و سایتهای معتبر دنیا مانند BBC، Walt Disney، Sony Music از وردپرس برای مدیریت محتوای خود استفاده کردند. یکی از اصلی ترین مهارتهای طراحی سایت با وردپرس توانایی تولید قالب وردپرسی است که هر طراح و توسعه دهنده وردپرس باید آن را بداند.
مزایای طراحی سایت با وردپرس
- سهولت در استفاده: رابط کاربری آسان و قابل استفاده برای کاربران مبتدی
- صرفهجویی در هزینهها: رایگان بودن وردپرس و هزاران قالب رایگان که درون مخزن اصلی وردپرس قرار دارد.
- قابلیت شخصی سازی: قابلیت شخصی سازی کامل سایت با قالبهای متنوع و پلاگینهای کاربردی
- پشتیبانی از تجارت الکترونیک: باوجود افزونههای قدرتمندی مانند ووکامرس میتوانید فروشگاههای اینترنتی را سریع تر راه بیندازید.
- بهروزرسانیهای مداوم: آپدیت همیشگی هسته اصلی وردپرس برای افزایش امنیت و عملکرد سایتها
- سئو پذیر: آپدیت همیشگی هسته اصلی وردپرس برای افزایش امنیت و عملکرد سایتها
- جامعه پشتیبانی قوی: جامعه قوی توسعه دهندگان برای حل مشکلات به علاوه منابع آموزشی فراوان
- مقیاس پذیری: ایجاد وبسایتهای مختلف با کاربردهای مختلف
مفاهیم پایه در ساخت قالب وردپرس
آشنایی با HTML و CSS در طراحی قالب
ساختار و فایلهای ضروری قالب وردپرس
در طراحی قالب وردپرسی از پایه ، آشنایی با فایلها و دایرکتوریهای آن امری ضروری و حیاتی است. وجود این فایلها باعث شده تا قالبی که طراحی شده است بدرستی در سیستم وردپرس اجرا شود. در این بخش میخواهیم به معرفی تمام این فایل بپردازیم تا براحتی بتوانید با ساختارآنها آشنا شوید و قالبی زیبا و کارآمد طراحی کنید.
- Style.css: این فایل نقش بسیار حیاتی در طراحی قالبهای وردپرسی دارد. این فایل حاوی تمامی کدهای CSS قالبتان است که ویژگیهایی مانند رنگ، فونت و فاصله تمامی المانهای HTML مانند دکمه و پاراگراف را تغییر میدهد. علاوه برهمه این موارد در ابتدای فایل اطلاعات متا قرار میگیرد که شامل نام قالب، نسخه آن و توسعه دهنده آن وجود دارد که به سیستم وردپرس کمک میکند تا قالب شما را براحتی شناسایی کند. به صورت کلی این فایل قلب طراحی قالب وردپرس است.
- index.php: این فایل قلب اصلی نمایش محتوای وبسایت است. ساختار اصلی وبسایت در این فایل تعریف میشود و اگر فایلهای دیگری برای نمایش صفحات ثابت وجود نداشته باشد وردپرس به صورت پیشفرض این صفحه را نمایش میدهد. به زبانی ساده این فایل به عنوان صفحه پیشفرض در همه قالبهای وردپرسی است.
- header.php: این فایل اشاره به قسمت بالایی صفحات وب دارد. این قسمت عناصر مهمی مانند لوگو، منو ناوبری و غیره را شامل میشود. این بخش اهمیت بسیار زیادی در تمامی صفحات وب دارد و به عنوان یک عنصر کلیدی در تمامی سایتهای وردپرسی و غیر وردپرسی وجود دارد.
- footer.php: فوتر بخش انتهایی صفحات وبسایت است که اطلاعات مهمی مانند کپی رایت، لینکها، نقشه سایت را در برمیگیرد. این بخش همانند هدر در همه صفحات تکرار میشود. این فایل عنصر ثابت همه قالبهای وردپرسی است.
- functions.php: در قالبهای وردپرسی با این فایل میتوانید قابلیتهای اضافی و سفارشی به قالبتان اضافه کنید. مثلا یکی این قابلیتها تعریف منوهای سفارشی است بدون اینکه در فایلهای اصلی وردپرس تغییری نیاز باشد. پس با کمک این فایل میتوانید قالبهای خود را به شکلی دلخواه سفارش سازی کنید تا سایتتان دقیقا آنطوری که میخواهید باشد.
- single.php: این فایل در وردپرس وظیفه نحوه نمایش یک پست خاص را برعهده دارد، در بیانی ساده تر، وقتی بر روی یک پست کلیک میکنید، وردپرس با استفاده از این فایل به شما این امکان را داده تا طراحی و ساختاری منحصر به فرد برای نمایش پستتان ارائه دهید.
- page.php: این فایل برای نمایش صفحات ثابت یک وبسایت مانند «درباره ما» یا «تماس با ما» است. این فایل به شما این امکان را داده تا محتواهای ثابت که تغییر چندانی ندارند را به شکلی منحصر بفرد و دلخواه شخصی سازی کنید. میتوانید هر صفحه ثابت را با دیزاین و چیدمان خاص و منحصر به فرد طراحی کنید.
- archive.php: این فایل به شما کمک میکند تا پستها و مقالات وبسایت را براساس دستهبندی یا تاریخ در ساختاری مرتب به نمایش بگذارید. با این فایل کاربران براحتی میتوانند به محتوای گذشته وبسایت دسترسی داشته باشند. به صورت کلی این فایل یک آرشیو سازمان یافته از محتواهای سایت به نمایش میگذارد.
- 404: این فایل زمانی اجرا میشود که صفحه موردنظر کاربر در سایت وجود نداشته باشد. شما میتوانید در طراحی قالب خود یک صحفه 404 منحصر بفرد ایجاد کنید که لینکهای مفید یا حتی یک فرم سرچ داشته باشد تا کاربر محتوای بعدی خود را جستجو کند. با کمک این فایل از سردرگمی کاربر جلوگیری میکنید.
- sidebar.php: این فایل شامل نوار کناری وبسایت است که اطلاعات مختلفی مانند دسته بندیها، مقالات و غیره را ارائه میدهد. این بخش میتواند نیز بصورت ثابت در تمامی صفحات تکرار شود تا به تجربه کاربری بهتر کمک کند.
- comments.php: با این فایل میتوانید فرم نظرات را بصورت کامل شخصی سازی کنید. این فایل نقش مهمی در تعامل با کاربر دارد. به صورت کلی این فایل در ارتباط با مدیریت نظرات کاربران است.
مراحل ساخت قالب وردپرس با HTML و CSS
برای ساخت یک قالب وردپرسی کاربرپسند و حرفهای، در ابتدای مسیر چند کار ضروری را انجام دهید. اگر این مراحل را به درستی طی کنید میتوان مطمئن بود که قالب شما بدرستی در وردپرس اجرا میشود. یعنی قبل از اینکه بخواهید وارد طراحی شوید با این مراحل را طی کنید. در ابتدا باید فایل و دایرکتوریهای اصلی که قرار است قالب وردپرس در آن قرار گیرد ایجاد شود. در این مسیر یک پوشه با نامی دلخواه برای قالب خود بسازید.
/wp-content/themes/